به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، عبدالکریم گراوند ظهر امروز در نشست شورای حفاظت آب و کارگروه سازگار با کم آبی با بیان اینکه آب یک کالای مهم و استراتژیک است بیان کرد: اکنون یکی از مشکلات جوامع به ویژه مناطق خشک و گرمسیر تامین آب در بخشهای مختلف شرب، کشاورزی و صنعت است.
او ۵ هزار چاه غیرمجاز در استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: ساماندهی این چاهها باید در اولویت برنامهها قرار بگیرد چراکه برداشت بیرویه آب از این چاهها صدمات جبرانناپذیری به سفرههای زیر زمینی آب استان وارد کرده است.
استاندار بوشهر با اشاره به اینکه دشتهای استان بوشهر ممنوعه اعلام شده است گفت: استان بوشهر دارای دشتهای مختلفی است که بخش عمدهای از آنها ممنوعه شده و برخی هم بدون ظرفیت لازم برای استفاده است.
گراوند امنیت غذایی جامعه را منوط به تامین آب پایدار دانست و عنوان کرد: کمبود آب تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را تهدید میکند که نگاه استراتژیک به مقوله آب امری مهم و ضروری است.
او با اشاره به اعلام رنگبندی دشتها ادامه داد: براساس رنگبندی اعلام شده دشتهای استان بوشهر به وضعیت قرمز رسیده است و دیگر امکان برداشت از سفرههای آب زیرزمینی مانند روال گذشته وجود ندارد.
استاندار بوشهر با اشاره به اجرا طرح نوسازی شبکه آبرسانی بیان کرد: برای جلوگیری از هدر رفت آب از شبکههای آبرسانی اقدامات مهم و موثر در نوسازی این شبکهها انجام شده به گونهای که ۶۰۰ کیلومتر از شبکه آبرسانی استان بوشهر سال قبل اصلاح و نوسازی شد.
گراوند با تاکید بر استفاده از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب سه شهر بوشهر، گناوه و دیلم که دارای سیستم جمعآوری فاضلاب هستند گفت: باید از این ظرفیت برای تأمین آب شهرکهای صنعتی استان بوشهر استفاده شود.
او ساماندهی انشعابات آب غیرمجاز را مورد اشاره قرار داد و افزود: بیشترین هدر رفت آب مربوط به انشعابات آب غیر مجاز و چاههای بدون پروانه بهرهبرداری است که باید در ساماندهی این انشعابات و چاهها اقدام شود.
استاندار بوشهر، اجرا طرح نوین آبیاری در اراضی کشاورزی بهویژه در نخلستانها را مورد اشاره قرار داد و ادامه داد: اجرا طرح آبیاری تحت فشار از ۲۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بوشهر به ۴۰ هزار هکتار افزایش یافته و این درحالی است که در اجرا طرح نخلستان، ۲۴۰۰ هکتار اراضی نخیلات دشتستان در حال تکمیل و بهزودی تحت پوشش این طرح قرار میگیرد.
گراوند افزایش سازههای آبخیزداری را از دیگر طرحها دانست و عنوان کرد: از ۸۰۴ سازه آبخیز استان بوشهر ۴۰۴ سازه آن در این دولت اجرا شده و در این راستا اجرا طرح باز چرخاندن آب در صنایع معدنی مورد توجه قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید
او استفاده از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب در شهرکهای صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی بوشهر را مورد تاکید قرار داد و گفت: با استفاده از این ظرفیت مشکلات تامین آب شهرکهای صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی برطرف میشود.
استاندار بوشهر با تاکید بر جلوگیری از استفاده غرق آبی در آبیاری نخیلات و تسریع اجرا آبیاری نوین در نخیلات افزود: اکنون ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان بوشهر به طرح آبیاری تحت فشار مجهز شده است که با بهرهبرداری این طرح در اراضی نخلستان مشکل این حوزه برطرف میشود.
انتهای پیام/م