به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، آیت الله فلاحتی، نماینده ولی فقیه در گیلان در دیدار با مسولان سازمان چای کشور با اشاره به اینکه گیلان دارای ۳ محصول استراتژیک برنج - چای و زیتون میباشد بر افزایش تولید کمی و کیفی این محصولات تاکید کرد و گفت : اگرچه حدود ۹۰ درصد چای تولیدی کشور در گیلان تولید میشود، اما اجرای طرحهای مکانیزاسیون در چای برخلاف برنج به کندی پیش میرود.
او با تاکید براینکه مشکلات گذشته چای باعث شد تا ذائقه ایرانیان به چای خارجی عادت کند از مسولان سازمان چای خواست با انجام کارهای تحقیقاتی- پرداخت به موقع مطالبات چایکاران و تشویق آنها به برداشت کیفی برگ سبز / تولید چای خوش عطر و طعم ایرانی را افزایش دهند.
نماینده ولی فقیه در گیلان در ادامه برندسازی و بازاریابی چای را برای این محصول استراتژیک مهم دانست.
حبیب جهانساز، رییس سازمان چای کشور هم در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این سازمان گفت: اگر چه ازسال ۷۹ تا ۹۳ بااجرای طرح اصلاح ساختارچای میزان تولید برگ سبز چای از ۲۸۰ هزارتن به ۸۰ هزارتن و سطح زیر کشت این محصول هم از ۳۴ هزارهکتاربه ۱۷ هزارهکتاررسید، اما از سال ۹۴- ۹۵ تاکنون با حمایتهای دولت و احیای سازمان چای سطح زیر کشت این محصول به ۲۴ هزارهکتارو تولید چای ایرانی هم به حدود ۳۰ هزارتن رسیده است.
او با اشاره به اینکه اگر حمایتها و سرمایه گذاریها از این صنعت بیشتر شود میتوان با ظرفیت موجود و بازگردندان باغهای مخروبه به چرخه تولید، تولید چای ایرانی را به ۵۰ هزارتن در سال رساند خواستار پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به چایکاران و کارخانه داران، برای افزایش تولید کمی و کیفی چای ایرانی شد.
انتهای پیام/م.ی