سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: راستى آزمایی اقدامات آمریکا در برجام در قالب فرمولى است که هم اکنون در وین مورد بحث است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید خطیب زاده سخنگوى وزارت امور خارجه دوشنبه (١٠ خرداد) در نشست هفتگى خود که به صورت حضورى در وزارت امور خارجه برگزار شد، ضمن تسلیت پیشاپیش سالروز رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامى، اظهار کرد: دور پنجم مذاکرات وین چهارم خرداد آغاز شد که هم اکنون در جریان است.

وی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه دور پنجم مذاکرات وین، دور پایانى است، گفت: مذاکرات وین با دقت انجام مى شود، هر دور مى توانست دور آخر باشد، اگر موضوعات کلیدى باقیمانده حل شود، مى تواند دور آخر باشد، اما نباید تعجیل شود، اکنون به حل موضوعات کلیدى رسیدیم و مى تواند دور پایانى باشد.

خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه ایران چگونه لغو تحریم‌هاى آمریکا را راستى آزمایى مى‌کند، تصریح کرد: موضع ما در خصوص رفع تحریم‌ها همان است که همیشه گفته ایم، رفع همه تحریم‌ها و سپس راستى آزمایی ایران که باید صورت بگیرد و این راستى آزمایی هم در قالب فرمولى است که هم اکنون در وین مورد بحث است.

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر معاون نخست‌وزیر عراق به کشورمان اظهار کرد: این سفر متمرکز بر اسناد بالادستی بود و معاون نخست وزیر عراق در جریان این سفر با آقای دژپسند، وزیر اقتصاد دیدار کرد. درباره روابط تجاری و بدهی‌هاى عراق به ایران، صادرات برق و گاز ایران به عراق و آمادگی ایران برای ادامه صادرات بحث و توافق شد، اطمینان داده شد اگر عراق اقدامات موثری در راستای پرداخت بدهی خود انجام دهد، این روند ادامه می‌یابد.

از زمان کلینتون، آمریکا نفتی از ایران خریداری نکرده است

خطیب زاده درباره خرید نفت آمریکا از ایران تصریح کرد: از زمان کلینتون رئیس جمهور اسبق آمریکا نفتی از ایران خریداری نشده است، شاید موضوع دیگری باشد که الان جزییاتی درباره آن ندارم و نمى توانم اظهار نظر کنم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره برگزارى انتخابات در خارج کشور، گفت: برگزارى انتخابات در خارج از کشور بر عهده وزارت خارجه است؛ روز گذشته با آقاى عرف رئیس ستاد انتخابات کشور جلسه اى در وزارت خارجه داشتیم.

وى افزود: ستادی در داخل وزارت خارجه برای برگزاری انتخابات وجود دارد که معاون کنسولی مسئول این ستاد است. سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌ها دستورالعمل‌های لازم را برای برگزاری انتخابات گرفته‌اند. امیدواریم با تمهیدات اندیشیده شده شاهد حضور گسترده و گرم مردم بزرگ ایران و هموطنان در کشور‌های مختلف باشیم.

هیچ بن بستى در مذاکرات وین وجود ندارد

سخنگوى دستگاه دیپلماسى درباره بن بست مذاکرات وین گفت: هیچ بن بستى در مذاکرات وجود ندارد، مذاکرات به نقاط کلیدى رسیده است و ملاک ما حقوق ملت ایران است و تیم مذاکره کننده هم این چارچوب را دنبال کرده است، ایالات متحده باید تصمیم سیاسى خود را یک بار قاطع بگیرد.

خطیب زاده درباره خبر منتشر شده مبنی بر اینکه دو ناو ایرانی به مقصد ونزوئلا در حال حرکت هستند و تهدید آمریکا در این خصوص اظهار کرد: ایران همواره در آب‌های بین المللی حضور دارد، این حق را براساس حقوق بین الملل دارد و می‌تواند در آب‌های بین المللی حضور داشته باشد، هیچ کشوری نمی‌تواند به این حق تعدی کند، هشدار می‌دهم که هیچ کسی اشتباه محاسباتی نکند.

وى درباره کشف گور دسته جمعی در کانادا تصریح کرد: یک تراژدی بزرگ انسانی در سابقه کانادا وجود دارد که هیچ اسمی نمی‌توان بر آن گذاشت جز نسل کشی، نسل کشی علیه ساکنان و بومی این کشور که جای تأسف دارد، این کشور که سعی دارد خود را پشت نقاب بشر دوستانه پنهان کند در سابقه خود چنین روز‌های ننگینی داشته است.

خطیب زاده ادامه داد: همه این‌ها شرم تاریخی برای کاناداست. با جامعه بومی کانادا ابراز همدردی می‌کنم، دولت کانادا هر وقت تصمیم گرفت که ژست حقوق بشری بگیرد، یادش باشد که در سرزمین خود چنین اقداماتی را صورت داده است.

سند ایران و افغانستان ۹۹ درصد آماده است

سخنگوى دستگاه دیپلماسى با بیان اینکه آینده و صلح و ثبات در افغانستان تمرکز اصلی ما بوده است، گفت: سند راهبردی همکاری‌های دو کشور ایران و افغانستان ۹۹ درصد آماده است، چند موضوع وجود دارد که دولت افغانستان هنوز تصمیم خود را درباره آن اعلام نکرده است.

توافق اولیه ایران و عربستان در مورد حج

خطیب زاده با اشاره به مذاکرات میان تهران و ریاض اضافه کرد: گفت‌وگو‌ها با عربستان همچنان ادامه دارد، امیدواریم این گفت‌وگو‌ها به فهم مشترکی بین دو کشور برسد، در مورد اعزام حجاج  به عربستان توافقات اولیه صورت گرفته که مثبت بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: گفت‌وگوهای وین هیچ ارتباطی با بحث مبادله زندانیان ندارد، برای جمهوری اسلامی ایران آزادی اتباع به گروگان گرفته شده در آمریکا به بهانه های واهی اولویت قطعی است.

وی ادامه داد: اگر شرایط در گفت‌وگوهای وین فراهم شود اتباع خودمان را از دست این بی عدالتی ها نجات خواهیم داد.

سخنگوى وزارت خارجه درباره تحریم هاى آمریکا، گفت: آمریکا باید تصمیم بگیرد که یا میراث شکست خورده ترامپ را ادامه دهد یا صفحه را ورق بزند و به تعهدات خود ذیل برجام برگردد، اگر چنین شود پاسخ ایران اجرای کامل برجام است. برجام همان چیزی است که نوشته شده نه بیشتر نه کمتر.

وی در مورد اخبار منتشر شده در مورد دستگیری یک گردشگر فرانسوی در ایران و اظهارنظر مقامات فرانسوی بیان کرد: جزییات این موضوع را ندارم و باید بپرسم.

خطیب زاده درباره سفر ظریف وزیر امور خارجه، به جمهورى آذربایجان و ارمنستان، تصریح کرد: تحولات در مرز ایران و در منطقه قفقاز از اهمیت ویژه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار است. سفر ظریف به این دو کشور در ادامه رایزنی‌های قبلی صورت گرفته است.

سخنگوى دستگاه دیپلماسى اضافه کرد: سفر وزیر خارجه کشورمان به باکو و ایروان به طور ویژه متمرکز بر دو موضوع است؛ ادامه صلح و ثبات، پیگیری توافقات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان و تمرکز بر گسترش روابط اقتصادی و تجاری ایران با این دو کشور است.

خطیب زاده ادامه داد: ایران به عنوان کشوری که همواره بهترین روابط را با جمهورى آذربایجان و ارمنستان داشته است، تلاش می‌کند فضای مناسبی برای تفاهم بین این دو کشور ایجاد کند.

وى درباره خبر انتقال ١٢۶ میلیون دلار از عراق به کواکس برای خرید واکسن، گفت: میزان بدهی عراق به ایران مشخص است و توافقاتی برای تسویه بدهی صورت گرفته که این مسئله هم در سفر معاون نخست وزیر عراق به ایران مورد بررسی قرار گرفته است.

خطیب زاده درباره اظهار نظر وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه به دنبال تقویت و طولانی کردن برجام هستیم تا فعالیت‌های ثبات زای ایران در منطقه، اشاعه تسلیحات و ... را شامل می‌شود، اظهار کرد: آمریکا به جای اینکه سعی کند، دشمن قسم خورده برجام را راضی کند، بهتر است به تعهدات خودش ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام برگردد، تنها انتخاب و راه حلى که بر روی میز وجود دارد، برجامی است که در سال ۲۰۱۵ امضا شده و این بهترین چیزی است که دولت فعلی آمریکا می‌تواند به آن فکر کند.

سخنگوى دستگاه دیپلماسى سخنگوی درباره انتخابات پیش رو در عراق و دستگیری یکی از سران الحشدالشعی تصریح کرد: روابط ایران و عراق تاریخی، پر از ابعاد روشن و چند لایه است، همواره همه را در داخل عراق دعوت کردیم که در چارچوب سازوکار‌های عراقی به حل و فصل اختلافات خودشان بپردازند.

وى افزود: قطعا درباره موضوعاتی که در داخل عراق است اظهار نظر خاصی نمی‌کنیم و همیشه از همه توان خود استفاده کردیم که عراق هر روز بیش از پیش در ثبات، امنیت و آرامش قرار داشته باشد.

خطیب زاده درباره آزادی کشتی ایرانی در اندونزی، گفت: این امر صورت گرفته است، از روز اول وزارت خارجه و بخش‌های مختلف آن در کنار خدمه و کاپیتان کشتی بود و همه  دسترسی‌های کنسولی و مشاوره‌های حقوقی توسط سفارت ایران در جاکارتا و از طریق وزارت خارجه در اختیار مجموعه کشتی و کاپیتان کشتی قرار گرفت، اقدامات توسط وزارت خارجه پیگیری می‌شد، از روز اول تا روز آخر وزارت خارجه نقش داشت، بار‌ها با سفیر اندونزی ملاقات شد و سفر ظریف همراه با پیام رئیس جمهور در خصوص ارتقای روابط دوجانبه بود، ولی در این زمینه هم صحبت هایى شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسى ادامه داد: حل و فصل این موضوع در بستر دوستانه روابط ایران و اندونزی طبیعی بود، البته دادگاه هم عمده اتهامات کشتی را وارد ندانست و این موضوع در بستر قضایی بی طرفانه حل و فصل شد، همه بدانند که ایران در خصوص دریانوردی و حقوق بین‌الملل بسیار دقیق است و این دقت و وسواس را در خصوص دوستانمان بیشتر داشتیم.

انتهاى پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
هیهات من الذله
هیهات من الذله
هیهات من الذله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۸ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
اگراقایون رای میخان بایداول فقروفسادرا جمع کنند باقول وعده دروغ چنینوچنان میکنیم نه باهمین دولت اول عمل خداپسندانه دوم انتخابات ورای مردم گوشها چشمهای مردم پرشد ازوعده های عمل نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
لطفا، این آخر کاری ریاست جمهوری حول حولکی نمی خواهد برجام را تایید کنید ، قدری تامل تا دولت بعدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
آخرایه دولت داران زور می زنن یه کار کنن.خدا کن کار دستمون ندن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۱ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
بزرگ خودتی و دوستات .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۲ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
تو این مملکت کسی نیست جلوی این بشر رو بگیره؟ بابا ما اگه مذاکره نخوایم کیو باید ببینیم؟ آغاجون مذاکره بلد نیستین کلاه سرتون می زارن. بیاین برین دنبال کارتون.
Iran (Islamic Republic of)
سیدعطا
۱۵:۳۷ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
آمریکا برگرده برجام که مکانیزم ماشه رو فعال کنه؟
چقدر باید...
Iran (Islamic Republic of)
قنبری اهواز
۱۵:۱۲ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
ما دعا می کنیم و لحظه شماری می کنیم عمر این دولت بی کفایت تمام بشه و ملت نفس راحت بکشن ، اونا هنوز پیگیر برجام هستن !!!!
بابا برجام مرد ؟؟؟ آمریکا گولتون زد !!! چرا اینو نمی خواهید بفمید ؟؟

به مردم اعتماد کنید به جوانان و تولیدات داخل اعتماد کنید . برجام رو تکه پاره کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
اگر نصف وقت و هزینه برجام رو برای تولید و صادرات صرف می‌کردید امروز مردم تو صف مرغ و روغن نبودن و نگران رفتن برق نبودن، قیمت همه چیز 10 برابر شد و حقوق بازنشستگان فقط 1/5 برابر شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
منظور از دور پایانی یعنی
چند روز؟
چند ماه؟
چند سال؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
شتر در خواب بیند پنبه دانه
گهی لب لب زند گه دانه دانه
هیچ توافقی صورت نخواهد گرفت حالا منتظر وایسیم ببینیم
امید وارم فقط مکتوب باشه و به حرف نباشه
Germany
ناشناس
۱۸:۴۱ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
شما نمی خواهد به مردم درس اخلاق بدهید!
حق مردم هست در صورت بی سوادی مدیران کشوری اعتراض کنند
در اروپا با این نوع مدیران با تخم مرغ پذیرایی می کند.
این دولت فعلی هم در داخل و هم در خارج بدبختی برای ملت داشت
اکثریت ایرانی ها ی وطن دوست چه در داخل و چه در خارج موافق مکانیسم ماشه
و یا این چنین مکانیسم ها نیستند.
ملت ایران مایل نیست که این دولت به نام ملت ایران با هیچ کسی مذاکره کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
روحانی مرد عمل وپای عمل ایستادگی کرد اگر روحانی نبود کشور هم نبود تنها کسی که توانست ترامپ دیوانه را کنترل کندتا خریت ازش سر نزنه ملت کمی انصاف داشته باشید چرا خوش استقبال و بد بدرقه هستید کسی را که شورای نگهبان تأیید کرده و رای اکثریت رو آورده با جشن و شادمانی استقبال میکنیم و آخر کار اورا با فحش و ناسزا بدرقه میکنیم آیا این نشانه هوش وبلوغ سیاسی است اینهمه از خودمان تعریف میکنیم و ملت خود را با هوش ومتمدن به دنیا معرفی میکنیم آیا دنیا مارا مورد استهزا قرار نمی دهد انتقاد خوب است ولی تخریب و تهمت و توهین از یک ملت فهیم جای سوال دارد از بدو انقلاب تمام رییس‌جمهوری ها را اینگونه برخورد داشته این به جز شهید رجایی که شهید شدند و رهبر معظم انقلاب که ایشان هم رهبر شدند خدا میداند این نوع برخورد در شأن ملت ما نیست تجدید نظر کنیم بنده از این میترسم که رییس جمهور بعدی هم همینگونه و بدتر از این با او نیز رفتار بشه بهتره کارنامه هر دولتی در پایان کارش ارزیابی بشه و این نیاز به اصلاح قانون دارد تا بیشتر از این نیروهای انقلاب حذف نشوند وحق وباطل مشخص شود در پایان آرزوی سعادت برای ملت وقدرت وعظمت برای کشور عزیزمان ایرانر ا از خداوند منان دارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
پس چرا این انصاف رو در مورد رییس جمهور قبلی بکار نبردید.۸ ساله مدام میگن مذاکره.تو که انصاف داری بگو ببینم وضعمون قبل مذاکره و توافق بهتر بود یا بعد از مذاکره و توافق؟بازم باید همون راه و ادامه بدیم؟چقدر لجبازی ...چقدر بی تدبیری...چقدر خودبزرگ بینی...چقدر خسارت ...مشکل برق و نمیبینی؟این همه مشکل و نمیبینی بعد میگی انصاف داشته باشین...تو خودت منصفی؟بذار رییس جمهور بعدی بیاد چند ماه بگذره خودت ببین اگه یک مشکلی پیش بیاد شما و همفکرات چه حرفهایی نمیزنین و چه کارایی که نمیکنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۹ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
آنجا که عیان است چه حاجت به بیان است
Iran (Islamic Republic of)
قنبری اهواز
۱۵:۰۷ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
به خدا روتون خیلی زیاده !!!! بابا از ملت عذرخواهی کنید ، حلالیت بطلبید شاید خداوند هم از سر تقصیراتتون بگذره !!! والا بالله آدم خیلی خوبه بصیرت داشته باشه !!!

آیا واقعا وضعیت امروز جامعه با وضعیت هشت سال پیش قابل مقایسه است ؟؟
یه عده انتخاب غلط کردند دودش چشم همه رو کور کرد !!!

من کارگر ساختمانی ام !! والله قسم والله قسم حاضرم با روحانی مناظره کنم و همه ی این مشکلات رو بکوبم تو صورتش !!!
غلط انتخاب کردید امروز دیگه صحبت غلط نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
با این وجه از صحبت شما که ادبیات آرامش درونش هست کاملا موافقم و لذت بردم ، اما بعدا که فهمیدید روحانی و دار و دسته‌اش در این کشور و در این ۴۰ سال چه خیانتهایی که نکرده‌اند خودتان را سرزنش خواهید کرد! من هم از دو سال پیش و بعد از اینکه چشمانم باز شد، خودم را سرزنش کردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۹ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
دو کلمه از زبان مادر شو بشنو ..... اگر احمدی نژاد هم بود. همینو میگفتی... اقای روحانی و سایرین رئیس جمهور بودند. سر جاش و احترام واجب ولی. این دولت وعده های الکی داد و اجرا نکرد .. برجام را بدون تضمین و با مکانیزماشه و در ۲۰ دقیقه تصویب کردند. .. هیچ جا نگفتند اشتباه کردیم و از مردم عذر خواهی نکردند .
اگر فلانی نبو د فلان میشد هم. دروغ سیزده است .... دعا کنید از دور بعد عدالت و قسطحاکم شود و اینهمه گرانی و فاصله طبقاتی نباشد و..........
دولتهای لیبرال به فکر مردم نیستند..
Canada
ناشناس
۲۲:۲۸ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
مذاکره برگی در دست روحانی برای
اینکه دوباره با وجود کارایی خیلی بد .در انتخابات رای بیاورد
8 سال تمزکز به بیرون
اگر همین تمزکز را به درون میکرد
دست دزدان را قطع میکرد
جلوی صادرات مواد خام را میگرفت
جلوی واردات کالاهایی که در وطن مان خودمان تولید کنتده این کالاها هستیم را میگرفت
اگر شفاف سازی در تمام جوانب میکرد و
اول از خودش شفاف سازی میکرد
اگر جلوی قاچاق کالا را میگرفت که باعث
رونق اقتصادی کشورهای همسایه شده
اگر از نخبگان بجای یار و قال قدیمی و کلان سن اش استفاده میکزد
اگر بجای پشت میز نشستن و دستور تلفنی دادن
به کف بازار میامد
به تولید کنندگان رو در رو جلسه میگذاشت
اگر تمام صادرات را زیر چتر یک سازمان میکرد تا صادر کنتده وقت اش برای گرفتن مجوز ووو بی فایده هدر نمیداد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
بزرگترین تحریم و ظلم رو همین خود دولت داره به ملت میکنه. شما دولت رو جمع کنین همه چی حله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
یعنی این دولت اینقدر دوستدار مردمشه؟! هرچی فکر میکنم بوی فتنه جدیدی میاد خدا بخیر کنه
Iran (Islamic Republic of)
Kh.d
۱۲:۵۷ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
بسمه تعالی، در اذان آقای روحانی و ظریف به جای «حی فلاح» می گویند حی علی برجام، ظاهراً با برجام دو، نه ملت ایران بلکه اصلاحات رستگار خواهد شد و می تواند به انتخابات امیدوار باشد.
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۱۲:۵۷ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
باز به گوش میرسه دارین زیرآبی حرکت میکنین و متمم برجام تصویب میکنید ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
برداشتن تحریمها بدست ما نیست در دست غربیهاست بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب ما باید بدنبال خنثی سازی تحریمها باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
راستی آزمایی یعنی در عمل انجام تعهدات را مشاهده کرد؛ اینکه احتیاج به فرمول ندارد
United States of America
ناشناس
۱۶:۲۶ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
فرمولش FATF است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
سلام: مذاکره با غرب و امریکا به دلایل تاریخی ، متقن و غیر قابل خدشه ذیل باعث حراج دادن مولفه های قدرت ، زیانبار برای اقتصاد و باعث ممانعت ازپیشرفت کشور می گردد:
1- هدف امریکاه از مذاکره لغو تحریم ها نیست بلکه ساختار آن باقی خواهد ماندوتحریم اساساً وسیله و ابزاری است برای اینکه از ایران در همه زمینه ها ازجمله در موضوعات حضورمنطقه ای ، موشکی و حقوق بشرامتیاز گرفته بلکه اگر بتواند پیشرفت کشور را به سراشیبی سقوط بکشاند.
2- آمریکا اگر کوچکترین امتیازی به ایران بدهد با بدعهدی و بد قولی زیر تعهدات می زند و عمل کردن ایران به تعهدات چند باره ایران رکب خورده و بازگشت کامل ایران به تعهدات برجامی یعنی پس از هزینه سنگین راه اندازی غنی سازی 60درصدی نابودی آن دستگاه ها وممنوعیت توسعه و تحقیقات هسته ای و عقب گرد وعقب ماندگی نسبت به کشورهای دارای علوم و فنون هسته ای.
3- با بررسی تجربه های تاریخی ازجمله اعتماد دکتر مصدق به امریکا و سقوط دولت او ، اعتماد و مذاکره معمر قذافی در زمینه های هسته ای ،موشکی و تجاری با امریکا وغرب و در پی آن نابودی برنامه هسته ای و موشکی لیبی و سرانجام به خاک سیاه نشاندن اقتصادلیبی و معمرقذافی توسط امریکا و اروپا ،اعتماد صدام جنایتکاربه بازرسان سازمان ملل و یافتن تمام نقشه های نظامی و غیر نظامی عراق ودادن اطلاعات آن به امریکا و پس از آن جنگ راحت امریکا و متحدانش علیه صدام و شکست او.
4- مذاکره تحویل دیپلمات های امریکایی در لبنان در زمان مرحوم هاشمی وعدم آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران توسط آمریکا،معاهده سعد آباد مبنی بر قبول داوطلبانه تعلق غنی سازی و پروتکل الحاقی توسط روحانی در دولت خاتمی با سه کشوراروپایی وعدم اجرای تعهد توسط آن سه کشوراروپایی و آمریکا.
5- معاهده برجام مبنی برممنوعیت حدود صد نوع فناوری هسته ای ایران با1+5 خروج از برجام توسط امریکاواضافه شدن بیش از 1500 نوع تحریم قبلی وجدیدعلیه ایران .
6- اساس،پایه و انگیزه وضع تحریم ازطرف دشمن به طمع فشارهمه جانبه برملت و دولت وسپس گشودن باب مذاکره بوده و انگیزه و هدف مذاکره هم از طرف غرب به حراج دادن مولفه های قدرت یکی پس از دیگری و جری شدن دشمن و باج خواهی های مضاعف از کشورو ملت با ابزار تحریم می گردد.
7- غرب صرفاً با تله وحیله مذاکره می تواند مولفه های قدرت را با نیرنگ از ایران بگیرد درصورتیکه بجز مذاکره هیچ راهی برای به زیر کشیدن قدرت ایران ندارد مانند ممنوعیت صد نوع فناوری هسته ای در برجام وموارد ذکر شده بند های این موارد.
8- درصورت بازگشت به برجام امریکا به هر بهانه ای دوباره می تواند از مکانیزم ماشه یا همان اسنب بک استفاده کرده وتحریمها را ازطریق قطع نامه های شورای امنیت به بکباره برگرداندوایران را ذیل بند 7 منشور ملل متحد ببرد.
9- در صورت مذاکره موشکی و منطقه ای و به باد دادن توان موشکی ،قدرت دفاعی و منطقه ای کشور، امریکا ، اروپا و حتی کشورهای مثل عربستان و اسرائیل می توانند امنیت ایران را نابود کرده وکشور و ملت رامثل لقمه ای چرب خودغارت کرده یا داعش و سایرگروهای تروریستی را به جان ملت بیاندازند.
10- مشکلات اقتصادی به هیچ وجه با مذاکره قابل حل نیست زیرا ساختار کلی وپایه اصلی تحریم ها همچنان حفظ شده وآمریکا به تعهدات خود عمل نکرده و آنرا بطور کامل لغو نمی کند زیرا هر تحریمی بابرچسب های گوناگون هسته ای ، موشکی و منطقه ای و حقوق بشراست.اگر یک موضوع از تحریم را بردارد سایر برچسب های تحریم باقی می ماند و این یعنی لغو تحریم ها کاملاً بی خاصیت و دروغ بوده وایران در گرداب،تله و دور بی حاصل موضوعات متعدد تحریم و مذاکره برای دادن مولفه های قدرت یکی پس از دیگری قرار می گیرد.
11- در صورت عدم لغو تحریم ایسا ( ممنوعیت سرمایه گذاری خارجی درایران) وتحریم یوترن( گردش مالی آزاد ایران از طریق دلار باجهان) که متاسفانه هیچکدام در برجام توسط تیم مذاکره کننده ایرانی از امریکا درخواست لغو نشده است برداشتن تحریم ها بدون لغو این دو بی معنی و بی خاصیت است .
12- با تکیه بر توانمندی های داخلی اثرو نقش تحریم هارا باید ازبین برداز جمله استفاده درهمه زمینه های علمی و تولیدی از شرکتهای دانش بنیان،استفاده از قرار گاه سازندگی به عنوان تجربه موفق وراهگشای خنثی سازی تحریم ها،استفاده از نیروی انسانی جوان ،جذب سرمایه ایرانیان مقیم خارج ،عدم چاپ بی پشتوانه اسکناس وعدم افزایش پایه پولی بدون پشتوانه افزایش تولید،اعطای تسهیلات قرض الحسنه و بسیار کم بهره به واحد ها ی تولیدی متوسط و کوچک ،استفاده ازظرفیت معادن بصورت غیر خام فروشی ، برنامه ریزی مدون برای تولیدات گسترده صنعتی وکشاورزی و نگاه صادرات محور به همسایگان، پیمان های پولی دو وچند جانبه با کشورها ، قطع فروش نفت خام برای بودجه عمومی کشور، اخذ مالیات عادلانه از ثروتمندان و عایدی سرمایه، خانه خالی و ماشین های لوکس واخذ مالیات از گردش حساب های بانکی ،تکمیل زنجیره پروژه های آزاد راهی، ریل وراه آهن برای دریافت حق ترانزیت از کشورهای همسایه، داخلی سازی با کیفیت خودرو ، لوازم خانگی و لوازم ساختمانی ،استفاده از ظرفیت عظیم بسیج و نیروهای جهادی در تمام این مراحل برنامه ریزی پیشرفت و توسعه کشوروعدم اجازه ورود مجدد به شرکت هایی عهد شکن مانند توتال ،پژو ،سامسونگ ، ال جی و... که به بهانه تحریم کشور را ترک کرده و باعث شوک و خسارت به اقتصاد شدند، بطور قطع با پیاده سازی این برنامه ها باید حربه دو گانه تحریم ومذاکره را ازدشمن گرفت.در غیر این صورت مانند 8 سال اخیر با بدعهدی و شرطی کردن اقتصاد به دشمن توسط دولت تشنه مذاکره وغربگرا، شیرازه اقتصاد مبتنی برتوانمندی و ظرفیت های داخلی و رویکرد اقتصاد مقاومتی ازهم می پاشد و باعث مشکلات عدیده ازجمله تورم غیر متعارف و افسار گسیخته ،نابودی تولید داخلی و تعطیلی کارخانجات و بیکاری، جهش غیر عادی قیمت ارز، ریزش غیر طبیعی بورس و گرانی بی ضابطه کالا،مسکن و خدمات گردیده ونارضایتی بحق ملت را در پی دارد.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۴۰ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
بايدن خيلي پا به سن گذاشته مطمئنا چهار سال ديگه ترامپ باز مياد سر قدرت و وقتي بياد باز تحريم هارو بيشتر ميكنه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۲۵ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
8 سال هست های رو ازمون گرفتند حداقل باید یک سال رفع تحریم کنن تا بازرسان رو راه بدیم و با توجه به اینکه آمریکا کشوری بوده که دبه کرده دست بالا دست ماست پس غنی سازی رو روی 96 درصد می بریم برای مصارف انرژی و ... تحت نظارت آژانس اونم اگه آمریکا تحریما رو کامل برداره به محض برگشتن آمریکا به تحریم ایران هم بتونه بی وقفه به مسیر قبلی بر گرده وگرنه توافق با گرگی که ده بار ملت ایران رو دریده بدون در نظر گرفتن امکان بازگشت سریع و بدون خسارت ، حماقت محضه
آخرین اخبار