به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مسعود پایدار معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه، این استان را جزو سه استان موفق کشور در کاهش آمار طلاق دانست و گفت : این در حالی است که در گذشته کرمانشاه جزو چهار استان اول کشور از نظر آمار طلاق بود، اما اکنون رتبه ۱۵ کشوری را دارد.
او گفت : در چهار سال گذشته بیش از ۹ درصد کاهش طلاق و ۳۳ درصد کاهش ازدواج داشتهایم.
او اشارهای به آمار چهار ساله طلاق در استان کرمانشاه داشت و افزود: در این چهار سال میزان طلاق ۹ و سه دهم درصد کاهش داشته در حالی که میانگین کشوری حدود سه درصد بوده است.
پایدار در عین حال از کاهش آمار ازدواج خبر داد و افزود: در چهار سال گذشته ۳۳ درصد کاهش ازدواج داشتهایم.
او ادامه داد: پارسال ۳۷ میلیون تومان جذب اعتبار کاهش طلاق داشتیم که با آن توانستیم حق مشاوره ۲ هزار و ۵۰۰ نفری که توانایی مالی نداشتند را پرداخت کنیم.
او افزود: پارسال پنج هزار زوج برای مشاوره طلاق از دادگستری به بهزیستی ارجاع داده شدند.
او در خصوص سامانه تصمیم گفت: طبق توافق با دادگستری تمام کسانی که میخواهند طلاق بگیرند باید مشاوره دریافت کنند و در سامانه تصمیم ثبت نام کنند.
پایدار با بیان اینکه ۵۰ درصد مردهای کرمانشاهی از مشاوره طلاق استفاده نمیکنند، گفت: میانگین سازش بعد از دریافت مشاوره در استان ۱۶ درصد است.
پایدار ادامه داد: طبق آمار معاون پیشگیری بهزیستی، استان کرمانشاه ۸۷ مرکز مشاوره مجاز دارد که ۲۵ مرکز آن فقط در زمینه طلاق مشاوره میدهند.
پایدار از ارائه ۳۰ هزار مشاوره تلفنی در پارسال خبر داد و افزود: ۵۰ درصد مشاورهها خانوادگی است.
او اشارهای به شاخص دوام زندگی داشت و گفت: اوضاع کرمانشاه در این زمینه به خصوص در سال اول زندگی خوب نیست.
او افزود: از نظر طلاق عاطفی جزو چهار استان اول کشور هستیم.
تجرد قطعی دیگر موضوعی بود که پایدار به آن اشاره کرد و افزود: افرادی که به ۵۰ سالگی میرسند و هنوز مجردند، تجرد قطعی دارند و از این نظر جزو چهار استان اول کشور هستیم .
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: با توجه به اجرای طرح ملی تسهیل دسترسی زنان موصوف به درگاههای فروش مجازی قانونی، زنان سرپرست خانوار استان به برخی از این درگاهها معرفی میشوند تا علاوه بر حضور فعال و تعامل اجتماعی، نسبت به فروش تولیدات اقدام کنند.
شایسته کرمخانی گفت: به منظور ارتقای سطح کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار کارآفرینی که زیرپوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و در قالب فردی و گروهی چرخه اقتصاد خانواده را اداره میکنند و نان آور خانواده هستند با توجه به اجرای طرح ملی تسهیل دسترسی زنان موصوف به درگاههای فروش مجازی قانونی، برنامههایی در نظر گرفته شده است.
او ادامه داد: به همین منظور با نمایندگان استانی و تسهیلگران استارت آپی وارد مذاکره شده ایم و زنان موصوف در سطح استان از این امکانات بهرهمند خواهند شد.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: طرح تامین خدمات مالی خُرد به منظور رشد و توسعه فعالیتهای زنان در روستاها باعث رونق تولید و بهبود وضعیت زندگی و معیشت خانوادههای روستایی شده است.
او افزود: این طرح در استان کرمانشاه در فاز سوم با تشکیل ۲۰۰ گروه خودیار در پنج شهرستان، بیش از ۲هزار و ۵۰۰ زن روستایی را در قالب فعالیتهای گروهی ۱۵ تا ۲۰ نفره به عرصه فعالیتهای اقتصادی اجتماعی وارد کرده است.
کرمخانی ادامه داد: در حال حاضر ۱۸۰ گروه از تسهیلات بدون ضامن و وثیقه بانک کشاورزی تا سقف ۵۰ میلیون ریال سرانه هر نفر از اعضای گروه بهرهمند شده اند.
او گفت: این تسهیلات در فعالیتهای مختلف فرش بافی، زنبورداری، کشاورزی، خیاطی محصولات لبنی و ... صرف شده است با نظرسنجیهای انجام شده از زنان روستایی، مشخص شد که آنان از فعالیتهای جمعی و فعالیتهای اقتصادی رضایت دارند و تنها تاثیرات بحران کرونا فعالیتهای آنها را محدود و بازار فروش را تا حدودی کاهش داده است .
انتهای پیام/د