نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره تغذیه داوطلبان کنکوری اظهار کرد: مغز انسان روزانه به صورت متوسط از ۱۴۰ گرم گلوکز استفاده میکند.
او افزود: برای افزایش سطح حواس باید از گلوکز استفاده شود و زمانهایی که افراد امتحان و کنکور دارند لازم است تا گلوکز را حتما برای مغز تامین کنند.
جوزدانی تصریح کرد: دانش آموزان حتما صبح روز امتحان از مواد مغذی مانند: نان و عسل، قهوه (به علت هوشیاری بالا)، شیرقهوه، منابع پروتئینی، تخم مرغ، پنیر و ... استفاده کنند و والدین هم باید در این زمان به تهیه صبحانه قوی برای فرزندان خود اقدام کنند تا دانش آموزان با آمادگی کامل سر جلسه کنکور حاضر شوند.
او با بیان اینکه فعالیت مغز در روز کنکور موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود، تاکید کرد: اگر داوطلبان کنکور در جلسه امتحان تمرکز خود را از دست بدهند به این دلیل است که خواب کافی نداشته اند و همچنین استرس بالایی دارند که این سطح استرس بعضی اوقات با دارو کنترل میشود و برخی اوقات افراد میتوانند با خواب آن را رفع کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: حتی مشاوران کنکور هم معتقد هستند که داوطلبان نباید از یک هفته قبل امتحان دروسی را حفظ کنند، بلکه باید تنها هفته باقی مانده تا کنکور را به مرور مطالب درسی بپردازند و استراحت کافی داشته باشند تا بتوانند تمرکز خود را در زمان کنکور افزایش دهند.
جوزدانی بیان کرد: اگر داوطلبان کنکور به راحتی تمرکز خود را در جلسه امتحان از دست میدهند، باید در روز کنکور آب نبات را در گوشه لب خود قرار دهند تا با مصرف آن قند خود را تامین کنند، همچنین تغذیهای که از طرف مسئولان آموزش و پرورش به داوطلبان داده میشود مانند: کیک و آبمیوه میتوانند موارد خوبی برای مصرف باشند تا از بروز ضعف سیستم ایمنی با این عمل جلوگیری حاصل شود.
او اضافه کرد: شیرکاکائو به علت تامین انرژی کافی بدن میتواند بهترین گزینه برای مصرف داوطلبان کنکوری در جلسه امتحان باشد؛ چرا که شیرینی آن باعث اثرگذاری روی عملکرد مغز میشود و فعالیت بهتری را در پی خواهد داشت. همچنین شیر قهوه هم همانند شیرکاکائو عمل میکند و دانش آموزان میتوانند از آن استفاده کنند تا به اینصورت مغزشان سرحال شود و بتوانند درک افراد را بالا ببرد.
جوزدانی اضافه کرد: اگر افراد به هیچ عنوان شیر کاکائو یا شیر قهوه مصرف نمیکنند، نباید در روز کنکور هم از آن استفاده کنند؛ چرا که ممکن است نتایج عکس به همراه داشته باشد.
او ادامه داد: داوطلبان کنکوری حدود ساعت ۲۰ یا ۲۱ باید دوغ و کاهو و گوشت بوقلمون مصرف کنند تا زودتر به خواب روند؛ چرا که خواب کافی در پیشگیری از خستگی داوطلبان کنکوری بسیار موثر است.
جوزدانی مطرح کرد: کمبود آهن باعث خستگی، ضعف، بی حالی و ... میشود؛ بنابراین داوطلبان کنکور که دچار کم خونی هستند، باید از مکملهای غذایی استفاده کنند تا به اینصورت کم خونی را کاهش دهند، همچنین به هیچ عنوان افراد نباید صبح روز کنکور ناشتا مکمل بخورند؛ چرا که سیستم ایمنی بدن شان کاهش مییابد و دچار حالت تهوع خواهند شد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه منابع امگا ۳ میتواند روی عملکرد مغز تاثیرگذار باشند، تاکید کرد: داوطلبان کنکوری باید حتما از مکملهای امگا ۳ استفاده کنند تا کیفیت یادگیری را افزایش دهند و بتوانند به راحتی سوالات کنکور را جواب دهند، همچنین از آن جایی که تامین گلوکز برای افزایش حافظه لازم است؛ بنابراین داوطلبان کنکوری حتما از صبحانه حتی به میزان بسیار کم استفاده کنند.
انتهای پیام/