به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، سیدقاسم ناظمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در مراسم رونمایی از پوستر پنجمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان آذربایجان شرقی که با حضور جمعی از متولیان فرهنگی و رسانهای استان همراه بود گفت: تداوم برگزاری جشنوارههای رسانهای و تخصصی یکی از اقدامات ارزشمند خانه مطبوعات استان است.
او با بیان اینکه رویکرد خانه مطبوعات استان در برگزاری تخصصی جشنوارههای مطبوعاتی قابل تأمل و حمایت است گفت: امروز رسانههای مکتوب و مجازی استان اغلب به دلیل عدم بهره مندی از خبرنگاران تخصصی در عرصههای مختلف، از تولید محتوای خاص رسانهای محروم هستند که برای جبران این کاستی؛ برگزاری جشنوارههای مطبوعات تخصصی میتواند مفید و موثر باشد.
او همچنین با اشاره به رویکرد پنجمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان، اظهار داشت: نقش مهم و محوری رسانهها در مقابله با ویروس کرونا بر کسی پوشیده نیست، به طور قطع برگزاری این رویداد رسانهای گامی در راستای شناساندن و برجستهسازی نقش ارزشمند مطبوعات محلی و رسانههای استان است.
بابک دانشپناه مدیرعامل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز هم با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره مطبوعات استان اقدامی مبارک و مهم در راستی ارتقای سطح کیفی آثار و تولیدات رسانهای در استان است، گفت: اصحاب رسانه از جامعه هنری استان محسوب میشوند و آثار تولیدی آنان هر یک ارزش هنری خاص خود را دارد.
او با تشکر از متولیان برگزاری جشنواره مطبوعات استان گفت: همگرایی و تعامل ارزشمندی میان متولیان فرهنگی استان حاکم است و در این رویداد مهم رسانهای استان نیز سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز در کنار خانه مطبوعات و رسانههای استان آذربایجان شرقی قرار دارد.
او در این پایان این مراسم بهراد خلیلی، طراح پوستر پنجمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان آذربایجان شرقی توضیحاتی در خصوص این اثر هنری ارائه داد.
مرتضی شفیعی مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانههای استان آذربایجان شرقی نیز در مراسم رونمایی از پوستر پنجمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری آذربایجانشرقی اعلام کرد: این جشنواره با محوریت بررسی نقش رسانههای استان در مقابله با ویروس کرونا به همت خانه مطبوعات آذربایجان شرقی برگزار میشود.
او ادامه داد: شناسایی استعدادها و ظرفیتهای نهفته استان در عرصه رسانه، تلاش برای ارتقای کیفی محتوای تولیدی رسانههای مکتوب و مجازی، کمک به توسعه فضای رسانهای با هدف توسعه پایدار، ایجاد رقابت مثبت و افزایش انگیزه و خلاقیت رسانه ها، آشنایی با ظرفیتها و قابلیتهای رسانههای مکتوب و مجازی و بهره گیری از این قابلیت ها، معرفی ظرفیتهای رسانهای و مطبوعاتی آذربایجانشرقی در زمینه مقابله با بحرانها (با رویکرد مقابله با ویروس کرونا) و تجلیل از شهدای مدافع سلامت و کادر درمانی استان از جمله اهداف برگزاری این رویداد رسانهای است.
او با اشاره به محورهای موضوعی جشنواره خاطرنشان کرد: کرونا؛ امید بخشی و آگاهی بخشی در جامعه، باورهای غلط در دوران کرونا، تحریمهای اقتصادی دشمنان و بحران مقابله با ویروس کووید -۱۹، نقش رسانهها در ترویج فرهنگ بهداشت فردی و اجتماعی، تبیین جانشفانی کادر بهداشتی و درمانی استان با محوریت شهدای مدافع سلامت، اقدامات گروههای مردمی و جهادی استان در مقابله با کرونا و رسیدگی به وضعیت معیشتی نیازمندان، پاسخ به شایعات دوران مقابله با کرونا، دوران پساکرونا و راهکارهای تحقق شعار سال محورهای این جشنواره به شمار میرود.
او گفت: عموم فعالان رسانهای استان میتوانند آثار خود را در قالب سرمقاله، مقاله و یادداشت، عکس خبری (تک عکس و گزارش تصویری)، اینفوگرافی، صفحه آرایی، کاریکاتور، تولیدات چند رسانه ای، تیتر، مصاحبه، گفتگو، گزارش (خبری و غیر خبری) تا ۳۰ مرداد ماه سال جاری در وب سایت پذیرش آثار به نشانی azarsh.pressfestival.ir ارسال کنند.
دبیر پنجمین جشنواره مطبوعات آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: آثار ارسالی میبایست از ابتدای شهریور ماه سال ۱۳۹۹ تا پایان مرداد ماه سال ۱۴۰۰ در مطبوعات محلی، نشریات سراسری، خبرگزاریها و پایگاههای خبری دارای مجوز منتشر شده باشند.
شفیعی با بیان اینکه شرکتکنندگان میتوانند علاوه بر بخش ویژه، حداکثر سه اثر در سه قالب به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند، اعلام کرد: ارسال کپی بریده آثار راه یافته به مرحله نهایی در روزنامهای که آثار شرکت کنندگان در آنها به چاپ رسیده و نیز نسخه چاپی نشریات الکترونیکی الزامی است، ضمن اینکه مطبوعات لغو مجوز شده، فاقد مجوز و همچنین بولتنهای داخلی ادارات، امکان شرکت در جشنواره را ندارند.
او ادامه داد: آثار منتشر شده در رسانههای فاقد نام نویسنده یا نام مستعار و آثار غیرمرتبط با حوزه جغرافیایی جشنواره، پذیرفته نخواهد شد، البته آثار منتشر شده در ویژه نامههای استانی نشریات سراسری قابلیت ارسال به جشنواره را دارند.
او افزود: در رشتههای تیتر، چند رسانهای، اینفوگرافی، طراحی و صفحهآرایی که گاهی فاقد عنوان صاحب اثر هستند؛ در صورتی که به مرحله نهایی راه یابند، تاییدیه مدیر مسؤول نشریه برای نام صاحب اثر ضروری است.
دبیر پنجمین جشنواره مطبوعات آذربایجان شرقی گفت: آثار منتشره در صفحات استانی خبرگزاریها یا ضمایم استانی نشریات سراسری که در زمان فراخوان، فاقد پروانه نمایندگی باشند، نمیتوانند در این جشنواره شرکت کنند؛ همچنین آثار منتشره در نشریات یا پایگاههای خبری که دفتر مرکزی آنها در استانهای مذکور واقع نیست و همچنین پایگاههای خبری که در زمان انتشار اثر فاقد مجوز بودهاند؛ حق شرکت در جشنواره را ندارند.
شفیعی با بیان اینکه هیأت داوران جشنواره شهریور ماه سال جاری آرای خود را اعلام خواهند کرد، گفت: عموم فعالان رسانهای استان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به آدرس تبریز، بلوار استاد شهریار – اول سربالایی ولیعصر –مجتمع سینمایی ۲۲ بهمن، خانه مطبوعات و رسانههای آذربایجان شرقی مراجعه و یا با شماره تلفکس ۳۳۲۸۱۹۱۲-۰۴۱ در ارتباط باشند.
پنجمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان آذربایجانشرقی به همت خانه مطبوعات و رسانههای استان آذربایجانشرقی و با حمایت و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کلانشهر تبریز و همچنین معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
انتهای پیام/