بهگزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، استان ایلام با توجه به شرایط آب و هوای معتدل و پوشش گیاهی مناسب در گذشته یکی از قطبهای اصلی تولید گوشت قرمز و فرآوردههای لبنی در سطح کشور به شمار میرفت.
این مهم در حالی است که در سالهای گذشته به دلایل مختلفی از جمله کمبود و قیمت بالای نهادههای دامی، عدم صادرات دام به خارج از استان، کاهش چشمگیر قیمت گوشت قرمز موجب شد، دامداری در استان ایلام نه تنها وضع مطلوبی نداشته باشد بلکه رو به انقراض نیز باشد، زیرا بسیاری از دامداران با توجه به مشکلات موجود، مجبور به فروش دامهای خود با قیمتی بسیار ناچیز شدند.
افزایش سرسامآور قیمت نهادههای دامی
فیضاللهی یکی از عشایر استان ایلام اظهار داشت: در سال گذشته به علت بارشهای بسیار کم، با کمبود نهادههای دامی در سطح استان روبهرو شدیمکه همین امر موجب افزایش سرسامآور قیمت علوفه شد و همواره مشکلات زیادی را برای دامداران به وجود آورد.
او افزود: علیرغم اینکه قیمت نهادههای دامی و هزینه نگهداری از دام همچنان در حال افزایش است، قیمت فروش گوشت قرمز متأسفانه کاهش چشمگیری داشته است که در ادامه شاهد بودیم دامداران بسیاری به دلیل متحمل شدن ضررهای بالا اقدام به فروش دامهای خود با قیمتی پایین کردند.
بروز مشکلات برای دامداران
اسدی از دیگر دامداران استان ایلام گفت: متاسفانه بروز برخی مشکلات از قبیل کم آبی، خشکسالی، عدم تامین علوفه، عدم فروش دام مازاد و ... مشکلات زیادی را برای دامداری در استان ایلام به وجود آورده است.
او با بیان اینکه دامداری یکی از مشاغل اصلی در استان ایلام به شمار میرود افزود: اگر دامداری در استان ایلام مورد حمایت مسئولان قرار بگیرد میتواند تاثیر چشمگیری در رونق اقتصادی و کاهش بیکاری داشته باشد.
لازم به ذکر است عشایر و دامداران استان دو قشر زحمتکش هستند که نقش مهمی در تامین گوشت و دیگر فرآوردههای دامی و لبنی در استان دارند که در همین راستا باید مورد حمایت مسئولان و ارگانهای مختلف واقع شوند.
مشکلات ارزی مانع از تهیهی نهادههای دامی شد
مجتبی شیرخانی مدیرکل پشتیبانی دام استان ایلام در ماههای گذشته در این راستا بیان کرد: امسال به دلیل مشکلات ارزی، نهادههای دامی به میزان مورد نیاز وارد کشور نشد، اما با سیاستهای دولت اخیراً محمولههای جدیدی از نهادههای دامی وارد کشور شد که نیاز استان ایلام را تأمین خواهد کرد.
او در ادامه با اشاره به تهیه و تدوین برنامه، جهت توزیع عادلانه نهادههای دامی بین دامداران و مرغداران استان با همکاری جهاد کشاورزی افزود: قرار است اتحادیه مرغداران استان همه نهادههای دامی را تامین کند و اداره کل حمل و نقل و پایانهها در انتقال آن به استان با این اتحادیه همکاری کند.
گفتههای این مسئول در حالی است که بسیاری از دامداران برای فرار از ضررهای بیشتر ناشی از کمبود نهادههای دامی و از سوی دیگر هزینه بالای علوفه، مجبور به حراج دامهای خود شدهاند.
مشکلات ناشی از گرانی نهادههای دامی
فرشاد یاسمی مدیرکل امور عشایری استان ایلام اظهار داشت: به دلیل افزایش قیمت نهادههای دامی و کاهش قیمت گوشت قرمز در بازار، دامداران و عشایر استان ایلام خسارت بالایی را متحمل شدهاند.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام افزود: شیوع ویروس کرونا، عدم فروش و صادرات دام عشایر به خارج از استان، عدم ساماندهی بازار فروش دام و ... از عامل اصلی کاهش قیمت گوشت هستند.
او با بیان اینکه گمان میرود قیمت گوشت در فصل زمستان بیشتر از فصل تابستان باشد تصریح کرد: افزایش قیمت گوشت قرمز در فصل سرما در حالی است که به دلیل کمبود نهادههای دامی، دامداران مجبورند هزینههای بیشتری را متحمل شوند که باز هم خالی از زیان نیست.
دامداری به دلایل اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی از قبیل تولید محصولات دامی (شیر، گوشت، پشم و غیره) همواره در کشور از اهمیت بالایی برخوردار بوده از این رو الزامی است که مسئولان مربوطه در راستای حمایت از این قشر زحمتکش گامهای چشمگیر بردارند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ د