حسن پور گفت: فروش اینترنتی کتاب‌ها به کتابفروشان کمکی نمی‌کند و در این فضا فقط کتابفروشان حضور ندارند.

هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تعطیلی کتابفروشی‌ها گفت: چند وقت پیش که کتابفروشی‌ها به دلیل شیوع کرونا تعطیل شد، انجمن ناشران و کتابفروشان برای تغییر گروه کتابفروشی‌ها در دسته بندی مشاغل تلاش کرد. تلاش‌های ما بی نتیجه ماند، چون ستاد کرونا تشخیص داد کتابفروشی‌ها در دسته گروه دوم و سوم دسته بندی مشاغل باقی بماند. به همین دلیل همکاران ما نمی‌توانند در شهر‌های قرمز باز شوند.


بیشتربخوانید


وی افزود: انجمن ناشران و کتابفروشان چه کمکی می‌تواند از دولت برای جبران خسارت ناشی از تعطیلی کتابفروشی‌ها بگیرد. در این تعطیلی‌ها چه ناشر چه کتابفروش متضرر می‌شود. ناشران، کتاب هایشان را در کتابفروشی‌ها می‌فروشند و صنف دیگری برای فروش کتاب هایشان وجود ندارد. در نتیجه تعطیلی کتابفروشی‌ها هر دو صنف ناشر و کتابفروش پشت سر هم متضرر می‌شوند. بستر اینترنت هم به فروش کتاب‌ کمکی نمی‌کند. در این فضا تنها کتابفروشان حضور ندارند که کتاب‌های دارای مجوز از وزارت ارشاد را می‌فروشند برای همین شاید در این فضا نتوانند رقابت کنند. از سوی دیگر از کتابفروشان برای فروش کتاب هایشان در بستر اینترنت حمایتی نمی‌شود.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان با اشاره به استفاده از سقوط آنی کتابفروشان در بستر اینترنت و ناتوانی این فضا در زمینه جبران خسارت ناشی از کرونا بیان کرد: انجمن ناشران و کتابفروشان بار‌ها خواسته‌های صنف را به مسئولان انتقال داده است. از تکرار مکررات برای آن‌ها خسته شدیم. می‌گویند برای دریافت تسهیلات کرونایی به سایت کارا مراجعه کنید. ما این مسئله را به ناشران و کتابفروشان ابلاغ کردیم. گاهی هنگام مراجعه به سایت متوجه می‌شویم سایت بسته است. اعطای تسهیلات کرونایی تفاهم نامه‌ای بود که میان چند وزارتخانه امضا شد. در عمل به نحو دیگری پیش رفت. هر بانک حتی هر شبعه در این زمینه متفاوت عمل می‌کند. درحالی که باید طبق توافق بین وزارتخانه‌ها اعطای وام کرونایی به مشاغل سریع انجام می‌شد. اعطای وام به یکی از اعضای اتحادیه به تصویب رسید. خانه اش را در رهن بانک گذاشت با این امید که پولی دریافت می‌کند و بخشی از مشکلات مالی اش رفع می‌شود. البته وام را هنوز به حسابش نریختند.

حسن پور ادامه داد: برخی بانک‌ها پیش از واریز وام اقساط را از حساب فرد کم می‌کنند. برخی هم پس از سه چهار ماه از اعطای وام به متقاضی اقساط را از حساب متقاضی تسهیلات کرونایی کم می‌کنند. این نحوه دادن تسهیلات به متقاضیان  آرامش نمی‌دهد. با مدیرعامل بانک‌ها صحبت کردیم آن‌ها می‌گویند آیین نامه اعطای تسهیلات کرونایی به شعبه‌ها ابلاغ شده است. پس از مراجعه به شعبه با این جواب مواجه می‌شویم که آیین نامه‌ای در این زمینه به ما ابلاغ نشده است و از آن بی خبر هستیم.

وی بیان کرد: فقط متقاضی در صورتی که خیلی خوش شانس باشد یا جسارت مسئول شعبه می‌تواند از تسهیلات کرونایی استفاده کند. در برخی موارد پس از گذشت دو ماه از تصویب اعطای وام به متقاضی پول به حسابش واریز نشده است و او مجبور شده است برای تمدید هر بار در رهن بردن خانه اش برای دریافت وام هزینه کند با وجود هزینه کردن هشت میلیون تومان برای در رهن بردن خانه اش نتوانسته است تسهیلات کرونایی را دریافت کند. در شرایط کنونی از کتابفروشان حمایتی نمی‌شود اگر مغازه‌ها را می‌بندند بانک‌ها را هم ببندند. آن‌ها در زمان سررسید وام را از صاحب حساب پول کم می‌کنند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان با اشاره به ارتزاق کتابفروشی‌ها از طریق دریافت کتاب‌های ناشران ابراز کرد: از ابتدای امسال تاکنون ناشران عناوین زیادی منتشر نکردند. از سوی دیگر کتاب‌هایی که دستفروشان می‌فروشند کتاب‌های قاچاق هستند. نمی‌دانم چرا در این زمینه برعکس عمل می‌کنیم. از سوی دیگر اتحادیه نمی‌تواند به صنف زیاد فشار بیاورد. در شرایط کنونی حضور پنج نفر در کتابفروشی باعث شیوع کرونا می‌شود یا حضور پنجاه نفر در سه متر جایی که دستفروش بساط کتابش را پهن کرده است. در برخی کتابفروشی‌ها که بزرگ هستند فاصله میان افراد حاضر در کتابفروشی زیاد است.

حسن پور اظهار کرد: در کشور‌هایی از جمله انگلستان، بلژیک، فرانسه و اسپانیا کتابفروشی‌ها تعطیل نشدند. سخت گیری این کشور‌ها در زمینه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی زیاد است؛ چرا در کشور ما تمام صنوف دیگر جز کتابفروشان باز هستند. یکی از اعضای اتحادیه ناشران و کتابفروشان به من گفت در شرایط کنونی کم کم به نسل دایناسور‌ها تبدیل می‌شویم. از یک سو با قیمت بالای فیلم و زینک مواجه هستیم. زینک از چهل هزار تومان به ۷۰ هزار تومان رسیده است. از سوی دیگر باتمام تلاش‌هایی که در زمینه کاغذ کردیم مشخص نیست چه زمانی کاغذ را به دست ما می‌رسانند. الان کاغذ در بازار آزاد با بندی ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود. مخاطب هم نمی‌تواند کتاب را به قیمت ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان تهیه کند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار