به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه فناوری و فضا در هفتهای که گذشت با اخبار متعددی مانند «قطار ملی، نتیجه اتکا به دانش و توانمندی جوانان ایرانی»، «دست یافتن ایران به یک تکنولوژی پیشرفته در زمینه حفظ سلامت بدن انسان»، «کاربرد هوش مصنوعی در هدایت تلسکوپ های رباتیک»، «نمایشگاه اینوتکس حلقه واسط بین استارتاپها»، «صنایع و شرکتهای دانشبنیان» همراه بود.
قطار ملی، نتیجه اتکا به دانش و توانمندی جوانان ایرانی
حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی در این زمینه اعلام کرد که سیستم رانش قطار شامل بخش کنترل مرکزی یا TIMS، بخش انتقال انرژی الکتریکی به قطار مترو یا H.V. BOX، بخش کنترل دور موتورهای الکتریکی یا MCMها بخش تأمین انرژی مصرفی داخل واگن و شارژ باطریهای اضطراری، ACM، موتورهای الکتریکی، گیربکسها و مقاومتهای ترمزی روسلفهای الکتریکی است.
ساخت قطار ملی باعث جلوگیری از خروج ۸ میلیون یورو ارز شده است و هزینه ساخت آن به یک سوم قیمت کاهش یافته است. همچنین ساخت هر کدام از قسمتهای این قطار توسط نهادهای مختلف صورت گرفته است و ۱۸ شرکت دانش بنیان با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در طراحی، تولید و ساخت زیر سیستمهای قطار ملی باهم همکاری داشته اند.
کاربرد هوش مصنوعی در هدایت تلسکوپ های رباتیک
عرفان احمدی مدرس وکارشناس نجوم با اشاره به تلسکوپ های رباتیک اظهار کرد: تلسکوپ های رباتیک برنامه ای است که توسط رشتههای کامپیوتر نوشته میشوند. تلسکوپهای رباتیک اجرام را انتخاب کرده و گاه به سمت آن ها حرکت میکنند البته اگر تلسکوپ ها، پایش کل آسمان را انجام دهند و تصاویر را گرفته و بررسی کنند.
او ادامه داد: این عمل به کمک هوش مصنوعی بوده اما اگر تلسکوپهایی باشند که به صورت دستی به سمت اجرام حرکت کنند و پایش کل آسمان را انجام داده و تصاویر را گرفته و توسط انسان پردازش شوند، هوش مصنوعی در آن ها هیچ نقشی نداشته است.
ساخت دستگاه تشخیص سالک برای اولین بار در دنیا
مجتبی عرشیان فر مخترع بین المللی و مسئول تیم مبتکران کشوراظهار کرد: با توجه به شیوع بیماری سالک در سراسر دنیا و به خصوص ایران، سعی در تولید دستگاهی برای تشخیص هرچه سریعتر این بیماری حتی در مناطق محروم کشور را داشتیم که در نهایت با ایجاد یک تیم متشکل از جوانان و دانشجویان دانشگاههای تهران، شریف و شیراز موفق به ساخت دستگاه تشخیصی انگل سالک شدیم.
طراحی گیرندهای جدید برای انتقال دادهها با حجم بالا
مجید یعقوبی زنجانی، فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «طراحی گیرنده آرایه فازی با توان مصرفی پایین و قابلیت تنظیم دیجیتال در باند فرکانسی ۶۰ گیگاهرتز» گفت: برای ارتباطات بی سیم، استانداردها و پروتکلهای مختلفی تعریف شده است که معروفترین آن وای فای است که تقریبا تمام تلفنهای هوشمند، تبلت ها و رایانه های شخصی این ویژگی را دارند.
او افزود: وای فای دارای سرعت محدودی است و برای کاربردهای داده حجیم امکان استفاده وجود ندارد؛ برای مثال امکان ارسال بی سیم یک فیلم کیفیت بالا (Full HD) از طریق تلفن همراه و یا لب تاپ به تلویزیون و مشاهده همزمان آن وجود ندارد.
یعقوبی زنجانی تصریح کرد: برای همین منظور یک استاندارد جدیدتر با سرعت بسیار بالاتردر موسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) تعریف شده است تا نیاز به انتقال داده با سرعت بالا و حجم بالا برطرف شود؛ اسم این استاندارد وای گیگ (WiGig) است.
نمایشگاه اینوتکس حلقه واسط بین استارتاپها، صنایع و شرکتهای دانشبنیان
سجاد عباسی، دبیر نمایشگاه اینوتکس در برنامه تلویزیونی «سلام تهران» ضمن معرفی رویداد اینوتکس، اظهار کرد: هفته گذشته دهمین دوره برگزاری رویداد اینوتکس پایان یافت. در کل رویدادهای مشابه اینوتکس در سراسر جهان برگزار میشوند تا فاصله بین استارتاپها را با شرکتهای دانشبنیان، صنایع و سرمایهگذاران را کم کنند. فاصلههایی که به آنها فاصله قبیلهای میگویند.
عباسی افزود: این رویدادها سعی دارند که طی چند روز همه افراد فعال در حوزه فناوری و نوآوری در کشور را فارغ از نوع فعالیتشان در کنار هم جمع کنند تا سه هدف محقق شود.
تلسکوپ فضایی که سیاره های فرا خورشیدی را کشف کرد
عرفان احمدی مدرس و کارشناس نجوم در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به کشف سیارات فرا خورشیدی اظهار کرد: دور هر ستارهای یک سری سیارههایی هستند مانند زمین، عطارد، زهره، مریخ و مشتری که به دور خورشید درحال حرکت هستند.
او ادامه داد: اگر از دید ناظران در زمین، یک سیارهای از مقابل یک ستاره عبور کند، آن ستاره دچار افت نور میشود، زیرا یک قسمت از نور سطح کوچک آن به افراد و ناظران روی زمین نمیرسد.
انتهای پیام/