به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،اگرچه رسواییهای مربوط به سیاستمداران در بسیاری از کشورهای جهان بخشی از خط قرمز حاکمیتها به نظر میرسد، اما سوژه مناسبی برای کارگردانان و سینماگران است تا فیلمنامههای جذابی از دل این روایتها اقتباس کنند و فیلمهایی خیرهکننده را به تماشاگر نشان دهند.
در سیاسیبودن بخش قابل توجهی از واکنشهای استودیوهای هالیوودی هیچ شک و تردیدی وجود ندارد. این استودیوهای ثروتمند که هر سال تعداد قابل توجهی فیلم جذاب به تماشاگران معرفی میکنند همیشه در تلاش هستند تا با خردهفرهنگهایی که در فیلمها نشان میدهند، بخش بیشتری از ذهنیت مخاطبان خود را تحت تاثیر قرار دهند؛ بنابراین فیلمهای سیاسی که با نگرشهای حزبی ساخته میشوند هم اهمیت بسیار زیادی در این ماجرا دارند. در این میان آثاری که رسوایی سیاستمداران را به تصویر میکشند، شانس بیشتری برای موفقیت دارند. چراکه نهتنها براساس داستانهایی واقعی ساخته شدهاند بلکه روایتهای خیرهکنندهای را میزبانی میکنند که برای هر تماشاگری باورنکردنی هستند.
در ادامه با بهترین فیلمهایی که رسوایی سیاستمداران را به تصویر کشیدهاند، آشنا میشوید. فیلمهایی که اگر براساس رویدادهای واقعی ساخته نشده باشند، رنگ و بوی واقعگرایانه دارند.
Dave | دیو
نمره منتقدان: ۹۵ از ۱۰۰
فیلم «دیو» اگر بهترین و جذابترین فیلمی که درباره رسوایی سیاستمداران ساخته شده هم نباشد باید در لیست بهترینها قرار بگیرد. اگرچه این فیلم براساس داستانی واقعی ساخته نشده، اما اتفاقی مشابه با آنچه در فیلم روایت میشود در تاریخ ایالات متحده رخ داده است. وودرو ویلسون رییس جمهور آمریکا در اواخر دهه ۱۹۱۰ میلادی در پاییز سال ۱۹۱۹ و در حالی که دو سال از دوران ریاست جمهوریاش را پشت سر گذاشته بود با یک سکته قلبی دردناک مواجه شد. او نهتنها فلج شد بلکه بیناییاش را هم از دست داد. با این حال ویلسون بهجای آن که از قدرت کنارهگیری کند، تصمیم گرفت سکتهاش را پنهان نگه دارد؛ بنابراین همسر او در دو سال باقی مانده از دوران ریاست جمهوریاش کارهای اجرایی او را برعهده گرفت.
خلاصه داستان: رییس جمهور آمریکا به شکلی ناگهانی جان خودش را از دست میدهد. همسر او که نمیخواهد بخشی از رسواییهای سیاسی و تراژدیهای فرهنگی پس از این ماجرای تلخ باشد خیلی سریع وارد عمل میشود و با پیداکردن مردی که بسیار شبیه همسر رییس جمهورش بوده دوران سیاسی همسر مرحومش را مدیریت میکند. اما این تصمیم نهتنها ریسک زیادی دارد بلکه حواشی بیپایانی هم ایجاد میکند.
All the President’s Men | همه مردان رییس جمهور
نمره منتقدان: ۹۳ از ۱۰۰
رسوایی واترگیت که با استعفای نیکسون، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، همراه شد یکی از مهمترین حوادث سیاسی در تاریخ ایالات متحده است که همواره رنگ و بوی رسوایی را حفظ کرده و به همین دلیل هنوز هم مورد بحث قرار میگیرد. فیلم «همه مردان رییس جمهور» که در سال ۱۹۷۶ اکران شد یکی از بهترین فیلمهایی است که رسوایی سیاستمداران را به تصویر کشیدهاند و در پردازش یک روایت متفاوت از رسوایی واترگیت هم موفق ظاهر میشود. این فیلم براساس کتابی به همین نام نوشته باب وودوارد و کارل برنستین است. خبرنگارانی که نقش آنها در فیلم «همه مردان رییس جمهور» به ترتیب رابرت ردفورد و داستین هافمن هستند.
خلاصه داستان: دو خبرنگار متوجه میشوند تحرکات عجیبی پیرامون هتلی که حزب دموکرات آمریکا در آن رویدادی برگزار میکند، وجود دارد. آنها در ابتدا تصور میکنند این ورود و خروجها از سوی دزدانی انجام میشود که میخواهند از سیاستمداران دزدی کنند، اما پس از مدتی پی میبرند که ماجرا پیچیدهتر از بدترین تصورات آنها است. به نظر میرسد رییس جمهور آمریکا تصمیمهایی گرفته که میتواند برای او گران تمام شود.
Election | انتخابات
نمره منتقدان: ۹۲ از ۱۰۰
فیلم «انتخابات» که در سال ۱۹۹۹ اکران شد یکی از سادهترین فیلمهایی است که سیاست و انتخابات را برای تماشاگر نوجوان و جوان توضیح میدهد؛ بنابراین تماشای این فیلم برای نوجوانانی که دوست دارند درک بهتری از فضای سیاست داشته باشند، ضروری به نظر میرسد. تصویر هوشمندانهای که این فیلم از بازیهای سیاسی و رسواییهای پشت پرده جهان سیاست ارائه میکند احتمالا یکی از خیرهکنندهترین نمونههای ممکن است. «انتخابات» همه آنچه در جهان سیاست در بسیاری از کشورهای جهان رخ میدهد را در حیاط یک دبیرستان روایت میکند.
خلاصه داستان: یک معلم دبیرستان تصمیم میگیرد در انتخابات مدرسه با دانشآموزان همکاری کند، اما این تصمیم زندگی شخصی او را دچار چالشهای متعددی میکند. او باید با دختری تمامیتخواه مبارزه کند که نهتنها به پیروزی در انتخابات مدرسه فکر میکند بلکه میخواهد سرپرستی جدی برای سایر همکلاسیهایش باشد.
Wag the Dog | سگ را بجنبان
نمره منتقدان: ۸۵ از ۱۰۰
«سگ را بجنبان» به عنوان یکی از جذابترین کمدی سیاسیهای تاریخ هالیوود نهتنها یکی از بهترین فیلمهایی است که رسواییهای سیاسی را به تصویر میکشد بلکه یکی از بهترین فیلمهایی است که درباره انتخابات ریاست جمهوری ساخته شده است. این فیلم به خوبی نشان میدهد که چگونه رسانهها نقش بیشتری از سیاستمداران در موفقیت آنها دارند و این رسانهها هستند که میتوانند بازیهای سیاسی را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند. «سگ را بجنبان» تماشاگرش را به تامل بیشتر درباره اخبار رسانهها دعوت میکند و در رسیدن به هدف اصلیاش یعنی ایجاد شک و تردید در ذهن تماشاگر هم موفق است.
خلاصه داستان: یکی از طرفداران قدرتمند رییس جمهور در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده با یک تهیهکننده هالیوودی تماس میگیرد. آنها باید یک جنگ رسانهای بزرگ را آغاز کنند تا ذهنیت مردم از سوی پرونده رسوایی جنسی رییس جمهور فاصله بگیرد.
The Ides of March | نیمه ماه مارس
نمره منتقدان: ۸۳ از ۱۰۰
برای افرادی که دوست دارند پشت صحنه واقعی درگیریهای سیاسی در ایالات متحده را درک کنند شاید فیلم «نیمه ماه مارس» یک انتخاب بیبدیل و جذاب باشد. فیلمی که جرج کلونی، بازیگر شناختهشده، نهتنها در آن هنرنمایی کرده بلکه وظیفه کارگردانی و تهیهکنندگی آن را هم برعهده داشته است. این فیلم جدی و صریح در تحت تاثیر قراردادن تماشاگرش بیتعارف ظاهر میشود و به همین دلیل نفس او را در سینه حبس میکند. جرج کلونی و رایان گاسلینگ تنها بازیگران شناختهشده «نیمه ماه مارس» نیستند و ایون ریچل وود، ماریسا تومه، پل جیاماتی و جفری رایت هم در این فیلم هنرنمایی میکنند.
خلاصه داستان: یک جوان ایدهآلگرا که درک پختهای از واقعیتهای دنیای سیاست ندارد، عضو ستاد تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری میشود. او که رویاهای عظیمی برای پیشرفت آمریکا در ذهنش پرورانده خیلی زود متوجه میشود که سیاست آمریکایی اساسا فضایی برای پیشرفت کشور به او نمیدهد و این واقعیت تلخ حواشی بسیاری برای او به همراه دارد.
The Contender | رقیب
نمره منتقدان: ۷۶ از ۱۰۰
فیلم «رقیب» به عنوان یکی از جذابترین فیلمهایی که داستان رسواییهای سیاسی را در کنار رقابت برای انتخابات به تصویر میکشد، سرنوشت جالبی دارد. وقتی راد لوری، کارگردان فیلم «رقیب»، از جوان آلن، بازیگر اصلی فیلم «رقیب»، دعوت کرد تا یک جایزه سینمایی دریافت کند، لوری به بازیگر محبوب دهه ۹۰ میلادی گفت که دوست دارد فیلم دیگری بسازد تا باز هم آلن را در کنار بهترین بازیگران تماشا کند. آلن به لوری پاسخ داد که اگر او چنین فیلمی را بسازد با افتخار این پیشنهاد را میپذیرد؛ بنابراین راد لوری خیلی سریع روی نگارش فیلمنامه جدید کار کرد و نتیجه آن فیلم «رقیب» بود که یکی از بهترین فیلمهای سیاسی آمریکا است.
خلاصه داستان: سناتور لین هانسون از مهرههای جدی سیاست آمریکا برای دستیابی به جایگاه معاونت ریاست جمهوری است. او که روز به روز به این مقام نزدیکتر شده با یک رسوایی بزرگ روبرو میشود. اطلاعاتی از گذشته تاریک لین هانسون برملا میشود و آینده او سیاهتر از همیشه به نظر میرسد.
Absolute Power | قدرت مطلق
نمره منتقدان: ۵۷ از ۱۰۰
کلینت ایستوود یکی از بهترین بازیگران و کارگردانهای حال حاضر هالیوود است که از دهه ۱۹۵۰ در سینمای آمریکا فعالیت میکند. او که فردی جمهوریخواه و وطنپرست به نظر میرسد سابقه کارگردانی تعدادی از بهترین فیلمهای آمریکایی را در کارنامهاش دارد، اما فیلم «قدرت مطلق» یکی از فیلمهای کمتردیدهشده ایستوود است که روایت جالبی از یک رسوایی سیاسی به همراه دارد. اگرچه این فیلم به اندازه فیلمهای وسترن کلینت ایستوود تماشایی نیست و در لیست بهترین فیلمهای او هم قرار نمیگیرد، اما در لیست بهترین فیلمهایی که رسواییهای سیاسی را به تصویر کشیدهاند، قرار میگیرد.
خلاصه داستان: یک سارق حرفهای که کاری به جز دزدیدن ندارد وارد یک خانه میشود تا یکی دیگر از شبهای هیجانانگیز زندگیاش را جشن بگیرد. اما او در این خانه با حوادثی مواجه میشود که ترسناک و وحشتناک به نظر میرسند. اما نکته عجیبتر ماجرا آن است که رییس جمهور آمریکا عامل اصلی جنایتهای درون این خانه لقب میگیرد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/