مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۹۱ درصد از گنجایش مخزن ۵۴۷ متر مکعبی سد کوثر هم اکنون پر است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، رسول فرهادی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: میزان ذخیره آب سد کوثر در گچساران هم اکنون ۵۰۰ میلیون متر مکعب است.

فرهادی افزود: میزان بارندگی ثبت شده در سال آبی جاری در ایستگاه هواشناسی سد کوثر ۳۹۶ میلیمتر بوده است.

او اظهار داشت: میزان ورودی آب در سال آبی به سد کوثر ۳۱۳ میلیون متر مکعب بوده در حالی که در مدت مشابه پارسال ۳۷۳ میلیون متر مکعب بوده است.

فرهادی تصریح کرد: میزان ذخیره آب سد کوثر در گچساران نسبت به مدت مشابه سال آبی هشت درصد معادل  ۴۰ میلیون متر مکعب کاهش  داشته است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای  استان ابراز کرد: ۲۸۲ میلیون متر مکعب آب در سال آبی جاری برای مصارف مختلف رها سازی شده است.

او گفت: ۸۷میلیون متر مکعب از این میزان آب  برای مصرف آشامیدنی استان‌ های جنوبی کشور از ابتدای مهر پارسال تاکنون رهاسازی شده است.

فرهادی افزود: در این مدت همچنین ۳۲ میلیون متر مکعب آب کشاورزی، ۲.۵میلیون متر مکعب آب صنعت و ۱۶۰ میلیون متر مکعب برای سایر مصرف (زیست محیطی) در این سد رها سازی شده است.

او به وضعیت سد شاه قاسم اشاره کرد و افزود: کل آب ورودی به مخزن سد شاه قاسم در سال آبی جاری سه میلیون متر مکعب بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال باکاهش ۱۲ میلیون متر مکعبی مواجه شده است.

فرهادی با بیان اینکه خشکسالی تاثیر بسزایی بر روی سد شاه قاسم داشته گفت: میزان حجم آب سد شاه قاسم هم اکنون ۱۵ درصد حجم مخزن بوده که لزوم سهمیه بندی آب برای کشاورزی اراضی باغی شهرستان بویراحمد امری اجتناب ناپذیر خواهد بود.

او اظهار داشت: با توجه به خشکسالی پیش رو انتظار می رود تا کشاورزان  با رعایت و اجرای الگوی صحیح  از هدر روی بی رویه آب جلوگیری کنند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان افزود: هم اکنون ۲ سد شاه قاسم در شهرستان بویر احمد و سد کوثر در شهرستان گچساران در دست بهره برداری است.

فرهادی با بیان اینکه هم اکنون ۲ سد بزرگ تنگ سرخ در بویراحمد و چمشیر در گچساران در دست اجرا ست گفت: امسال عملیات اجرایی سدهای سقاوه در شهرستان مارگون و سد آبریز در شهرستان کهگیلویه آغاز خواهد شد.

حجم آب تجدید پذیر استان کهگیلویه و بویراحمد ۹هزار ۲۲۳ میلیون متر مکعب است که یک هزار ۷۰ میلیون متر مکعب آن سالانه مهار می شود و ۹۰ درصد آن از استان خارج می شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.