به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس در مراسم رونمایی از کتاب مجموعه داستان های کوتاه همسایه با طبیعت ویژه نوجوانان ضمن تقدیر از همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ایجاد این اثر ارزشمند، بیان کرد: شکی نیست که یکی از مولفههای حفظ محیط زیست جلب مشارکت عمومی و همراهی همه اقشار جامعه برای حفاظت از تنوع زیستی خواهد بود.
او ادامه داد: هرگز یک سازمان به تنهایی موفق به صیانت از محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار نخواهد شد و این مهم نیازمند آشنایی همه مدیران و تصمیم گیران با ابعاد مختلف محیط زیست است و هر شخصی که بر مسندی تکیه زده است باید توجه به محیط زیست را اولویت اساسی تصمیمات خود قرار دهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ایفای نقش مادران و معلمان در قدردانی نسل آینده از مواهب الهی به وسیله آموزش کودکان را اثر گذارترین نقش برشمرده و تصریح کرد: پرورش جامعهای آگاهتر حفاظت از زیست بوم را نهادینه کرده و آن را به یک فرهنگ تبدیل خواهد کرد.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: ایجاد چنین فضا و فرهنگی مستلزم آن است که از کودکی اهمیت موضوع محیط زیست و نقش مولفههای محیط زیستی را در سعادت مندی آنها گوشزد کرده و آنان را با مفهوم توسعه پایدار آشنا کنیم تا زمانی که این نسل در موقعیت فردی تصمیم گیر قرار میگیرند بتوانند عاقلانه و با دیدگاه جامعتر و وسیع تری نسبت به محیط اطراف خود تصمیم بگیرند.
او بیان کرد: در جهان توجه به ابزارهای نوین و روشهای متنوع برای جلب مخاطب و علاقه در بین نسلهای آینده و نسلهای در حال پرورش مورد توجه قرار گرفته و یکی از اثرگذارترین روشها تالیف و چاپ کتاب است، زیرا بیشترین اثر گذاری را به علت قابل لمس بودن فیزیک آن دارد و منجر به درک عمیقتر در ذهن انسان میشود. به ویژه اگر به صورت غیرمستقیم چالشها و مشکلات محیط زیست را مطرح کرده و حاوی راهکارهایی برای حفظ محیط باشد.
سعیدرضا کامرانی مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس نیز، حفاظت از محیطزیست را نه تنها وظیفه سازمان متولی که از وظایف همه شهروندان و انسانها دانست و گفت: انسان به عنوان اشرف مخلوقات نمیتواند و نباید مخرب محیطزیست باشد؛ باید به محیطزیست مانند باغبان به باغ و گل توجه کند و با نگاهی متعصبانه به محیطزیست بنگرد که جای زندگی اوست و این اشرف مخلوقات باید در محیط زیبا و مناسب زندگی کند.
به گفته کامرانی، هر جا دست انسان به طبیعت رسیده بیش از سازندگی، تخریب را به دنبال داشته و طبیعت را آزرده است.
مدیر کانون فارس در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید اهمیت محیطزیست را به کودکان یادآور شویم تا با نگاهی بهتر به طبیعت، گیاهان، درختان و حیوانات بنگرند، در حفظ آنها بکوشند و سفیران خوبی برای بزرگترها باشند. در این راه همچنین لازم است مردم را به سمت و سویی هدایت کرد که خودشان مراقب طبیعت و محیطزیست باشند و با حمایت و راهنمایی سازمان متولی، خود را مکلف به حفظ آن بدانند.
کامرانی فعالیت در حوزه محیط زیست را یکی از دغدغهها و موارد آموزشی کانون عنوان کرد و گفت: اهمیت محیطزیست در فعالیتهای مختلف از سوی مربیان کانون به اعضا و دانشآموزان یادآور میشود.
او مانع زدایی و پشتیبانی از تولید محتوا در زمینه محیطزیست را وظیفه کانون و سایر سازمانهای متولی دانست و از همکاری بیش از پیش کانون با سازمان محیطزیست خبر داد. کامرانی، برای هر نوع همکاری با سازمان محیطزیست با تکیه بر مربیان و کارشناسان متعهد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس، قول همراهی و همافزایی داد.
هفته جشنواره داستان کوتاه و شعر «همسایه با طبیعت» سال ۱۳۹۸ در اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان فارس برگزار شد. مهر ۱۳۹۹ از مجموعه اشعار این جشنواره و ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ نیز از مجموعه داستان کوتاه جشنواره در هفته محیطزیست رونمایی شد.
این جشنواره ویژه مربیان و اعضای کانون و کارکنان محیطزیست استانهای فارس، بوشهر، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، هرمزگان و یزد برنامهریزی شده بود.
حفاظت از محیطزیست، شکار و انقراض حیاتوحش، ترغیب نوجوانان به حفاظت از آب، هوا، طبیعت و حیوانات، معرفی و شناساندن حیوانات و گیاهان و کاهش استفاده از کیسههای پلاستیکی از جمله محورهای محتوایی این جشنواره بود.
ادارهکل حفاظت محیطزیست استان فارس، آثار مربیان، کارشناسان و اعضای کانون را بههمراه آثار کارکنان سازمان حفاظت محیطزیست در کتاب همسایه با طبیعت جمعآوری و رونمایی کرد.
انتهای پیام/