به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،امروز قصد داریم طرز تهیه استانبولی با لپه را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
پیاز ۱ عدد
برنج ۳ پیمانه
سینه مرغ ۱ عدد
لپه ½ پیمانه
گوجه فرنگی ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه استانبولی با لپه
ابتدا لپه را از شب قبل داخل یک کاسه آب می خیسانیم تا نفخ آن برطرف شود. در ادامه لپه خیسانده شده را به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم. پس از اینکه پخت لپه به پایان رسید آنرا با آب سرد آبکشی میکنیم و کنار میگذاریم تا آب اضافی اش خارج شود.
سپس در قابلمهای کوچک آب میریزیم و کمی نمک و حرارت را زیاد میکنیم و درب آن را میگذاریم تا جوش بیاید سپس سینه مرغ را در آب در حال جوش قرار میدهیم و یک عدد پیاز کوچک را پوست میگیریم میشوییم و به دو قسمت تقسیم میکنیم.
و همراره زردچوبه یا یک چوب دارچین داخل قابلمه قرار میدهیم تا بوی مرغ را بگیرد. به مدت ۳۰ دقیقه بعد مرغ پخته شده است. سپس سیب زمینیها را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و در تابهای روغن میریزیم.
و کمی که داغ شد سیب زمینیها را در تابه میریزیم و تفت میدهیم تا نیم پز شود و کنار میگذاریم. سینه مرغ پخته شده را در آبکش میگذاریم و استخوان آن را جدا میکنیم و روی تخته با چاقو به هر صورتی که تمایل داریم خرد میکنیم و یا ریش ریش میکنیم.
پیاز را پوست میگیریم و میشوییم و نگینی خرد میکنیم و در تابهای روغن میریزیم و حرارت را کم میکنیم و صبر میکنیم تا روغن داغ شود سپس پیاز را در تابه میریزیم و در روغن تفت میدهیم تا نرم شود و بعد گوشت مرغ خرد شده را اضافه میکنیم.
تفت میدهیم و گوجه فرنگیها را میشوییم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و به مواد تابه میافزاییم و تفت میدهیم و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و مجددا تفت میدهیم و صبر میکنیم تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود.
و داخل تابه آب مواد را دیگر مشاهده نکنیم و آن وقت سیب زمنیهای تفت داده را به مواد میافزاییم و نمک، فلفل روی مواد میپاشیم و مخلوط میکنیم و سس استانبولی را کنار میگذاریم. اگر در پخت برنج مهارت ندارید بهتر است برنج را از قبل خیس نکنید.
ولی اگر پخت آن را بلد هستید میتوانید از قبل در ظرفی بریزید و روی آن آب بریزید و بگذارید تا خیس بخورد. در قابلمهای آب میریزیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و درب آن را میگذاریم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا جوش بیاید.
اگر در پخت برنج تجربه ندارید برنج را در کاسهای بزرگ بریزید و روی آن آب بگیرید و با دست برنج را زیر و رو کنید و آب آن را بیرون بریزید این کار را دو الی سه بار انجام میدهیم تا برنج کاملا شسته شود سپس در آب در حال جوش میریزیم.
ولی اگر از قبل برنج را گذاشته باشیم تا خیس بخورد آب آن را خارج میکنیم و داخل آب در حال جوش میریزیم و یک بار هم میزنیم و اجازه میدهیم تا اطراف برنج بپزد، ولی مغز آن سفت باشد. یک دانه از برنج را بر میداریم و زیر دندان امتحان میکنیم اگر اطرافش نرم بود، ولی مغز آن کمی سفت بود برنج را آبکش میکنیم. قابلمهای که متناسب با میزان پلو و مواد آن باشد انتخاب میکنیم و کف آن روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. سپس نان لواش یا سیب زمینی را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و روی تخته ورقه ورقه میکنیم و کف قابلمه میچینیم و کمی از برنج را روی سیب زمینیها میریزیم و روی آن نیز کمی سس میریزیم (از قبل آماده کردیم). مجددا کمی برنج و روی آن سس میریزیم، لپه را به برنج اضافه میکنیم و زمانی که دانههای برنج نرم شدند و مغزشان گیر داشت برنج و لپه را آبکشی میکنیم.
همین طور لایه لایه برنج و سس میریزیم تا مواد استانبولی تمام شود و نصف لیوان آب و روغن را با هم مخلوط میکنیم و روی برنج میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را زیاد میکنیم تا برنج شروع به بخار کردن کند.
و بعد حرارت را کم میکنیم تا برنج دم بکشد. پس از پخت استانبولی پلو با کفگیر پلو و سس را زیر و رو میکنیم تا مواد سس با پلو مخلوط و یکدست شود و همه جای پلو با سس ادغام شده باشد. استانبولی را دیس میکشیم و با سالاد شیرازی نوش جان کنید.
منبع:دلگرم
انتهای پیام/