به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دیجیتال ترندز؛ دنباله داری عظیم الجثه در خارج از منظومه شمسی توسط دادههای دوربین تلسکوپ ماده تاریک کشف شده که دانشمدان اعلام کردند در حال نزدیک شدن به خورشید است. محققان تخمین زدند این دنباله دار برناردینلی-برنشتاین نام دارد ۱۰۰ برابر از دنبالههای معمولی بزرگتر است و میتوان آن را بزرگترین دنباله دار کشف شده دانست.
بیشتر بخوانید
این دنباله دار، مداری بسیار کشیده دارد و دورترین دنباله دار در مسیر خودش به سمت منظومه شمسی است و دانشمندان فرصت بسیاری برای تماشای این دنباله دار تا رسیدنش به خورشید دارند و پیش بینی میشود این دنباله دار را نمیتوان با چشم غیرمسلح دید. دنباله دار جدید توسط دو ستاره شناس کشف شد و آنها تخمین زدند اندازه آن ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتر است و قطرش ۱۰ برابر بزرگتر از سایر دنباله دارها است. دنباله دارها یک گلوله برفی کیهانی هستند که از گازهای منجمد، سنگ و گرد و غبار تشکیل شده اند و قطرشان از چند کیلومتر تا چند صد کیلومتر است و ممکن است به اندازه یک شهر کوچک باشد. این دنباله دار با دیگر دنباله دارهایی که کشف شده اند تفاوتهایی دارد و اندازه بزرگش از روی نوری که منعکس میکند تخمین زده شد.
دنباله دارهای یخی با نزدیک شدن به خورشید آب میشوند. تصاویر اولیهای که از این دنباله دار در سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ منتشر شده بود که دنبالهای را نشان نمیداد، اما محققان تصویر دیگری را توسط رصدخانه Las Cumbres ثبت کردند که گواهی میداد دنباله این جرم آسمانی طی سالهای متمادی رشد و این جرم را به دنباله داری تبدیل کرده است.
سفر این دنباله دار به سمت خورشید از از مسافتی ۴۰ هزار واحد نجومی شروع شد، این فاصله ۴۰ هزار برابر دورتر از فاصله زمین تا خورشید است که معادل شش تریلیون کیلومتر میشود. گفته میشود این دنباله دار از ابر اورت نشات گرفته است. ابر اورت مکانی است که بسیاری از دنباله دارها از آن سرچشمه میگیرند و در فاصله ۵۰ هزار واحد نجومی از خورشید قرار دارد.
دنباله دار برناردینلی-برنشتاین اکنون در نزدیکترین فاصله به خورشید است و در سال ۲۰۱۴ در فاصله چهار میلیارد کیلومتری قرار داشت و سال گذشته در فاصله سه میلیارد کلیومتری قرار گرفت و در سال ۲۰۳۱ نیز به نزدیکترین فاصله یعنی کمی بیشتر از فاصله زحل تا خورشید میرسد و دیگر به خورشید نزدیکتر نمیشود. محققان هنوز نتوانستند نور این ستاره را هنگام قرارگیری در نزدیکی خورشید تخمین بزنند. رصدخانه Vera C. Rubin این دنباله دار را تا سال ۲۰۳۱ دنبال میکند و ممکن است تا آن زمان دنباله دارهای دیگری نیز کشف کند.
انتهای پیام/