به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسکای نیوز، یک مطالعه جدید راز نبش قبر برخی از اروپاییها را در قرون وسطی و دستکاری قبرها در مدت کوتاهی پس از خاکسپاری را فاش کرد. بسیاری از محققان معتقد بودند که هدف از گشودن گورها سرقت است! اما مطالعه جدید رمز و راز این اقدام عجیب را آشکار کرد و توضیح جدیدی برای درک آن ارائه داد.
باستان شناس «آلیسون کلوناس» از دانشگاه «استکهلم» سوئد و همکارانش توانستند دادههای دهها مقبره پراکنده در سراسر اروپا را که قدمت آنها به سالهای بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ پس از میلاد میرسد را جمع آوری کنند.
این تحقیقات، دانشمندان را به این فکر وا داشت که مطمئن شوند بسیاری از مقبرهها بعد از خاکسپاری دوباره بازگشایی شده و مقداری از محتویات آنها گرفته شده است، البته مشخص شد محتویات جزئی بوده و شاید به عنوان یادگاری آنها را برمیداشتند.
در یک مکان کشف شده در «کنت» سنجاقهای لباس جسد را جدا کرده بودند و در عوض تکههایی از نقره طلاکاری شده و یک گردنبند از مهرههای شیشهای به جای آن قرار داده بودند. همچنین وسایل شخصی مانند چاقو را در گورها گذاشته بودند.
در موارد دیگر دانشمندان شواهدی پیدا کردهاند که نشان میداد تعداد کمی از گورها از طریق دستکاری آسیب دیدهاند، مانند بریدن پای فرد متوفی، یا خرد کردن بخشی از جمجمه آن.
کلوناس اعلام کرد ایده دفن اجساد و سپس نبش قبر کردن آن را نمیتوان یک فرهنگ عمومی در این دوره از تاریخ دانست، زیرا مقبرههایی که از دوره عصر حجر کشف شده است مسیرهایی دارند تا افراد بتوانند دوباره از مردگان خود ببینند.
این باستانشناس با اشاره کردن به برخی آئینهای تشییع جنازه گفت: همچنان در سراسر دنیا رسومی وجود دارد که در آن بستگان متوفی بتوانند دوباره اعضای خانواده فوت شده خود را ببینند.
انتهای پیام/