کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت همدان گفت: مصرف لبنیات سنتی در همدان سبب افزایش آمار بیماران مبتلا به تب مالت شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، آزیتا اخلاقی، کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: شیوع تب مالت در استان همدان بسیار بالا است و علت اصلی آن مربوط به مصرف لبنیات غیرپاستوریزه و سنتی است.

او با بیان اینکه نگهداری دام به صورت سنتی و  پوشش ناکافی واکسیناسیون دام‌ها سبب افزایش شیوع بیماری تب مالت شده است، بیان کرد: در استان ما مشکل کمبود و تامین واکسن در این زمینه وجود دارد.

کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت همدان ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون یک هزار و ۶۹۹ بیمار مبتلا به تب مالت در استان شناسایی شده که ۱۶۴ نفر از آن‌ها مربوط به شهرستان همدان بوده است.

اخلاقی با تاکید بر اینکه بیشترین آمار مبتلایان مربوط به مناطق روستایی است اظهار داشت: گروه سنی فعال و جوان نیز بیش از سایر گروه‌های سنی درگیر این بیماری می‌شوند.

او با اشاره به اینکه تب مالت یک بیماری باکتریایی است که علائم و چهره‌های متفاوتی از خود بروز می‌دهد گفت: دوره این بیماری بین یک تا سه هفته است.

کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت همدان افزود: وقتی بیمار مبتلا وارد مرحله حاد بیماری شود علائمی نظیر تب، لرز، سردرد و بدن درد بروز می‌کند.

اخلاقی با بیان اینکه خوشبختانه بیماری تب مالت قابل درمان است، اضافه کرد: این بیماری از طریق انسان به انسان قابل انتقال نیست.

او با اشاره به اینکه پیک بیماری تب مالت در فصل بهار رخ می‌دهد اظهار داشت: راه‌های انتقال تب مالت از طریق مصرف لبنیات غیر بهداشتی، خامه، بستنی، سرشیر و تماس با دام آلوده، استنشاق هوای آلوده، تماس با ادرار و مدفوع دام و تماس پوست بریده شده با خون، ادرار و مدفوع دام آلوده است.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.