به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روزی است که به دلیل کاهش بارندگی و عدم تولید برق در نیروگاههای برقآبی و به دنبال آن مصرف بیش از حد برق در بخش خانگی شاهد خاموشیهای از پیش تعیین نشده هستیم.
این قطعیها نارضایتی مردم را به دنبال داشته است، اما مسئولان برای برطرف شدن این معضل هنوز راهکاری به جزء توصیه به مصرف بهینه مصرف ندارند. با مقايسه اظهارات سال گذشته و امسال مسئولان وزارت نيرو و شركتهای تابع آن بيشتر اين نتيجه در افكار پررنگتر می شود كه با توجه به کاهش بارندگی های پاییز و زمستان امسال، وضعیت بدتر خواهد شد؟
اما با نگاهی عمیق به روند خاموشیها در ماههای گرم سال میبینیم که موضوع قطعیهای پراکنده به یک روند طبیعی تبدیل شده و دیگر کسی از بروز این خاموشیها اظهار تعجب نمیکند؛ به طوری که هنوز فصل تابستان آغاز نشده است با خاموشیهای پراکنده مواجه بودهایم که در مواقعی بازه زمانی آن از دو به ۸ ساعت هم گزارش شده است. اما در این بین مسئولان وزارت نیرو بر این باور بودند که امسال هیچ برنامهای برای خاموشی در کشور نخواهیم داشت.
چندی پیش مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:امسال با دو پدیده روبرو هستیم. نخست خشکسالی خیلی شدید که طی آن شاهد کاهش ذخیره آب نیروگاههای برق آبی کشور به کمتر از نصف بودهایم. به این ترتیب تولید حدود چهار هزار مگاوات برق از محل منابع برق آبی را از دست میدهیم.
او ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل گرمای شدید زودرس، لوازم سرمایشی زودتر از موعد معمول وارد مدار مصرف شدند و پدیده مشکلزای جدیدی که امسال با آن دست و پنجه نرم میکنیم، مصرف برق واحدهای غیر مجاز استخراج رمز ارز است.
سخنگوی صنعت برق کشور اضافه کرد: طی دو سال گذشته شاهد همکاری خوبی بین وزارت نیرو و مردم بودیم که ثمره آن عبور از تابستان بدون اعمال خاموشیهای برنامهریزی شده بود و امیدواریم امسال نیز مردم همکاری خود را ادامه داده و بیشتر کنند تا بدون مشکل از پیک مصرف عبور کنیم.
رجبی مشهدی با اشاره به اینکه میانگین سرانه مصرف برق هر استان برآورد شده و در اختیار استانداران قرار گرفته، اظهار کرد: استانداران موظف به پیگیری اجرای وظایف پیرامون این سرانه مصرف هستند. اما به طور کلی در حال حاضر برنامهای برای خاموشی برنامهریزی شده در کشور نداریم.
بر این اساس متولیان برق کشور در روزهای گذشته حرف از خاموشی به میان نیاوردند و به یک باره قطعی های گسترده و بدون برنامه گریبان گیر مردم و مشاغل شد.
طبق گزارش های حاصله قرار بود برق منازل و یا حتی ادارات در روز دوساعت قطع شود، ولی گویا این ساعت ها بیش از حد اعلامی اعمال شده اند.
اما به هر حال همان شهروندان احتمالا دیگر در ذهنشان این سوال به وجود نمیآید که چرا اصولا باید قطعی برق داشته باشیم، حداقل این حق طبیعی را برای خود محفوظ بدانند که بپرسند علت این قطعیهای پراکنده برق چیست و این خاموشیها از ضعف کدام ارگان حکایت دارد؟
محمد حسین متولی زاده مدیر عامل توانیر در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: همزمان تولید نیروگاههای برقآبی نیز به دلیل کمبود بارشها حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.
او با اشاره به افزایش ۲۲ درصدی مصرف برق در فروردین امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، بر لزوم مدیریت مصرف برق در کشور تاکید کرد.
مدیر عامل توانیر افزود:با اقدامات انجام شده و همکاری مردم امسال را با کمترین مشکل پشت سر خواهیم گذاشت.
متولی زاده با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد مصرف برق در تابستان را دستگاههای سرمایشی تشکیل میدهند، افزود: هموطنان میتوانند با تنظیم درجه کولرهای گازی روی دمای ۲۵ درجه یا استفاده از دور کند کولرهای آبی در کاهش مصرف برق نقش بسزایی داشته باشند.
حالا فرض کنیم که امسال نیز خشکسالی رخ داده و نیروگاههای برقآبی در مدار نبودند. آنگاه چه اتفاقی میافتاد؟ هیچ با توجه به گفته مدیر تولید توانیر الان هم که وضعیت نیروگاههای آبی مطلوب نیست، و ما با خاموشیهایی که ناشی از کمبود در تولید هستند کشور را اداره میکنیم. پس به راستی چطور در سالهای گذشته با نبود نیروگاه کارون ۳ و در پایین دست آن شهید عباسپور و مسجد سلیمان باعث بروز خاموشیهای آن چنان گسترده شد؟
این اظهارات تا جایی پیش میرود که مسئولان وزارت نیرو بدون توجه به بروز خاموشیهای پراکنده اعلام میکند که ذخیره برق کشور هم اکنون در سطح نامطلوبی قرار دارد و هم اکنون نیز روزانه چندین مگاوات برق به کشورهای همسایه صادر میشود.
اما ظاهرا در این میان یک اصل فراموش شده و آن اینکه واقعا مشکلات شهروندان در رابطه با وضعیت برق کشور چیست؟
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور در خصوص صادرات برق اظهار کرد: برنامه وزارت نیرو این است که در درجه اول با همه کشورهایی که مرز خاکی دارد، ارتباط الکتریکی داشته باشد، که در حال حاضر برقرار است.
او افزود: برای کشورهایی هم که مرز آبی داریم مطالعاتی در دست اقدام است که باید به اتمام برسد تا دو کشور بتوانند سر موضوعات فنی به جمعبندی و نتیجهگیری برسند و صادرات برق به عمان نیز در این مرحله است.
در حال حاضر صادرات برق با توجه به خاموشیهای پی در پی در حال انجام است، ولی نکته حائز اهمیت این است که سخنگوی صنعت برق کشور در وهله اول تامین برق داخل کشور را حائز اهمیت دانسته بود.
باقری نایب رئیس سندیکای صنعت برق کشور گفت:صادرات برق ما به عراق ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ مگاوات است و البته این مقدار به صورت فصلی تغییر میکند.
او ادامه داد:خاموشیهای زمستان ناشی از کمبود ظرفیت نیروگاهی نبوده بلکه در عدم تامین خوراکی بوده که باید در اختیار نیروگاه قرار میگرفته، اما نگرفته است. زمستان اصلا پیک مصرف ما نیست. گاز به عنوان خوراک اصلی نیروگاههای ما در اختیار نیروگاه قرار نمیگرفت، بنابراین نیروگاهها نمیتوانستند با ظرفیت کامل، برق تولید کنند.
او ادامه میدهد: مسیر تولید برق و خوراک نیروگاههای ما عمدتا از مسیر نیروهای گازسوز است بنابراین وقتی گاز تامین نشود، برق هم تولید نمیشود.
اما اردکانیان وزیر نیرو براین باور است که اگر تحریمها نبود برق زیاد صادر میکردیم
استخراج ارزهای مجازی با توجه به پایین بودن نرخ برق در کشورمان و افزایش نرخ جهانی آن جذابیت زیادی برای استخراجکنندگان دارد، به گونهای که این روزها تعداد استخراج کنندگان (مجاز و غیرمجاز) ارزهای دیجیتال افزایش یافته که همین امر به مصرف بیشتر برق منجر شده است.
ابوذر صالحی مدیرکل روابط بینالملل توانیر در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: وزارت نیرو خود را برای تامین برق مراکز مجاز استخراج رمز ارز متعهد میداند و در عین حال از همه راهکارها برای شناسایی استفاده کنندگان غیرمجاز از برق نیز بهره میگیرد.
صالحی با بیان اینکه مصرف غیرمجاز برق توسط استخراجکنندگان ارزهای مجازی از عوامل افزایش مصرف برق در کشور است، گفت: بیش از ۳۰۰ مگاوات برق غیر مجاز توسط استخراج کنندگان ارزهای مجازی مصرف میشود.
برآورد شده که برای تولید هر واحد ارز مجازی «بیت کوین» نیاز به مصرف ۷۲ هزار کیلووات برق است، یعنی برای تولید هر واحد از این نوع ارز مجازی، به اندازه مصرف ۲۸ مشترک، برق استفاده میشود.
از طرفی، قیمت ارزان برق در ایران در مقایسه با سایر کشورها باعث شده تا سرمایهگذاری گستردهای توسط داخلیها و خارجیها در این صنعت نوپا، پرمصرف و پرابهام در کشورمان انجام و هزاران دستگاه ماینر (استخراج کننده) به صورت قاچاق و غیرقانونی روانه کشورمان شود.
از طرف دیگر، افزایش روز افزون قیمت این نوع ارز، پای تعداد بیشتری از افراد را برای استخراج رمز ارز به این صنعت باز کرده و همین امر سبب شده عدهای مقصر اصلی افزایش مصرف برق این روزهای کشور را استخراج کنندگان رمزارزها بدانند و بخشی از افزایش آلایندگی هوا را به آنها نسبت دهند.
این درحالی است که متولی اصلی برق کشورمان فقط کسانی که به صورت غیر مجاز از برق برای استخراج رمز ارزها استفاده میکنند را مقصر میداند.
درمیان همه این موارد یک امر واضح دیده میشود و آن این است که ادامه روند خاموشیها میتواند گواهی باشد بر صدق گفتار کارشناسانی که سال گذشته علت اصلی قطعیهای پیدر پی برق را عواملی غیر از کمبود در نیروگاههای برقآبی عنوان میکردند.
عمده ترین خواسته مردم این است که طبق برنامه ریزی اعلام شده شاهد قطعی برق باشند چرا که این مدیریت جیره بندی اگر به درستی صورت پذیرد قطعا همراهی عمومی با نهادهای مربوط را نیز دربر خواهد داشت.
گزارش از رضا زارع
انتهای پیام/
شمارو بخدا قسم میدهم بداد ما برسید، ما مغازه اجاره کرده ایم تا نان مشتریهارو ساندویچیهارو بدهیم ولی قطعی برق مارا بیچاره کرده ایها اناس بفریاد برسید
1.مردم به خاطر مصرف برق
2.دولت به خاطر کم کاری و نساختن نیروگاه
مقصر نبود مرغ و اقلام ضروری که دلالان هستند
مقصرگرانی هم که تحریمه
مقصر گرانی ماشین هم که نبود قطعات هست
مردم حال میکنید چه دولت شریف و ناب و راستگویی دارید:)
خدا به دادمون برسه مشخص نیست چه اتفاقاتی داره میافته و ما مردم خبر نداریم و دردسر هاش و خوابیدن کار و کاسبی ها و گرما کشیدن و خسارت دیدنش برای ما ولی خوشی هاش برای فرد یا افراد دیگه
قطعی برق به این شکل آن هم پس از دوران جنگ تحمیلی بی سابقه است، و به نظر دلیل اصلی آن به “توافقنامه پاریس” باز می گردد.
این توافق نامه ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۵ در چارچوب کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد به تصویب رسید و گفته شده که هدف بلندمدت توافق پاریس این است که دمای کره زمین با سرعت کمتری افزایش یابد.
جریان این توافق چیست که امروز ایرانیان باید تاوان بی احتیاطی امضاء این معاهده در دولت روحانی که با چراغ سبز مجلس در زمان ریاست لاریجانی انجام شد را بدهند؟
در واقع شنیده شده، اگر بخواهیم بدون توجه به “معاهده پاریس” گازهای گلخانهای تولید کنیم و اگر بخواهیم نفت را بهجای صادرات در نیروگاهها مصرف کنیم، تعهدات داده شده در این معاهده را زیرپا گذاشتهایم که در چنین شرایطی، تحریمهای جدیدی بر علیه کشور اعمال خواهد شد!
به همین علت است که برخی کارشناسان این معاهده را زمینه ساز ایجاد محدودیتهایی در مسیر توسعه و پیشرفت کشور و حتی مانعی اصلی بر سر راه تحقق اقتصاد مقاومتی و بالاتر افشای اطلاعات کشور می دانند.
سارا خانم درسته
پس کو برق که قراربود از انرژی اتمی باشه
پس کو برق که قراربود از انرژی اتمی باشه
چقدر پررو هستید ؟؟!!!
انرژی هسته ای فقط ۳ درصد برق کشور رو تولید میکنه که برای اینکه خدایی نکرده به برجام آقایون برنخوره تو این چند سال نتونستند زیادش کنند
شاید بگی پس انرژی هسته ای به چه دردی میخوره وقتی اونقدر کم ازش استفاده بشه
جواب اینم کارهای آقایون برجامی هست که سال ها انرژی هسته ای رو به هیچ فروختند الانم این گندشونو گردن نظام میندازن
از مردم سرمایه هاشونو. بردن توی این بازار و عدم. مدیریت دولت و بی تفاوتی باعث قطعی برق شده یک سوال. چرا دولت خوراک نیروگاه هارو
تامین نمیکنه ؟. اونوقت آقایون. میخوام بازهم رییس جمهور بشن. ؟
افزایش قیمت روغن
خودرو
قطعی برق
دلیل اصلی قطعی برق این روزها مثل زمستون , کمبود گازرسانی به نیروگاه های برق و در نتیجه کاهش تولید برق هست.این رو یکی از آشناهای ما که تو وزارت نیرو کار میکنه میگه.گویا بین مجموعه های گاز و برق وزارت نیرو اختلافاتی وجود داره و اداره ی گاز سوخت رسونیش رو به نیروگاه های برق کم کرده.این وسط مردم در عذابن.
مقصر آقای روحانیه
وقت پخش مستند انتخاباتی کاندید انقلابی برق قطع خواهد شد
یا وقت مناظره
دولت روحانی باید پاسخگو باشد
اون آقاهه امروز شبکه خبر گفت این مساله تا یک ماه آینده بر طرف میشه
(یعنی انتخابات رو که رد بدیم دیگه مشکل برق نداریم)
شما یادتان نمی اید قطع برق مداوم و بدون برنامه بود ما کاری کردیم که مردم خواسته شان این شده که قطعی بر ق منظم وطبق جدول معین باشد
(در حالیکه اکثر جاهای دنیا به خاطر نیم ساعت قطعی برق
از مردم معذرت خواهی میکنند وبعضا خسارت هم میدهند)
بگیم هم میگن به ما ربطي نداره
پروژه درسی که روش باید کار کنيم چی تکمیل نشه به نظرتون بهشون بگیم برق رفته قبول میکنند
وزارت علوم گفته جابجا بشید براي امتحانات مجازي که بتونید امتحان بدید واقعا که پيشنهاد هايي که میدن عاليه ماشالله ماشالله
گند کاری وزارت خارجه با برجام رو گردن نیروگاه هسته ای ننداز
درضمن انرژی هسته ای فقط حدود ۳درصد برق کل کشور رو تامین میکنه
دیروز هم قطعی برق داشتیم هم اینترنت در سطح مرگ قطع و وصل میشد
بقیه روزها رو خدا به خیر بگذرونه
روهوا نظر نده لطفا
به ما میگن استخراج نکنید حرامه خودشون دارن استخراج میکنن
مدیونی اگه قبول نکنی باشگاه جوانان
مشکل نساختن نیروگاه های هسته ای دو و سه بوشهر در هشت سال گذشته است که باید بر اساس جدول زمانی به فاصله ی هر چهار سال، افتتاح می شدند که نشدند.
هر سال با پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از وسایل برقی مصرف برق زیاد می شد و در قانون توسعه هم باید به همون نسبت نیروگاه ها توسعه پیدا می کردند که نکردند. حالا نتیجه کارها داره معلوم می شه.
اي سازنده موشك و پهپاد
اي سازنده واكسن كرونا
اي پيشرو در صنعت و علم
اي مديران جهاني
اي دارننده انرژي هسته اي و نيروگاه
خواهش مي كنم برق ما را قطع نكنيد
ملت اینا با این قطعی ها میخوان کاری کنن دلسرد بشیم و رای ندیم
دولت درستی انتخاب کنید تا کشور پیشرفت کنه
گول اینترنت و حجاب آزاد و بورس سبز و دیوار تو پیاده رو رو نخورید دوباره