به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حسین برزگر معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با توجه به تشدید خشکسالی و کاهش بارش و کمبود منابع آبی در استان، امسال سطح زیرکشت سیب زمینی به عنوان یک محصول راهبردی و غذایی در استان ۲۰ درصد کاهش مییابد.
او افزود: کشت برخی از محصولات راهبردی مانند سیب زمینی، گندم و علوفه مورد نیاز دام باید اولویتبندی شود و در حد نیاز کشت و تولید شود و به جنبه تجاری این محصولات توجه نشود.
بیشتر بخوانید
برزگر اضافه کرد: پارسال بیش از پنج هزار و ۵۰۰ هکتار از سطح اراضی کشاورزی استان زیرکشت سیب زمینی رفت.
او گفت: در سطح استان کشت برنج در حاشیه رودخانه و همچنین در برخی مناطق از جمله خانمیرزا و فارسان با استفاده از آب چاهها و منابع آب زیرزمینی کشت میشد، که امسال به دلیل کمآبی و در راستای صیانت از آبهای زیرزمینی کشت برنج با استفاده از آب چاهها و منابع زمینی ممنوع شده است.
برزگر تصریح کرد: به منظور کاهش سطح زیرکشت برنج در استان، در اراضی که از آب چاهها و منابع آب زیرزمینی استفاده میشود، از خدمات کشاورزی بهرهمند نخواهند شد.
او اظهار داشت: تغییر الگوی کشت در کشاورزی یک فرآیند تدریجی است و باید با اجرای آن صنایع، خدمات و بازاریابی نیز توسعه پیدا کند که این امر یک فرآیند زمانبر است.
برزگر گفت: هماکنون سطح زیرکشت گیاهان دارویی در استان به یک هزار و ۷۵۰ هکتار رسیده که نبود صنایع جانبی، تکمیلی، بستهبندی و بازاریابی یکی از مشکلات این حوزه است که باید این زیرساختها نیز توسعه پیدا کند.
او ادامه داد: درسال زراعی جاری سطح زیرکشت محصولات بهاره در استان، ۲۵درصد کاهش داشته است.
انتهای پیام/ع