مشاور معاون پژوهش وزارت علوم گفت: برگزاری کنکور دو بار در سال باعث کاهش استرس دانشجویان می‌شود.

رضا نقی زاده، مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص برگزاری دوبار کنکور در سال اظهار کرد: برگزاری کنکور دو بار در سال ایده خوبی بوده و منجر به این می‌شود که استرس دانشجویان به واسطه اینکه تنها یک فرصت دارند، کاهش پیدا کند.

او افزود: تحقق این امر می‌تواند بخشی از مشکلات حوزه کنکور و استرس‌های ناشی از آن را کاهش دهد.

نقی زاده تصریح کرد: مورد آزمون قرار گرفتن درس‌های تخصصی با برگزاری دو بار کنکور در سال ایده خوبی بوده و منجر به این می‌شود که تعداد دروسی که در کنکور از دانش آموز، آزمون گرفته می‌شود کاهش پیدا کرده و به اینصورت آن‌ها بتوانند روی درس‌های محدودتری تمرکز داشته باشند.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ادامه داد: برای تحقق خوب این کار نیازمند این موضوع هستیم که آموزش و پرورش به سمت آزمون‌های حرفه‌ای حرکت کند که این موضوع تنها مربوط به طراحی سوالات یکسان یا نحوه ارزیابی یکسان نیست، بلکه باید این آزمون‌ها به شیوه جامعی طراحی شوند و بتوانند ابعاد مختلف سطح تحصیلی یک دانشجو را مورد ارزیابی قرار دهند.

نقی زاده گفت: شاید لازم باشد از رویکرد سنتی آزمون همانند چیزی که هم اکنون در امتحانات نهایی ما بوده فاصله بگیریم و به بهبود حوزه‌های نوین در بحث ارزیابی آزمون‌ها و ابعاد مختلف در مورد دانش آموز در درس‌های مختلف قدم برداریم تا به نتایج مثبتی دست پیدا کنیم.

مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم بیان کرد: همه این تلاش‌ها را برای بهتر شدن کنکور در نهاد‌های مختلف داریم و در این زمینه زحمات زیادی کشیده می‌شود؛ این اصلاحات اخیر پیشرفت خوبی را نشان می‌دهد.

نقی زاده اضافه کرد: برای مثال یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث شده کنکور در میان دانش آموزان استرس و رقابت نامعقول ایجاد کند، بحث عدم تطابق درآمد در مشاغل است؛ چرا که برخی مشاغل در یک شرایط نسبتا کاری، برابر هستند اما فعالان آن ده برابر دیگر فعالان این حوزه درآمد کسب می‌کنند، همین عامل باعث شده تا دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها به سمت رشته‌های پول ساز گرایش پیدا کنند.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: گرایش دانش آموزان به سمت رشته‌های پول ساز، توازن تقاضا را بهم می‌ریزد و خروجی این عامل خود به خود باعث می‌شود تا بیش از ظرفیت، افراد درخواست شرکت در کنکور را داشته باشند.

نقی زاده گفت: به موازات اینکه در حال ساماندهی کنکور از نظر برگزاری آن هستیم، باید علت‌هایی که کنکور را تحت تاثیر قرار می‌دهند و آن را به یک رقابت بسیار شدید و استرس زا تبدیل می‌کنند را بیابیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.