به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکتهای سهامی به دو نوع سهامی خاص و عام تقسیم میشوند.
شرکت سهامی عام شرکتی است که قسمتی از سرمایه آن از طریق فروش سهام به مردم تامین میشود و همه سرمایه سهامی خاص، توسط موسسان آن تامین میشود.
در شرکتهای سهامی خاص این امکان وجود دارد که به سهامی عام تبدیل شوند؛ طبق قانون شرکت سهامی خاص در صورتی میتواند تبدیل به سهامی عام شود که در مرحله موضوع به تصویب مجمع عمومی فوقالعاده شرکت سهامی خاص رسیده باشد، در مرحله دوم سرمایه آن حداقل به میزانی باشد که برای شرکتهای سهامی عام مقرر شده یا شرکت سرمایه خود را به میزان ذکر شده افزایش دهد و در مرحله سوم دو سال تمام از تاریخ تاسیس و ثبت شرکت گذشته و دو ترازنامه آن به تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام رسیده باشد، همچنین در مرحله آخر اساسنامه آن با رعایت مقررات قانون تنظیم یا اصلاح شده باشد.
هر صاحب سهم حق شرکت در رایگیری مجمع عمومی فوق العاده را دارد و هر شریک به اندازه سهم خود میتواند رای بدهد، برای مثال اگر شریکی یک سهم داشته باشد، یک حق رای دارد و شریکی که ۱۰ سهم دارد، ۱۰ حق رای دارد.
بنابراین همه میتوانند در مجمع عمومی فوق العاده شرکت کنند، اما معمولا در این گونه جلسات همه اعضا حضور ندارند و به همین دلیل قانون حد نصاب افراد را تعیین میکند؛ همچنین قانون تجارت حد نصاب جلسه را نصف صاحبان سهم به علاوه یک نفر و بیشتر را بیان میکند و برای اینکه جلسه معتبر باشد، باید دو سوم حاضران به موضوع مورد نظر رای بدهند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/