مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۹ هکتار از مراتع استان اصفهان طعمه حریق شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، منصور شیشه‌فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان  با بیان اینکه وزش باد‌های گرم در تابستان وضعیت خاصی دارد و علاوه بر ایجاد گرد و غبار وضعیت خشکی را در اکثر مناطق ایجاد می‌کند، اظهار داشت: در هفته گذشته ۷ هزار متر از مراتع هاردنگ شهرستان لنجان دچار حریق شد که پس از یک ساعت و نیم تلاش حریق این بخش مهار شد.

او  با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون ۹ حریق در باغات، مراتع و پوشش‌های جنگلی استان اصفهان به میزان ۱۹ هکتار اتفاق افتاده است، گفت: از جمله این حریق‌ها می‌توان به ۲ هکتار باغ در منطقه اردستان، ۷.۵ هکتار مراتع در لنجان و سمیرم، ۴ هکتار جنگل در سمیرم و ۲ هکتار در دهسور شهرستان فریدون‌شهر اشاره کرد.

او  با بیان اینکه در سال گذشته ۱۰۵ حریق در استان اتفاق افتاد و ۵۸۰ هکتار از مراتع و جنگل‌ها در سال گذشته دچار آسیب شد، بیان کرد: ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار وسعت استان اصفهان است و ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مرتع وجود دارد، مراتع با تأمین علوفه از منابع آب و خاک حفاظت و از فرسایش خاک جلوگیری می‌کنند و برای تولید دارو‌های گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شیشه‌فروش با بیان اینکه مراتع از نظر علوفه به ۳ طبقه فقیر، متوسط و خوب طبقه‌بندی شده و جمعیت دامی را برای تأمین علوفه تحت پوشش قرار می‌دهند و خسارت ناشی از حریق به این موضوع آسیب جدی وارد می‌کند، عنوان کرد: دستورالعمل‌های لازم در خصوص پیشگیری از حریق که به علت خشکی آب و هوا و عدم بارش‌ها و خشکی علوفه رخ می‌دهد، صادر و اعلام شده از روشن کردن آتش غیرمراقبت شده در مراتع خودداری شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در مناطق غربی مانند فریدون‌شهر و سمیرم مناطق جنگلی و مراتع صعب‌العبوری وجود دارد، گفت: با توجه به نیازمندی امکانات در این منطقه مقرر شده ۷۰ تیم که آموزش‌های لازم در این خصوص را فرا گرفتند در صورت وقوع حریق، کنترل و مهار آن را انجام دهند.

مراتع نصف جهان گرفتار آتش/اصفهان نیازمند بالگرد مجهز به سبد آب‌پاش

کشاورزان نیز ته مانده محصولات خود را آتش نزنند

او ادامه داد: توصیه می‌شود گردشگران از روشن کردن آتش در مراتع خودداری و همچنین اشیای براق را در مراتع رها نکنند و شهرداری‌ها نیز مکلف شده‌اند پوشش گیاهی خشک فضای سبز و درختان را حرص کنند، باغداران باید پوشش گیاهی خشک باغات خود را جمع‌آوری کنند و کشاورزان نیز ته مانده محصولات خود را آتش نزنند.

شیشه‌فروش با بیان اینکه ۶۰ هزار نفر عشایر در قالب ۱۲ هزار خانوار در استان اصفهان حضور دارند، بیان کرد: عشایر استان که از مناطق قشلاقی بوشهر، فارس، کهگلویه و خوزستان وارد شهرستان‌های سمیرم، فریدو‌شهر، چادگان، شهرضا و دهاقان شدند دارای ۲ هزار کیلومتر ایل راه هستند که از یک هزار کیلومتر آن استفاده کردند، عشایر با دارا بودن یک میلیون دام در ۴۰۰ نقطه و ۳۰ هزار هکتار از مراتع استان استقرار دارند و تولیدکننده محصولات لبنی، سیب، عسل و صنایع دستی هستند.

نیاز اصفهان به یک دستگاه بالگرد مجهز به سبد آب‌پاش

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از توزیع پنل‌های خورشیدی در میان عشایر خبر داد و گفت: این اقدام با هدف جلوگیری از سوزاندن پوشش گیاهی و درختچه‌ها انجام شده است، همچنین کپسول گاز نیز در بین عشایر توزیع شده و آموزش‌های لازم در خصوص اطفای حریق مراتع نیز به عشایر داده شده است.

او با اشاره به نیازمندی‌های استان اصفهان برای اطفای حریق مراتع عنوان کرد: با توجه به وجود جنگل‌ها و مراتع صعب‌العبور در استان اصفهان نیاز است سازمان جنگل‌ها و مراتع یک دستگاه بالگرد مجهز به سبد آب‌پاش به استان تحویل دهد که درخواست آن را داده‌ایم، ایجاد ایستگاه ثابت پیشگیری و کنترل حریق در شهرستان‌های فریدون‌شهر، چادگان و سمیرم هم ضرورت دارد.

شیشه‌فروش با تأکید بر لزوم حفظ، توسعه، احیا و ارتقای کمی پوشش‌های گیاهی بیان کرد: در این زمینه اقداماتی همچون بذرکاری گونه‌های مرتعی، ذخیره نزولات آسمانی، نهال‌کاری در مراتع، احداث آبشخور‌های دائمی، مرمت چشمه‌ها، اعمال قرق و مدیریت چرا انجام شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه خشکسالی استان اصفهان وضعیت پوشش گیاهی را در طبقه‌بندی فقیر قرار داده است، خاطرنشان کرد: پوشش گیاهی در وضعیت فعلی زود خشک می‌شود و نگرانی‌هایی برای دامداران ایجاد کرده و حریق هم که یک آسیب جدی برای این نوع پوشش گیاهی است.

 

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.