محققان دانشگاه کمبریج در مطالعه‌ای دریافتند آن دسته از افرادی که بیش از سایرین از ابتلا به ویروس کرونا می‌ترسند، بیشتر دیگران را قضاوت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، محققانی که در مورد چگونگی قضاوت‌های اخلاقی ما مطالعه می‌کنند، دریافتند افرادی که از ابتلا به کووید-۱۹ واهمه دارند، بیش از سایرین، افراد را قضاوت می‌کنند.

محققان می‌گویند یافته‌های آن‌ها شاهدی بر این نکته است که اخلاق ما با عواطف و شهود‌های مختلف شکل می‌گیرد، نگرانی‌های مربوط به سلامتی و ایمنی در این میان برجسته‌تر است، این بدان معناست که قضاوت‌های ما درباره عملکرد نادرست دیگران کاملا منطقی نیستند.

این مطالعه که در مجله روانشناسی تکاملی منتشر شده است بر رفتار‌های مربوط به خود بیماری همه گیر مانند فاصله اجتماعی، متمرکز نبوده بلکه طیف وسیعی از تخلفات اخلاقی را در نظر گرفته است.

بین مارس و مه ۲۰۲۰، بیش از ۹۰۰ شرکت کننده در مطالعه با یکسری سناریو‌ها مواجه شدند و از آن‌ها خواسته شد که آن‌ها را در مقیاسی از «اشتباه نیست» تا «بسیار اشتباه» ارزیابی کنند. این محققان را قادر می‌سازد تا پاسخ‌های شرکت کنندگان را از طریق پنج اصل کلیدی اخلاقی اندازه گیری کنند: آسیب، انصاف، وفاداری در گروه، احترام به اقتدار و خلوص.

افرادی که بیشتر نگران ابتلا به کووید-۱۹ بودند، رفتار‌های این سناریو‌ها را  از کسانی که کمتر نگران بودند، اشتباه‌تر دانسته و ارزیابی کردند.
پروفسور سیمون شنال در گروه روانشناسی دانشگاه کمبریج و محقق ارشد این مطالعه گفت: هیچ دلیل منطقی برای قضاوت بیشتر در مورد دیگران وجود ندارد و قضاوت دیگران تنها ناشی از نگرانی درباره احتمال ابتلا به ویروس کرونا در افراد است.

او افزود: این تاثیرات در قضاوت‌ها خارج از ضمیر خودآگاه ما اتفاق می‌افتد. اگر احساس کنیم سلامت ما توسط ویروس کرونا مورد تهدید قرار گرفته است، احتمالا ما نیز به دلیل عمل نادرست دیگران احساس خطر بیشتری خواهیم کرد، این یک پیوند عاطفی است.

این یافته‌ها به شواهد فزاینده‌ای در رابطه با انزجار جسمی - احساسی که برای جلوگیری از آسیب ما ساخته شده است و محکومیت اخلاقی کمک می‌کند.

رابرت هندرسون، دکترای تخصصی در گروه روانشناسی دانشگاه کمبریج می‌گوید: انزجار احساسی است که فکر می‌کنیم برای محافظت از ما در برابر آسیب تکامل یافته است به عنوان مثال اجتناب از توالت کثیف که فکر می‌کنیم ممکن است ما را به بیماری آلوده کند، اما اکنون ما آن را در موقعیت‌های اجتماعی نیز اعمال می‌کنیم که این امر می‌تواند باعث دافعه در رفتار با دیگران شود.

او افزود: بین نگرانی از ابتلا به کووید-۱۹ و محکومیت اخلاقی در مورد خطرات سلامتی ارتباط وجود دارد. اگر آگاهی بیشتری نسبت به خطرات سلامتی دارید، نسبت به خطرات اجتماعی نیز آگاه‌تر خواهید بود؛ به ویژه در مورد فرادی که رفتار آن‌ها می‌تواند به شما آسیب برساند.


بیشتر بخوانید 



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۵ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
یا خدا
آخرین اخبار