به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،بر اثر خشک شدن رودخانههای شهرستان نهاوند تعداد زیادی از ماهیها تلف شدند و شهروندان دوستدار محیط زیست برای نجات باقی مانده ماهیها تلاش میکنند.
مهرداد سلگی، رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان نهاوند گفت: خشکسالی کم سابقه در نیم قرن اخیر باعث به خطر افتادن جان آبزیان نهاوند به خصوص ماهیان بومی طولانیترین رودخانه غرب ایران در نهاوند شده است.
او افزود: نجات جان هزاران ماهی رودخانههای شهرستان نهاوند که بر اثر نبود آب جاری و خشکسالی در آستانه تلف شدن هستند عزمی همگانی بخصوص از طرف حامیان محیط زیست میخواهد.
سلگی اظهار داشت: رودخانه روستای لیلان نهاوند با وجود هزاران ماهی بر اثر خشکسالی در حال خشک شدن است .
اوگفت: جوانان حامی محیط زیست در اقدامی خودجوش درصد زیادی از ماهیهایی که در حال تلف شدن در رودخانه روستای لیلان بودند را در مخازن آب ریخته و در رودخانه گاماسیاب رهاسازی کردند.
رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان نهاوند افزود: این شهروندان با اقدامی ستودنی کمپینی جهت نجات ماهیها تشکیل دادند و با این حرکت نمادین حساسیت خود را نسبت به محیط زیست و ماهیان در حال مرگ نشان دادند.
به دلیل خشک شدن رودخانه روستای عسگر آباد نهاوند تعدادی از ماهیان این رودخانه تلف شدند و تعدادی از آنها ازسوی شهروندان با رهاسازی در رودخانه روستای بابارستم از تلف شدن نجات یافتند.
بارشهای کم در چند سال گذشته در شهرستان نهاوند بی سابقه بوده و مشکلات کم آبی را در پی داشته است و باعث خشک شدن رودخانههای این شهرستان شده است.
عباس آزادبخت دادستان عمومی و انقلاب شهرستان نهاوند هم بیان کرد: امسال به دلیل خشکسال کشاورزان در نقاط مختلف نهاوند حق کاشت کشت دوم را ندارند و کشاورزانی که اقدام به این کارکنند با آنها برخورد میشود.
او گفت: متاسفانه امسال به دلیل کمبود بارش و نزولات جوی شرایط خوبی در شهرستان نداریم و همه باید تلاش کنیم و این شرایط سخت را مدیریت کنیم.
دادستان نهاوند اظهارداشت: چندین بار با کشاورزان و باغداران بخش مرکزی و شهرستان نهاوند در مورد نحوه تقسیم آب در این شرایط خشکسالی گفتگو کردیم تا هرچه زودتر این مشکلات برطرف شوند.
کریم حاج باباعلی مدیر جهاد کشاورزی نهاوند نیز گفت: امسال شرایط بسیار سختی را حداقل در ۵۰ سال اخیر تجربه میکنیم به علت کمبود بارش نزولات جوی بیشتر کشت گندم و جو مزارع دیم خوراک دامها شد و برداشت نشد.
او افزود: خشکسالی روی برداشت محصولات نهاوند تاثیر زیادی گذاشته بخصوص گندم و جو در مزارع دیم که سطح زیر کشت آن زیاد است.
مدیر جهادکشاورزی نهاوند بیان کرد: متاسفانه امسال رودخانه گاماسیاب نهاوند حال و روز خوبی ندارد و بسیاری از آبزیان و بخصوص ماهیهای بومی این رودخانه در حال تلف شدن هستند و روز به روز با گرم شدن تدریجی هوا میزان تبخیر آب زیاد میشود.
فریدون ظفری یکی از حامیان محیط زیست در روستای فیازمان که بیشترین ساحل رودخانه گاماسیاب را دارد میگوید: در طول مدت عمر بیش از ۵۰ ساله ام شرایطی به این سختی را در رودخانه گاماسیاب که از کنار روستای ما عبور میکند ندیده ام.
او افزود: هر روز رفته، رفته آب کمتر میشود رودخانه در حال خشک شدن است داد کشاورزان و باغداران در آمده است آبزیان و ماهیهای بومی به برکههای کوچک پناه میبرند تا شاید ادامه حیات دهند.
این حامی محیط زیست روستای فیازمان میگوید: از عموم مردم و گردشگران دعوت میکنیم با فاضلاب و باغی مانده مواد دور ریختی بیشتر از این جان ماهیها را به خطر نیندازند در صورت مشاهد خشکی قسمتی از رودخانه ماهیها را به مناطق عمیق رودخانه هدایت کنند.
گزارش از علی سهرابی
انتهای پیام/ب