به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، همایش بصیرتی تحلیل فرصتها و تهدیدات فضای مجازی در انتخابات از منظر پدافند غیرعامل با حضور جمعی از اساتید و نخبگان بسیجی حوزه علمیه قم با حضور رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در دانشکده شهید محلاتی قم با رعایت شیوه نامههای بهداشتی به صورت محدود برگزار شد.
سردار دکتر غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه کشور در چند ساله گذشته درگیر کارزار فشار حداکثری و همه جانبه دشمن بوده است، گفت: این فشار با حداکثر ظرفیتهای دشمن و در تمامی عرصههای سیاسی، نظامی، امنیتی، اقتصادی، رسانهای و ... اعمال شده است، اما کشور علی رغم برخی هزینهها که متقبل شده توانسته است دشمن را در رسیدن به اهدافش ناکام کند.
وی با بیان اینکه امروز نیز کشور در آستانه دو انتخابات بزرگ و سرنوشت ساز است، تاکید کرد: لذا دشمن در تلاش است تا با استفاده از تمام ابزار خود بر این حادثه بزرگ اثرگذاری کند.
سردار جلالی با اشاره به اینکه ما به عنوان پدافند غیرعامل هیچ ورود مصداقی به انتخابات نداریم، ادامه داد: با این حال در یک نگاه کلان و راهبردی انتخابات از منظر پدافند غیرعامل دارای اهمیت فوق العاده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه اصل انتخابات تاکید بر مشروعیت و مقبولیت نظام اسلامی است، توضیح داد: انتخابات مصداق عینی مردم سالاری دینی بر اساس نظرات امامین انقلاب اسلامی و در چهار دهه گذشته موتور محرکه کشور بوده است.
وی با اشاره به اینکه صندوقهای رای تولیدکننده امنیت ملی کشور هستند، ادامه داد: مشارکت مردمی مبنای تولید قدرت ملی است و در سطح بین المللی یکی از ارکان اقتدار هر کشور محسوب میشود.
سردار جلالی با تاکید بر اینکه انتخابات تولید بازدارندگی می کند و ضدجنگ است، ادامه داد: از منظر پدافند غیرعامل بزرگترین عنصر پایداری ملی و تاب آوری حضور فعال و موثر مردم در صحنه است. اساسا انقلاب اسلامی با تاکیه بر اراده مردم پیروز شده است و در چهار دهه گذشته نیز این مردم بودهاند که نظام جمهوری اسلامی را در برابر جنگ تحمیلی، توطئههای امنیتی، فشارهای سیاسی و اقتصادی حمایت کردهاند. به تعبیر دقیق، مردم رکن قدرت ملی ایران اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه انتخابات اوج حضور بصیرت مدار مردم در عرصه اقتدار ملی است، گفت: همین عامل باعث شده است تا دشمن تمام توان خود را برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات بسیج کند.
سردار جلالی با اشاره به اینکه مشارکت حداکثری موتور محرکه کشور در مسیر پیشرفت و توسعه است، افزود: به تعبیر رهبری فرزانه انقلاب اگر فردی هم از مسئولان دلخوری دارد برای عزت و اقتدار ایران باید در انتخابات مشارکت داشته باشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه امروز ایران اسلامی در میانه یک کارزار جدی جنگ ترکیبی است، ادامه داد: دشمن در عرصههای امنیتی، نظامی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی- رسانهای هرآنچه در چنته داشته رو کرده است و اگر از این فشارها نومید شود فشارها را برخواهد داشت. به عبارت دقیقتر انتخابات قوی سایه تحریم و تهدید را از کشور حذف میکند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه هدف جدی دشمن کاهش نرخ مشارکت مردم در انتخابات و تضعیف سرمایه اجتماعی دولت آینده است، ادامه داد: تخریب وجهه نامزدها و توسعه گسستهای اجتماعی و ایجاد زخمهای چرکین و کهنه برای کار در آینده سیاسی کشور از جمله اهداف اصلی دشمن به حساب میآید.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه قهر با صندوقهای رای به منزله پشت کردن به پیشرفت ایران اسلامی است، گفت: اگر دلخوری هم از کارآمدی دولتها وجود دارد راه تغییر و تحول در جمهوری اسلامی از طریق انتخابات و آرای مردمی است.
سردار جلالی با اشاره به اینکه متاسفانه بخشی از بدنه اجتماعی کشور از عملکرد برخی مسئولان فعلی ناراضی هستند، افزود: البته نمایش این اعتراض نمیبایست از طریق قهر با صندوقهای رای صورت گیرد بلکه مردم امروز این فرصت را دارند که برای چهار سال آینده کشور یک تحول جدی را رقم بزنند.
وی در بخش دیگری از این همایش بصیری به نقش فضای مجازی فرصتها و تهدیدات آن در شرایط انتخابات نیز اشاره کرد و افزود: این فضا که واقعا امروز یک فضای واقعی است فرصتهای بی شماری را برای کشور ایجاد کرده است.
سردار جلالی با تاکید بر اینکه فضای سایبری مدرن محیط جدید حکمرانی نوین متعالی است، افزود: اگر ما نظام تولید محتوای غنی اسلامی و انقلابی داشته باشیم دشمنان ما مجبور به فیلتر کردن ما میشوند کما اینکه این اقدام نسبت به شبکههای خارجی رسانه ملی توسط دشمن انجام شد.
وی ادامه داد: در کنار این فرصتهای شگرف فضای مجازی به ویژه در حوزه شبکههای اجتماعی یک سری تهدیدات نیز بر کشور مترتب میکند و نگاه عاقلانه، توامان دیدن فرصت و تهدیدات فضای مجازی است.
سردار جلالی با تاکید بر اینکه ما در سازمان پدافند غیرعامل کشور مامور هستیم که ابعاد تهدیدزای فناوریها را رصد و آنها را مهار کنیم، گفت: این معنای نفی فرصتها نیست بلکه تلاشی هدفمند برای استفاده حداکثری امن، ایمن و سالم از فناوریها در مسیر پیشرفت کشور است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه دشمنان ایران اسلامی بر زیر ساختهای اساسی فضای سایبری جهانی اشراف دارند و بر اساس یک تقسیم کار بین المللی در فضای سایبری به دنبال ضربه زدن به منافع ملی کشور هستند، ادامه داد: این یک واقعیت است که شبکههای اجتماعی خارج پایه ساخت دشمن هستند و آنها از این فناوریها برای داده کاوی و اشراف اطلاعاتی بر محتوا استفاده میکنند و از این ظرفیت در مسیر تخریب فضای سالم افکار عمومی سوء استفاده میکنند.
سردار جلالی یکی از برنامههای این شبکهها را تغییر در الگوهای محاسباتی مردم و به ویژه مسئولین و نخبگان دانست و گفت: این پروژه با قرارگاههای هدفمند و عملیاتی شناختی دشمن مانند مرکز اعتدال، قرارگاه منافقین و ... انجام میشود.
وی با بیان اینکه هدف دشمن تخریب هدفمند سرمایه اجتماعی نظام با عملیاتهای روانی - شناختی همچون القای ناکارآمدی، تصویر سازی غلط، حذف امید اجتماعی و تولید یاس، برچسب زنی منفی، دوقطبی سازی و. است، ادامه داد: متاسفانه اهمال برخی مسئولان در کشور و تقلیل الگوی جامع حکمرانی بومی فضای سایبری به فیلترینگ سبب شده است تا ما شاهد ایجاد بستر نفوذ دشمن برای تخریب فضای سالم انتخابات باشیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه بنده چندین سال قبل به مسئولان تذکر دادم که کشور در مسیر یک جنگ اقتصادی است، اما برخی مسئولین صراحتا به بنده میگفتند شما بدبین هستید و امکان ندارد بانک مرکزی یک کشور را تحریم کنند، گفت: امروز هم هشدار جدی میدهم که کشور ما درگیری یک جنگ پیچیده در فضای سایبری شده است، اما برخی به دلیل منافع حزبی و جناحی و رفتار قبیلهای نمیخواهند مردم از این واقعیت آگاه شوند و با برچسب زنی و تخریب فضا را غبارآلود میکنند.
سردار جلالی ادامه داد: ما ۸ مدل جنگ بر بستر فضای سایبری داریم که دشمن در اغلب آنها نیز تلاش میکند به ما لطمه بزند از جمله جنگ سایبری زیرساختی، جنگ سایبری نظامی، جنگ سایبر – الکترونیک، جنگ سایبر- الکترومغناطیس، جنگ سایبری شبکههای اجتماعی، جنگ سایبری پولی، مالی، ارزی، جنگ سایبری شناختی - ادراکی و جنگ سایبری ترکیبی.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه در حوزههای نظامی، کشور توانسته است الگوهای خوبی برای پدافند سایبری ایجاد کند و دستاوردهای خوبی هم کسب شده است، ادامه داد:، اما متاسفانه در حوزههایی که کار وارد بخشهای کشوری و دستگاههای اجرایی میشود عقب افتادگیهای جدی وجود دارد.
وی در بخشی دیگر از این همایش با اشاره به معیارهای و شاخص انتخاب اصلح از منظر پدافند غیرعامل نیز گفت: ویژگی اساسی و کلی همچون، تدین و تقوا، توان مدیریتی، تنفر از فساد، حفظ عزت ملت، یکی بودن شعار و عمل، اخلاق و احساس مسئولیت، مرزبندی روشن با دشمن، صبر و بصیرت، ساده زیستی و پرهیز از اشرافی گری از سوی رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله امام خامنهای بارها گوشزد شده است.
سردار جلالی با بیان اینکه در این کارزار شخصیتی در طراز یک رئیس جمهور برازنده ایران است که در درجه نخست انقلابی باشد، تصریح کرد: از سوی دیگر چنین فردی باید به توانمندی داخلی معتقد بوده و آنها را باور داشته باشد. چرا که تنها در این صورت است که منابع انسانی کشور نیز به خودباروی خواهند رسید و گفتمان «ما میتوانیم» به طور عینی بر جامعه حاکم خواهد شد. ارحج دانستن منافع ملی به منافع فردی نیز ویژگی دیگری است که سردار جلالی معتقد است شرط لازم برای شخصی است که میخواهد ردای ریاست جمهوری را بپوشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه فرد شایسته رئیس جمهوری ایران اسلامی باید به نظریه مدل جدید حکمرانی فناوری محور و در چارچوب تعالیم عالی اسلامی باور داشته باشد، افزود: چنین باوری، فناوری جدید را با بازتعریف در مکتب اسلامی در قالب حکمرانی نوین ایران اسلامی به جهان عرضه خواهد کرد. البته چنین شخصی باید در عین حالی که عالم به تحولات فناورانه است، از خطر نفوذ با استفاده از فناوریهای وارداتی که امروز به عنوان یکی از تهدیدات نوین شناخته میشود آگاه باشد و برای رصد و پایش آن برنامه داشته باشد تا زمینه نفوذ فراهم نشود.
سردار جلالی با بیان اینکه متاسفانه هنوز برخی از مسئولان و مدیران ما، دشمنی استکبار و تلاش آنها برای ضربه زدن به کیان انقلاب اسلامی را باور نکردهاند یا به دلایلی چشمان خود را بسته اند، گفت: از همین رو کسی که سکان دولت را برعهده میگیرد باید با بصیرت و دشمن شناس بوده و به راهبرد ایران قوی در قالب ملت قوی، دولت قوی و کشور قوی باور داشته باشد. این کار علاوه بر بالا بردن قدرت بازدارندگی، توان چانه زنی و تاثیرگذاری ایران را در تحولات منطقهای و بین المللی بالا خواهد برد و زمینه ساز تقویت و تثبیت اقتدار کشور را فراهم میکند.
به گفته وی، فرد اصلح برای ریاست جمهوری معتقد به نقش مردم است و به آنها تنها به چشم ویترین و در زمان انتخابات و نمایش نگاه نخواهد کرد، بلکه معتقد به نقش مردم به عنوان مبنای قدرت ملی است و از ظرفیتهای مردمی برای اعتلا و تعالی میهن اسلامی بهره خواهد برد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، توانایی اجماع نخبگانی کشور در موضوعات اساسی را یکی از ویژگیهای بسیار مهم فرد اصلح برای ریاست جمهوری دانست و تصریح کرد: اجماع نخبگانی یکی از موضوعات حیاتی در کشور است. رئیس جمهور باید بتواند در موضوعات کلان، نخبگان و صاحب نظران با دیدگاههای مختلف را دور یک میز نشانده و با استفاده از نظرات آنها، تصمیم درست را که مصالح کشور در آن است اتخاذ کند.
سردار جلالی با بیان اینکه ملت بزرگ و شریف ایران، در طول دورههای مختلف پس از انقلاب، همواره با صلابت و شجاعت در جهت حفظ و حراست از آرمانهای انقلاب ایستادگی نمودهاند، تصریح کرد: هشیاری و مقاومت ملت ایران همواره خنثی کننده توطئههای دشمنانی است که خواهان تضعیف اقتدار کشور بوده و هستند.
بیشتر بخوانید
وی تصریح کرد: یقین دارم این بار نیز آحاد ملت بزرگ ایران و علاقهمندان به نظام و کشور برای حضور در پای صندوقهای رای و انتخاب فردی شایسته برای تشکیل دولتی، انقلابی کارآمد و مقتدر برگ زرین و پر افتخار دیگری از شکوه و عظمت حضور مردم همیشه در صحنه را به نمایش خواهند گذاشت.
انتهای پیام/