به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از گذشت دوازده روز از بمبارانهای ظالمانه رژیم صهیونیستی علیه مردم بی پناه در نوار غزه، کشتار زنان و کودکان و ایجاد ویرانیهای گسترده، درست زمانی که این رژیم از تحقق موفقیت نظامی، مقابله با موشکهای گروههای مقاومت، بازدارندگی آن و ترور فرماندهان اصلی نظامی و رهبران سیاسی عاجز ماند، مجبور شد به شروط مقاومت در مورد آتش بس و توقف تجاوزات خود علیه اهالی محله شیخ جراح، قدس و مسجد الاقصی تن دهد.
تحلیلگران این پیروزی گروههای مقاومت و مشارکت فلسطینیهای ساکن سرزمینهای اشغالی در انتفاضه اخیر را پیروزی بسیار مهم و تاثیرگذار در روند آزادسازی سرزمینهای اشغالی از سیطره صهیونیست میدانند و تأکید کرده اند که ملت فلسطین با چنین اتحادی میتواند با سرعت بیشتر به حیات رژیم اشغالگر پایان دهد. جنایاتی که رژیم صهیونیستی در این جنگ مرتکب شد، در حد جنایات جنگی است و حقوق بشر و قوانین جنگی نیز به طور کامل زیر پا گذاشته شد؛ از این رو این رژیم و سران آن به ویژه بنیامین نتانیاهو مستوجب پیگرد قانونی توسط فلسطینیها و محاکمه در دادگاههای بین المللی هستند.
علی رغم این جنایات و تجهیزات و تسلیحات مدرنی که رژیم صهیونیستی داشت و به شدت از سوی آمریکا مورد حمایت قرار گرفت؛ به گونهای که حتی مانع از صدور بیانیه علیه صهیونیستها در سازمان ملل شد، اما گروههای مقاومت و ملت فلسطین موفق شدند با اراده راسخ خود و انبوهی از موشکهای چند ده دلاری، این رژیم را به زانو درآورند و آن را مجبور به توقف تجاوزات خود کنند.
حسن لاسجردی کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پیروزی اخیر نیروهای مقاومت فلسطینی در برابر رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: چند مورد در درگیریهای اخیر قابل توجه است، نخست اینکه جنگ اخیر امنیتی نبود، بلکه مسئله رفتار غاصبانه رژیم صهیونیستی در بیرون راندن اهالی شیخ جراح از خانه هایشان بود که این اتفاق آتش اختلاف را آغاز کرده و بهانه این دور از درگیریها شد.
وی افزود: از سوی دیگر با آغاز درگیریها آتش اختلاف زبانه کشید و به سایر مناطق هم سرایت کرد و اهالی سایر مناطق و شهرها نیز به دفاع از مردم شیخ جراح پرداخته و خواستار باز پسگیری املاک غصبی از سوی رژیم صهیونیستی شدند.
این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: در این مرحله از جنگ شاهد بودیم، خلاف دفعات قبل بدون اینکه نیروهای مقاومت اعلام کنند، طی اقدامی پیش دستانه برای برقراری موازنه قدرت موشک باران را آغاز کردند، تا از این طریق رژیم صهیونیستی را مجبور به تصمیم زود هنگام کنند.
بیشتر بخوانید
لاسجردی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی دولت مستقر و مقتدری نداشته است، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی توانایی مقابله و دفاع در برابر این درگیریها را ندارد، تکلیف دولت مشخص نیست و دولت از استحکام برای آمادگی در برابر تهدیدات برخوردار نیست، بنابراین موشک باران نیروهای مقاومت موجب شد تا فشار زیادی به نتانیاهو وارد شود به عنوان کسی که در قبال نیروهای مقاومت توان لازم را به کار نگرفته است.
این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: در این دور از درگیریها برای اولین بار نیروهای مقاومت از غزه به سایر سرزمینهای اشغالی هم موشک شلیک کردند و معادلات جنگ، درگیری و کشمکش و رقابت نظامی به دلیل عنصر موشک تغییر پیدا کرد. یکی از سران موساد هم اعلام کرد که در مقابل نیروهای مقاومت زودتر از همه شکست خوردیم این حرف عمق مسئله و ضعف اسرائیل را نشان میدهد که تا چه اندازه شکننده است.
انتهای پیام/