خال‌ها درواقع خوشه‌ای از سلول‌های پوستی هستند که در یک مکان انباشته شده‌اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  طی ۱۲ هفته اول بارداری جنین در حال رشد و توسعه ملانوسیت است. ملانوسیت سلول‌های پوستی است که منجر به ایجاد رنگ پوست می‌شود. این سلول‌ها همیشه به صورت مساوی پخش نمی‌شوند، به عبارت دیگر برخی مناطق خوشه‌ای از ملانوسیت به دست می‌آورند. این خوشه‌ها در دراز مدت به خال تبدیل می‌شوند.

انواع خال در واقع ضایعات پوستی مسطح یا برجسته هستند که ناشی از به هم خوردن ترکیب طبیعی بافت های پوست ناشی از افزایش یا عملکرد غیر طبیعی سلولهای رنگدانه ساز پوست هستند. در حقیقت خالها یک تومور خوش خیم سلولهای رنگدانه ساز است. خالهای مادر زادی در موقع تولید ممکن است بسیار کمرنگ باشند و به همین دلیل ممکن است مورد توجه واقع نشوند.


بیشتربخوانید


اکثریت خالها اکتسابی هستند و به طور طبیعی حدود ۸۰ درصد مردم دارای یک یا چند خال ملانوسیتی هستند می باشند. این خالها بیشتر در دوران کودکی و بلوغ ایجاد می شوند و پس از سن ۳۵ سالگی پیدایش خال جدید کمتر دیده می شود.Nevus

خالهای اکتسابی نتیجه تجمع خوش خیم سلولهای ملانوستیک که ناشی از تکثیر سلول های رنگدانه ای پوست (ملانوسیتها) است در محل اتصال درم به اپیدرممی‌باشند. به خالهای اکتسابی، خالهای ملانوسیتی هم گفته می‌شود. در دوران کودکی بیش از 90 درصد از خالهای دارای تکثیر ملانوسیتی در محل اتصال درم و اپیدرم ایجاد می‌شوند.

در حدود یک درصد از کل نوزادان تازه متولد شده دچار خالهای مادرزادی هستند. این خالها در اندازه‌های کوچک، متوسط و بزرگ هستند. این ضایعات ممکن است گاهی به اندازه‌ای بزرگ باشند که قسمتی یا تمامی تنه یا اندام را درگیر نمایند. عموما خالها بی‌خطر هستند؛ مگر آنکه بدخیم یا سرطانی تبدیل شوند.

خال‌ها با کک و مک تفاوت دارند. تقریباً هر فرد ۳۰ تا ۶۰ خال روی بدنش دارد، اما کک و مک تنها در افرادی با ژن‌های خاص (ژن‌های مسئول موی قرمز) دیده می‌شود. کک و مک با تحریک نور خورشید روی پوست ظاهر می‌شوند، اما سر و کله خال خود به خود پیدا می‌شود.

منبع:آنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.