پروژه طراحی مدل ملی مفهومی ایران هوشمند برای تحقق اقتصاد دیجیتال در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تدوین شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، وحید یزدانیان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پروژه «مدل ملی مفهومی ایران هوشمند برای تحقق اقتصاد دیجیتال» با هدف فهم این واقعیت که جهان آینده بر مدار ترکیبی از داده کلان، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی بر بستر اینترنت نسل ۵ شکل خواهد گرفت و مؤلفه‌های ایجاد قدرت را باز تعریف خواهند کرد، طراحی شده است.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: این پروژه به بررسی مبانی نظری موجود در ایران هوشمند با تمرکز بر سه بخش سیاست داخلی-خارجی، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی و همچنین انجام مطالعات تطبیقی در سه بخش مذکور و تدوین چارچوب ایران هوشمند با تمرکز بر این سه بخش پرداخته است.

یزدانیان هدف از ایجاد ایران هوشمند را ایجاد ثروت، به منظور گسترش عدالت اجتماعی از طریق اقتصاد دیجیتال دانست و گفت: با رویکرد ارتقا جایگاه اقتصاد دیجیتال، اتصال بخش خصوصی کشور به اقتصاد جهانی و رونق همکاری‌های منطقه‌ای تسهیل خواهد شد و اهداف مهم زمامداری صالح و دولت الکترونیک محقق می‌شود و منجر به ارتقای کمی و کیفی زندگی ایرانیان خواهد شد.

وی افزود: انقلاب صنعتی چهارم یا صنعت نسل ۴ ترکیبی از فناوری‌های دنیای فیزیکی، دیجیتالی و بیولوژیک است که فرصت‌های جدیدی ایجاد کرده و سیستم‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دنیا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این انقلاب به شکل بنیادین و با بهره ‏گیری از هوش مصنوعی (AI)، کلان داده‌ها (Big Data)، اینترنت اشیا (IoT)، اتوماسیون، رایانه‌ها، روبات‌ها، الگوریتم‌ها و شبکه‌های ارتباطی، شیوه تولید مدرن را تغییر می‌دهد و با اشاعه فناوری‌هایی که فاصله میان سپهر‌های فیزیکی، رایانشی و زیستی را کمرنگ یا حذف می‌کنند، کل نظام تولید، مدیریت و حکمرانی را در هر صنعت و هر کشوری متحول می‌کند.

یزدانیان اقتصاد دیجیتال را در واقع شبکه‌ای از فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی دانست که از پلتفرم‌های صنعت نسل چهار بهره می‌گیرد و تا سال ۲۰۲۲، ۶۰ درصد از درآمد ناخالص سالانه جهانی خواهد بود و اضافه کرد: در این اقتصاد بسیاری از محدودیت‌های معمول پیشین، مانند محدودیت‌های مکانی، زمانی و حتی زبانی به طور چشمگیری کاهش می‌یابد و می‌تواند بسیاری از قواعد و قوانین قراردادی بشر مانند مرز‌های ژئوپلتیک و قرارداد‌های اجتماعی را متحول سازد.


بیشتر بخوانید


رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ایران هوشمند گفت: ایران هوشمند ایرانی بهره‌مند از نیروی انسانی خلاق است که چالش‌ها را فرصت بروز نوآوری می‌داند؛ ایران هوشمند یعنی کشوری که در آن توسعه اقتصاد دیجیتال برای حمایت از کسب و کار‌های نوپا به یک روال تبدیل شده باشد، ایران هوشمند یعنی زمامداری هوشمند، یعنی مبارزه با فساد و ایجاد سازوکار‌های شفاف در خدمات اداری و در دسترس بودن انواع خدمات عمومی در گوشی همراه هر ایرانی است.

وی اظهار کرد: ایران هوشمند یعنی ایران متصل به جهان، اما مقاوم سازی شده در برابر سلطه فناورانه، ایران هوشمند آینده روشن را برای نسل امروز و فردای خود به ارمغان می‌آورد، آینده‌ای که همین نسل خوش فکر جوان ایرانی خواهد ساخت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.