یک مقام مسئول گفت: در حال حاضر کمتر از ۲ درصد از انرژی کشور صرف تبادل با کشور‌های همسایه می‌شود و واردات و صادرات برق همزمان انجام می‌شود.

مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به میزان صادرات برق گفت: برنامه وزارت نیرو این است که در درجه اول با همه کشور‌هایی که مرز خاکی دارد، ارتباط الکتریکی داشته باشد، که در حال حاضر هم این ارتباط برقرار است.  

او ادامه داد: برای کشور‌هایی هم که مرز آبی داریم مطالعاتی در حال انجام است که باید به اتمام برسد تا دو کشور بتوانند سر موضوعات فنی به جمع‌بندی و نتیجه‌گیری برسند. همچنین صادرات برق به عمان نیز در همین مرحله قرار دارد.  

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: مذاکرات فنی در حد مشاوران و پیمانکاران انجام شده و راهکار‌هایی برای این موضوع مورد بررسی قرار گرفته، اما هنوز قراردادی برای مبادله انرژی منعقد نشده است.

رجبی مشهدی گفت: صادرات به افغانستان و عراق مطابق قبل انجام می‌شود، ظرفیت‌های خوبی در کشور برای افزایش صادرات به افغانستان وجود دارد چرا که نیازمندی‌های جدیدی برای تامین برق صنایع خود دارند، افزایش صادرات به کشور عراق نیز در حد مذاکره است.

او بیان کرد: فعلا ما در حد ظرفیت قراردادی با هر دو کشور افغانستان و عراق مبادله انرژی داریم، اما مذاکره خاصی برای افزایش صادرات نداشته‌ایم، درخواست‌هایی از سوی هر دو کشور عراق و افغانستان و همچنین ایران مطرح شده، اما هنوز منجر به قرارداد جدیدی نشده است.

سخنگوی صنعت برق کشور افزود: در حال حاضر کمتر از ۲ درصد از انرژی کشور صرف تبادل انرژی با کشور‌های همسایه می‌شود؛ به طوری که همزمان هم برق صادر و وارد می‌کنیم.

رجبی مشهدی در پایان بیان کرد: واقعیت این است که بخشی از قطعی برق روزهای اخیر به‌صورت پراکنده بوده و مدیریت‌پذیر نبوده، چرا که ما با حوادث برقی مواجه شدیم که در اوج مصرف بار رخ داده است و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰مگاوات از برق تولیدی نیروگاه‌های برقابی از مدار خارج شده‌اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۰۴ خرداد ۱۴۰۰
هر دلیلی که داشته باشن قابل قبول نیست. مگه کشور جنگ زده اس که غافلگیر شدن.
آخرین اخبار