به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حسین بهرامی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تهیه نقشه پهنههای کشاورزی در معرض خطر سیل استان اظهار داشت: سیلابها یکی از مخاطرات طبیعی هستند که در سالهای اخیر نواحی مختلف را دچار بحران کرده است.
او افزود: شرایط اقلیمی و نیمه خشک حاکم بر بخش وسیعی از کشور ایران سبب تحمیل خسارات سنگین ناشی از بروز سیل بر اراضی کشاورزی و منابع طبیعی شده است.
بیشتر بخوانید
بهرامی اضافه کرد: مطالعه مناطق سیل خیز و تهیه نقشههای پهنه بندی و خطرات سیل یکی از برنامههای ضروری در بخش کشاورزی است، یکی از مدرنترین روشها برای تهیه پهنههای سیلاب استفاده از اطلاعات جغرافیایی است.
او ادامه داد: با وقوع سیل فروردین ماه ۹۸ در استان چهارمحال و بختیاری و خسارت انبوه وارد شده به بخش کشاورزی، واحد gis سازمان شروع به جمع آوری اطلاعات بانک سیل کرد.
بهرامی گفت: این اطلاعات از آمار ارسال شده به اداره بحران از قبیل ایستگاههای پمپاژ آب، اراضی زراعی و باغی، تاسیسات حوزه دامپروری، طیور و شیلات خسارت دیده بود که با رقومی نمودن تمامی مکانها به تفکیک شهرستانها بر روی نقشه استان پیاده سازی شد.
او افزود: نقشه پهنه بندی سیل با استفاده از بانک سیل بخش کشاورزی جهت ارائه هر چه بهتر برنامههای مدیریتی و پروژههای این بخش و در راستای اطلاع رسانی و پیشگیری از بحران سیل ترسیم شده است.
بهرامی اضافه کرد: بر اساس دادههای مربوط به رودخانه و حرایم آنها با ویژگیهای توپوگرافیک (نقشه برداری از موقعیت طبیعی، محلی، یا ناحیهای) برای ایجاد آمادگی و اندیشیدن تمهیدات لازم برای مقابله با سیلهای آینده نقشههای ترسیمی در اختیار مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانهای ۱۰ گانه استان قرار گرفته است.
انتهای پیام/ف