محمد رضا برگی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با افزایش ۷۵ درصدی قند و شکر اظهار کرد: با توجه به شواهد موجود، در رابطه با افزایش غیر رسمی نرخ قند و شکر، قیمت قند و شکر در بازارهای مصرفی در فروشگاهها افزایش داشته است؛ همچنین در برخی فروشگاهها عرضه قند و شکر کم شده است.
او بیان کرد: قیمت شکر در چند ماه اخیر حدود ۶ هزار و ۶۵۰ تومان درب کارخانه بوده، ولی در حال حاضر حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان درب کارخانه است و کیلویی ۱۵ هزار تومان در بازار به دست مصرف کننده میرسد.
بیشتر بخوانید
آیا قرمز پوشی یک دست بازار سرمایه دستوری است؟
کارشناس بازار سرمایه در خصوص علت افزایش نرخ قند و شکر گفت: حجم قابل توجهی از شکر مصرفی داخل کشور را، شکر وارداتی تامین میکند، نرخ فروش داخلی قند و شکر، وابسته به نرخ واردات شکر است. تا یک سال گذشته، در کشور، واردات شکر با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان داشتیم، تقریبا یک سالی است که ارز ۴۲۰۰ تومان حذف شده و ذخایر کارخانجات با ارز ۴۲۰۰ تومان تمام شده که این دلیلی بر افزایش نرخ قند و شکر است.
او بیان کرد: قیمت قند و شکر تابع دو قیمت، نرخ دلار و قیمت جهانی است. قیمت دلاری که از ۴۲۰۰ تومان به سمت نرخ نیمایی حرکت کرده که این دلیلی بر افزایش قیمت قند و شکر است.
کارشناس بازار سرمایه افزود: قیمت جهانی شکر، مثل، قیمت شکر سفید لندن ۴۴۷ دلار بر تن، شکر خام نیویورک ۳۶۸ دلار بر تن است که به قیمتهای جهانی، هزینه حمل و بیمه نیز تعلق میگیرد. قیمت روز شکر نیز ۱۷ سنت در هر پوند است که در یک سال ۵۲ درصد رشد داشته است.
برگی در پاسخ به این پرسش که، افزایش نرخ قند و شکر چه تاثیری بر روی سهام قندی داشته است؟، اظهار کرد: هنوز اطلاعیهای در کدال در رابطه با افشای اطلاعات به علت افزایش نرخ قند و شکر نیامده است و احتمال دارد با این اتفاقاتی که رخ داده، در چند روز آتی، افشای اطلاعات شرکتهای قند و شکر در کدال منتشر شود.
کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: از لحاظ تحلیلی وقتی بخواهیم افزایش نرخ صنعت قند و شکر را بررسی کنیم، چون بخشی از بهای تمام شده شرکتهای قند و شکر با نرخ دلار نیمایی باید افزایش یابد، در نتیجه این افزایش نرخ ۷۳ درصدی قند و شکر میتواند ادامه دار باشد.
برگی افزود: همچنین اگر حاشیه سود عملیاتی و حاشیه سود خالص شرکتها، مثل گذشته پایدار نماند و روند صعودی نداشته باشد این افزایش نرخ قند و شکر ادامه دار خواهد بود. در حال حاضر حاشیه سود خالص یا عملیاتی شرکتها حدود ۱۵ درصد است، ولی با افزایش نرخهای صورت گرفته در صنعت قند و شکر میتواند تا ۲۰ درصد افزایش یابد.
او در پایان گفت: قیمت حال حاضر قند و شکر در تابلوی بورس دستوری است و بازار سرمایه تحلیل پذیر نیست.
انتهای پیام/