دبیر کل اتاق بازرگانی فارس گفت: در راستای سیاست‌های دولت، سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) به صورت آزمایشی در استان فارس اجرا شده است که استان فارس جز سه استان برتر تامین کالا با ۹ هزار تامین کننده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علی عوض پور در وبینار هم اندیشی بخش خصوصی و دست اندرکاران سامانه ستاد، آشنایی و کاربردی با سیاست‌های اجرایی سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) بیان کرد: استان فارس حضور خوبی در سامانه ستاد داشت، اما عملکرد و نتایج آن رضایت بخش نبود و مشارکت بخشی خصوصی در این سامانه کاهش پیدا کرده بود که با توجه به سیاست ها، جلساتی با مدیران بخش دولتی، تشکل‌ها و فعالان بخش خصوصی، مدیران و روسا و اعضای سه اتاق بازرگانی – تعاون و اصناف در استان برگزار و معضلات و راهکار‌های مشارکت بیشتر بخش خصوصی در این سامانه را عارضه یابی و بررسی کردیم.

او افزود: پس از آسیب شناسی‌ها ۸ دلیل عمده از جمله عدم اطلاع رسانی از نحوه فعالیت سامانه، عدم اعمال سیاست‌های نظارتی، عدم پرداخت به موقع مطالبات تامین کنندگان، شفاف سازی، در نظر نگرفتن کیفیت در مناقصات و الزام تامین کنندگان به استاندارد‌های دستگاه‌های اجرایی به عنوان دلایل اصلی عدم مشارکت بخش خصوصی استان در این سامانه مشخص شد که با حضور فعالان اقتصادی استان اقدام به رفع مشکلات این بخش کردیم.

عوض پور اظهارداشت: فعالیت این سامانه در استان نیازمند مشارکت هر دو بخش دولتی و خصوصی است که در این زمینه هماهنگی‌های خوبی با بخش دولتی استان انجام شد و مشکلاتی از جمله در بحث قرارداد‌ها و عدم در نظر گرفتن کیفیت و تنها توجه به قیمت، در استان بود که مرتفع شد.

او با تاکید بر اینکه دستگاه‌های اجرایی باید تعامل بهتری با تامین کنندگان کالا در این سامانه داشته باشند ادامه داد: ما در اتاق بازرگانی فارس تلاش می‌کنیم این سامانه با مشارکت مطلوب بخش دولتی و ترغیب تولید کنندگان داخلی استان اجرا شود.
در این جلسه آقای عسگری مدیر سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) در کشور با ارائه پاورپوینتی به بیان سیاست‌های این سامانه پرداخت.

این مقام مسئول گفت: بر اساس آمار معاملات تحت پوشش سامانه ستاد شامل تمام معاملات موضوع ماده ۸۰ قانون محاسبات عمومی کشور است که در سامانه ستاد در کشور در بستر الکترونیکی انجام ۳۴ نوع معامله طبق قوانین و مقررات مربوطه فراهم شده است.

عسگری افزود: پوشش تمام انواع معاملات در سامانه توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده است که ۲۰ مورد تبادل اطلاعات سامانه با سامانه‌های دیگر انجام شده و ۸ مورد با همکاری دستگاه مربوطه در حال انجام است.

او با بیان اینکه تاکنون حدود ۹۳۱ هزار عدد معامله به ارزش ۳۵۸ هزار میلیارد تومان انواع معامله در سامانه ثبت شده است اضافه کرد: هم اکنون بیش از ۱۰ هزار دستگاه اجرائی دولتی و حدود ۳۰۱ هزار فعال بخش خصوصی در سامانه ثبت نام کرده اند.

عسگری، از اهم دستاورد‌های سامانه ستاد را تسهیل و تسریع معاملات، کاهش هزینه و زمان انجام معاملات، مدیریت کامل‌تر اجرای قوانین و مقررات و پیروی از سیاست‌های یکسان و مشترک، سیستم الکترونیکی و دوستدار محیط زیست (حذف سیستم کاغذی)، شفاف و سالم سازی معاملات، شاخص توسعه ICT و شاخص مشاهده فساد، امکان نظارت‌برخط از تمام مراحل معاملات در هر مکان و هر زمان، امکان شناسایی به موقع تخلفات و جلوگیری از بروز آن، بهبود شاخص‌های بین المللی توسعه دولت الکترونیک، تمرکز اعمال سیاست‌های حمایت از تولید داخل، امنیت و محرمانگی، انتشار اطلاعات در راستای دسترسی آزاد به اقلام اطلاعاتی معاملات عنوان کرد.

او اظهارداشت: تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ تعداد ثبت نام کاربران بخش خصوصی استان فارس بیش از ۱۷ هزار نفر و تعداد کل تامین کنندگان این استان بیش از ۱۲ هزار نفر است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.