اعضای شورای شهر تهران دیروز تعدادی از معابر تهران را به نام شخصیتهای مبارز دوران مشروطه و انقلاب اسلامی تغییر نام دادند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اعضای شورای شهر تهران دیروز نام بزرگراه فتح را به نام «حاج احمد متوسلیان» تغییر دادند.

شورای شهر تهران همچنین کوچه ششم در حدفاصل خیابان شهید سرافراز تا قائم مقام فراهانی را به نام کاظم اخوان خبرنگار خبرگزاری ایرنا که یکی از دیپلمتهای ربوده شده به همراه حاج احمد متوسلیان بود نامگذاری کرد.

بزرگراه فتح به نام حاج احمد متوسلیان تغییر نام یافت/ دو کوچه به نام بانو امین و صدیقه دولت آبادی نامگذاری شدند

با مصوبه شورای شهر تهران کوچه دوم در حدفاصل خیابان شهید سرافراز تا قائم مقام فراهانی به نام شهیدان خبرنگار تغییر نام یافت.

مجتهده بانو امین اصفهانی

اعضای شورای شهر کوچه رضا در خیابان کلاهدوز را هم به نام مجتهده بانو امین اصفهانی نامگذاری کردند. بانو امین اصفهانی در چهل سالگی به دنبال سال‌ها تلاش شبانه‌روزی توانست به درجه اجتهاد برسد.

بزرگراه فتح به نام حاج احمد متوسلیان تغییر نام یافت/ دو کوچه به نام بانو امین و صدیقه دولت آبادی نامگذاری شدند

وی پس از پشت سر نهادن مدارج علمی نزد استادانی، چون ابوالقاسم زفره‌ای، حسین نظام الدین کچویی، سید ابوالقاسم دهکردی، میرزا علی شیرازی، سید علی نجف آبادی، از علما و مراجعی، چون محمدکاظم شیرازی و عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم، سید ابراهیم حسینی شیرازی اصطهبناتی، محمدرضا نجفی اصفهانی، مرتضی مظاهری نجفی اصفهانی اجازه اجتهاد دریافت کرد.

زمانی که صدیقه دولت‌آبادی با ایجاد «شرکت خواتین اصفهان»، به همراه جمعی از زنان همفکر خود به تبلیغ تفکر غیر دینی می‌پرداخت، بانو امین با سخنرانی در جلسات مذهبی زنان و تأسیس «کانون تبلیغات و تعلیمات دینی» و نگارش کتاب روش خوشبختی به شبهه افکنی‌های دولت‌آبادی و همفکرانش پاسخ می‌داد. سرانجام با استقبال زنان متدین اصفهان از سخنرانی‌ها و مرکز تازه تأسیس امین و بالا گرفتن اعتراضات به عملکرد شرکت خواتین اصفهان، دولت‌آبادی مجبور به تعطیلی روزنامه زبان زنان و ترک اصفهان شد. وی در مقابل ناسیونالیسم رضا شاه، خود را «بانوی ایرانی» لقب داد.

صدیقه دولت آبادی

اما شورای شهری‌ها در نامگذاری پنجمین خیابان پایتخت پای خود را از معیار‌های رایج فراتر گذاشته و بدون توجه به پیشینه فرد مورد نظر، یک خیابان را در محدوده قائم مقام فراهانی به نام صدیقه دولت آبادی نامگذاری کردند.

بزرگراه فتح به نام حاج احمد متوسلیان تغییر نام یافت/ دو کوچه به نام بانو امین و صدیقه دولت آبادی نامگذاری شدند

قصه از این قرار است که صدیقه دولت آبادی فرزند میرزا هادی دولت‌آبادی از مجتهدین مؤثر محلی و مشهور به رهبری شاخه ازلی بابیه و نماینده صبح ازل در ایران، بنیانگذار انجمن مشروطه‌خواهان انجمن مخدرات وطن بوده است.

وی در انجمن‌های سرّی در دوران مشروطه و بعضا ماسون‌ها شرکت می‌کرد که بسیاری از سران آزادیخواه و تجددطلب مشروطه از اعضای این نوع محافل سرّی بودند.

همچنین به موازات رونق گرفتن انجمن‌های سرّی مردان، صدیقه دولت آبادی در انجمن‌های مخفی زنان شرکت کرده و طبق نقل «بدر الملوک بامداد» سمت «منشی انجمن مخدرات وطن» را عهده دار بود.

جالب اینجاست که این انجمن، برای اولین بار در ایران، اقدام به برگزاری مجالس ساز و نوا و رقص (گاردن پارتی) کرد که در ادامه با مخالفت صریح علما و اقشار مذهبی آن دوران مواجه شد.

البته این همه اقدامات ضد فرهنگ اسلامی-ایرانی صدیقه دولت آبادی نبود. او اولین نشریه حقوق زنان در خارج از تهران و سومین آن در ایران را به نام «زبان زنان» منتشر کرد و در این نشریه به مخالفت با حجاب پرداخت.

البته ناگفته نماند که صدیقه دولت آبادی برای ترویج بی حجابی در مقالاتش وضعیت زنان سایر کشور‌ها را به رخ زنان ایرانی می‌کشید و خودش هم ۱۰ سال پیش از کشف حجاب، عملا حجاب را به کناری گذاشته بود و بدون روسری در خیابان ظاهر می‌شد.

او در زمینه ترویج بی حجابی تنها به انتشار مطالبی در حوزه حجاب اکتفا نکرد و به عقیده برخی از نویسندگان در نهایت برای زمینه سازی بی حجابی در بین زنان، شرکت «خواتین اصفهان» و دو سال بعد «آزمایش بانوان» را تشکیل داد.

این اقدامات صدیقه دولت آبادی در آن زمان حساسیت افکار عمومی به ویژه اقشار مذهبی جامعه را به شدت برانگیخت به طوری که حتی برخی از زنان نیز به مخالفت با او پرداختند.

ناگفته نماند که صدیقه دولت آبادی اولین زن ایرانی است که بعد از مشروطه بدون چادر از منزل خارج شد.

حال با توجه به مطالب گفته شده درباره پیشینه این فرد باید دید از نظر اعضای شورای اسلامی شهر تهران، صدیقه دولت آبادی دارای کدام ویژگی ممتاز علمی، فرهنگی، اجتماعی یا دینی بوده که باعث شده یک خیابان پایتخت به نام او نامگذاری شود.

بامداد

شورای شهر تهران خیابان ۲۲ بهمن در محدوده بزرگرا شهید ستاری را هم به نام بامداد تغییر نام داد.

مهدیه الهی قمشه ای

بزرگراه فتح به نام حاج احمد متوسلیان تغییر نام یافت/ دو کوچه به نام بانو امین و صدیقه دولت آبادی نامگذاری شدند

همچنین شورای شهر تهران کوچه طلا در اختیاریه شمالی را به نام مهدیه الهی قمشه ای از بانوان شاعر کشورمان تغییر نام داد. مهدیه الهی قمشه ای دختر مرحوم محیی‌الدین مهدی الهی قمشه‌ای مترجم مفاتیح الجنان است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۵ ۱۷ تير ۱۴۰۰
با حلوا حلوا کردن که دهان شیرین نمیشه،

باز صد رحمت به شما که گَردِ رفتنتان نمکِ زخم مردم نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۶ تير ۱۴۰۰
هر تغییر نام معابر مردم را سرگردان می کند
آخرین اخبار