به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، همانطور که میدانیم اضطراب نوعی "حس بزرگنمایی و اغراق در خطر" را به همراه دارد، ممکن است همین حس باعث اضطراب در کودکان شود. نقش خانوادهها و طرز گفتگو با کودکان در سنین مختلف میتواند تاثیر بسزایی در کاهش یا افزایش اضطراب در کودکان و نوجوانان داشته باشد.
به همین منظور سراغ روانشناس کودک و نوجوان رفته ایم تا دلایل اضطراب در دوران کرونا و راهکارهای مقابله با آن را جویا شویم.
سید محسن اصغری نکاح روانشناس کودکان گفت: مسائل کودکان و نوجوانان به صورت طبیعی به محیط خانواده و نحوه گفتمان بین آنها بستگی دارد.
او افزود: در اوایل شیوع این ویروس، مشاورههای تلفنی برای خانوادهها میسر بود و نکته جالب و قابل توجه این است که در محتوا و هدف از تماس این خانوادهها با مراکز مشاوره اضطراب ناشی از کرونا مشاهده نشده است.
این روانشناس ادامه داد: بیشترین آمار گزارشها مربوط به مسائل زناشویی و هم چنین اضطراب منتج از وسواس یا تجارب بیماریها و یا فقدان خویشاوندان درجه یک بر اثر این بیماری بوده است.
بیشتر بخوانید
اصغری نکاح در مورد اینکه با فرض بر این مسئله و پیش فرض که کودک و نوجوان دچار اضطراب ناشی از بیماری کرونا شده است، بیان کرد: در این شرایط والدین باید خود را کنترل و منطقی برخورد کنند. در واقع میتوان گفت،کرونا نوعی کلاس درس است.
او تصریح کرد: در سنین پنج تا شش سالگی و کودکان پیش دبستانی باید والدین گوش شنوا برای فرزندان خود باشند تا آنها از این راه تخلیه روانی شوند.
این روانشناس تاکید کرد: آموزش این دسته از کودکان باید ملموس باشد که یکی از راههای مقابله با این اضطراب بیماری کتاب خواندن و نشان دادن کلیپهای آموزشی مقابله با این بیماری است.
اصغری نکاح اظهار کرد: در رده سنی نوجوانان نیز، والدین وظیفه دارند او را به تفکر وادار کنند و مشورت بگیرند.
او افزود: خانوادهها لازم است برای برطرف شدن مشکلات روحی و روانی فرزندان خود که آینده سازان این مرز و بوم هستند به مراکز درمانی و متخصصین حوزه روانشناسی مراجعه کنند.
انتهای پیام//ف.ح