رضا حاجی آبادی، مدیرمسئول انتشارات «هزاره ققنوس» در گفتوگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر اعطای کاغذ دولتی به ناشران و حساب کردن تعرفه فرهنگی برای آنها گفت: با حمایت دولتی از ناشران موافق نیستم. اگر نشری نتواند در بحرانها موفق شود به دولت وابسته میشود و نمیتواند روی پای خودش بایستد.
وی افزود: وقتی سوپسیت به ناشران داده میشود افراد طماع به سمت فعالیت در صنعت نشر سوق داده میشوند. حمایت در تمام حوزههای فرهنگی از تولیدات سریالی گرفته تا تولیدات سینمایی به جای اینکه به خلق آثار بسیار خوب و فاخر کمک کند، راه را برای ورود افراد طماع به این حوزهها بازمی کند. اما اینکه تعرفههای فرهنگی برای ناشران لحاظ شود کار خوبی است. همانطور که درباره مالیات ناشران هم گفتم که یا مالیات به آنها تعلق نگیرد و یا میزان مالیات درنظر گرفته شده کم باشد.
بیشتربخوانید
مدیرمسئو انتشارات «هزاره ققنوس» با اشاره به تفاوت میان فعالیت ناشران با دیگر واحدهای تولیدی بیان کرد: دادن کاغذ با تعرفههای دولتی باعث میشود که منفعت طلبان از راه رانت کاغذ بگیرند، کاغذها را به کتاب تبدیل نکنند و بفروشند. بسیاری از ناشران قدیمیتر یا کتاب منتشر نکردند یا کتاب هایشان را با تیراژهای متفاوت چاپ کردند. حدود یکی دو سال است که انتشارات هزاره ققنوس کاغذ دولتی دریافت نکرده است.
حاجی آبادی ادامه داد: ناشرانی که یکی دو سال است فعالیت میکنند و از تازه واردان به این عرصه هستند، با مصاحبههای مطبوعاتی وزارت ارشاد را وادار می کنند تا به آنها کاغذ بدهد اما کاغذ هایشان به کتاب تبدیل نمیشود. این ناشران از آنجایی که بنا را براین گذاشته اند که از حمایتهای دولت برخوردار شوند در تولید کتاب هایشان به دولت وابسته میشوند و قائم به فعالیت خودشان نیستند.
وی اظهار کرد: ناشران قدیمی که فعالیت خود را از دهه ۸۰ آغاز کردند با همین شرایط تحریمی به فعالیت در زمینه نشر نهایت با تعدیل دو تا سه نیرو ادامه میدهند چون محصول فرهنگی تولید میکنند و خریداران خودشان را هم دارند.
انتهای پیام/