در گزارش زیر طرز تهیه سالاد شیرازی اصیل را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  حتما اسم سالاد شیرازی را همه شنیده اید. این سالاد معروف، خوشمزه و رنگارنگ با مواد آسان و کاملا در دسترسی درست و در کنار بسیاری از غذا‌ها هم سرو می‌شود. در مجله کوروش، به آموزش طرز تهیه سالاد شیرازی می‌پردازیم و همه نکات این پیش غذای خوشمزه را به شما خواهیم گفت.

از طرفی به خاطر وجود آبغوره و آبلیمو در این سالاد، برای کسانی که رژیم لاغری دارند هم گزینه بسیار خوبی است. البته ناگفته نماند که برخی افراد به سالاد شیرازی، به جای آبغوره و آبلیمو، سس مایونز اضافه می‌کنند. ولی بد نبست بدانید که در طرز تهیه سالاد شیرازی، از هیچ سسی استفاده نمی‌شود. در ضمن موادی هم که در آن به کار می‌رود، ساده و ثابت است.

فوت و فن‌های طرز تهیه سالاد شیرازی

سالاد شیرازی فقط با ۳ ماده اولیه پیاز، خیار و گوجه فرنگی درست می‌شود. اگر در طرز تهیه سالاد شیرازی از فلفل دلمه‌های رنگی، هویج، کاهو، کلم بروکلی، کلم بنفش و … استفاده کنید، از طعم اصلی و اصیل آن فاصله می‌گیرید.

در طرز تهیه سالاد شیرازی، پوست خیار را نگیرید. معمولا خیار سالاد شیرازی با پوست درست می‌شود تا رنگ سبز آن کاملا چشم نواز و اشتها آور باشد. فقط در صورت زرد یا لکه دار بودن خیار، پوست آن را بگیرید.

برش‌ها و قطعات مواد سالاد شیرازی باید خیلی ریز باشد. معمولا شیرازی‌ها مواد اولیه را به مکعب‌هایی با اندازه کمتر از نیم سانتی متر خرد می‌کنند. هر چه این برش‌ها کوچک‌تر باشند، طعم سالاد یکدست‌تر و شکل ظاهری آن هم زیباتر خواهد بود.

چاشنی سالاد شیرازی در اصل آبغوره است. ولی به اندازه یک تا ۲ قاشق آب لیموی تازه هم طعم آن را بسیار خوشمزه می‌کند. در هر حال طعم آب غوره باید نسبت به آبلیمو غالب باشد. البته برخی افراد از آب نارنج به جای آبلیمو و آبغوره استفاده می‌کنند.

اگر می‌خواهید سالاد شیرازی را با سس مایونز مخلوط کنید، حتما آب گوجه، پیاز و خیار را که بعد از برش زدن خارج شده است، بیرون بریزید سپس سس مایونز را اضافه کنید. ترکیب شدن آب مواد با سس مایونز، هم طعم آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و هم بر روی جلوه سالاد شیرازی، اثر منفی می‌گذارد.

طرز تهیه و تمام فوت و فن‌های سالاد شیرازی اصیل و خوشمزه

مواد مورد استفاده برای روی سالاد شیرازی

برای روی سالاد شیرازی از نعنا یا پونه خشک پودر شده استفاده می‌شود. بهتر از سبزی تازه و ساطوری شده مثل گشنیز یا جعفری در طرز تهیه سالاد شیرازی استفاده نکنید.

نمک و پودر فلفل سیاه هم از اجزای اصلی سالاد شیرازی هستند. به جز این دو ادویه، ادویه دیگری در این سالاد به کار نبرید تا طعم اصلی خود را حفظ کند.

بعد از اینکه سالاد شیرازی را درست کردید و نمک، فلفل سیاه و پودر نعنا خشک را اضافه کردید، آن را به مدت حداقل ۱۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مواد کاملا به خورد هم بروند و طعم یکدستی بگیرند.


طرز تهیه سالاد شیرازی اصیل

مواد لازم برای ۴ نفر

خیار: ۴ عدد متوسط

گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط

پیاز: ۱ عدد بزرگ

نعنا خشک: به میزان لازم

نمک: به میزان لازم

فلفل سیاه: به میزان لازم

آبغوره: به میزان دلخواه

آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

خیار و گوجه فرنگی‌ها را کاملا بشویید. سر و ته خیار‌ها را جدا کنید. بدون این که پوست آن‌ها را جدا کنید، شروع به ایجاد برش‌های مربعی کوچک روی خیار کنید.

خیار‌ها را در یک کاسه، به صورت کاملا ریز خرد کنید. همین کار را با پیاز شسته و پوست کنده و گوجه فرنگی‌ها هم انجام دهید.

وقتی همه مواد را کاملا خرد و با هم مخلوط کردید، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. (معمولا سالاد شیرازی را کمی تندتر درست می‌کنند و به خاطر آبغوره نمک بیشتری اضافه می‌کنند. چون ترکیب نمک و آبغوره بسیار لذیذ خواهد شد. ولی در نهایت سلیقه و طبع خودتان را در طرز تهیه سالاد شیرازی مد نظر قرار دهید.)

طرز تهیه و تمام فوت و فن‌های سالاد شیرازی اصیل و خوشمزه

آبغوره را به ترکیب سالاد شیرازی اضافه کنید و روی سالاد را نعنا خشک بپاشید. حواستان باشد که استفاده از نعنا خشک زیاد، باعث تلخ شدن سالاد می‌شود و اگر هم از نعنای کمی استفاده کنید، عطر مناسب را نخواهد داشت.

بعد از اینکه همه مواد را کاملا با هم مخلوط کردید، چند دقیقه سالاد را استراحت دهید تا طعم یکدستی بگیرد. سپس سالاد شیرازی را در ظرف مناسب سرو کنید.

 

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۵ ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
اتفاقا شیرازی های اصیل پوست خیا رو میگیرن. در ضمن ابلیمویی هم قاطی سالاد نمیکنن