به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ام اس ان، رژیم غذایی یکی از مهمترین مواردی است که افراد میتوانند با رعایت آن به حفظ سلامتی و تندرستی بدن کمک کنند. با این حال، همیشه این گونه نیست که رژیم غذایی دارای مواد غذایی مفید باشد.
در طول تاریخ همواره رژیمهای غذایی عجیب و در برخی موارد وحشتناک وجود داشته که بهتر است هیچ گاه از آنها تبعیت نکنید. در این مطلب به بدترین رژیمهای غذایی تاریخ میپردازیم:
۱- رژیم غذایی قحطی زدگی
در سال ۱۵۵۸ میلادی و پیش از آنکه بشر اساساً به واژه کالری و انرژی مورد نیاز بدن پی ببرد، یک اشراف زاده ایتالیایی به نام لوئیجی کورنارو نخستین کتاب در باب تغذیه را به رشته تحریر درآورد. وی در این کتاب به شدت طرفدار محدودیتهای شدید غذایی بود.
کورنارو روزانه تنها ۳۴۲ گرم مواد غذایی مصرف میکرد و میزان مواد آشامیدنی خود را به کمتر از ۴۰۰ میلی لیتر محدود کرده بود. گفته میشود وی این رژیم غذایی را در سن ۳۵ سالگی آغاز کرد و تا ۱۰۲ سالگی که زنده بود بر این رژیم غذایی پایبند ماند.
پس از ۴۶۰ سال، تحقیقات بر روی موشها نشان داده است موشهایی که از رژیم غذایی قحطی زدگی برخوردارند نسبت به موشهای دیگر عمر بیشتری میکنند. با این حال، این موضوع به انسان قابل تعمیم نیست.
۲- برای کاهش وزن از مرداب دوری کنید!
یکی از باورهای عجیب ارتباط میان چاقی و زندگی در نزدیکی مرداب است. یک نویسنده به نام توماس شورت در یافتههای خود مشاهده کرد که افراد چاق عموماً در نزدیکی مرداب زندگی میکنند. وی سپس در خلاقیتی عجیب تنها راهکار برای درمان چاقی را دوری از مرداب دانست. مشخصاً از جنبه علمی ارتباطی میان این دو وجود ندارد. با این حال، برخی شواهد حاکی از آن است که زندگی در مناطق روستایی خطر ابتلا به چاقی را افزایش میدهد.
۳- ماسه داغ برای سوزاندن چربی!
شاید عجیب به نظر برسد، اما در قرن ۱۸ میلادی برای آب کردن چربیهای اضافی بدن، افراد اقدام به پوشاندن بدنشان با ماسههای داغ ساحل میکردند. در حقیقت آنها معتقد بودند گرمای ماسههای ساحل میتواند باعث خروج چربی از بدن به وسیله عرق شود. این در حالی است که در فرآیند تعریق تنها آب و نمک از بدن دفع میشود. کاهش وزن ناشی از تعریق نیز موقتی بوده و فرد با مصرف آب دوباره شاهد بازگشت وزن از دست رفته خواهد بود.
۴- رژیم غذایی سرکه
لورد بارون، شاعر و سیاستمدار انگلیسی قرن ۱۹ میلادی احتمالاً نخستین سِلِبریتی بوده که وارد تپه بِکر تجویز رژیم غذایی بدون پشتوانه علمی شده است. وی برای زنده ماندن از لیموناد و بیسکویت، به همراه نوشیدن سرکه استفاده میکرده است و بیشتر برای کاهش وزن از سرکه بهره میگرفت. گرچه امروزه نیز برای کاهش وزن استفاده از سرکه پیشنهاد میشود، اما مصرف بیش از اندازه آن میتواند برای سلامتی بدن خطرناک باشد. تعجبی هم ندارد که لورد بارون پس از مدتی دچار مشکلات گوارشی شد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/