رئیس اداره بهداشت نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خوزستان از آغاز پایش شیر خام در واحد‌های تولیدی و کارخانه‌ها خبر داد.

عبدالله محمدحسنی رئیس اداره بهداشت نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: طرح پایش شیر خام از امروز در واحد‌های تولیدی، مراکز جمع آوری شیر و کارخانه‌های لبنی در سطح استان آغاز شده است.

او افزود: با توجه به اینکه شیر خام سرشار از مواد مغذی مورد نیاز روزانه جامعه است، بنابراین حفظ سلامت بهداشتی آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که در این زمینه همه شرایط و ضوابط بهداشتی در طول زنجیره غذایی از تولید تا مصرف باید رعایت شود تا بتوان فرآورده سالم و با کیفیت بهداشت به دست مصرف کننده برسد.

محمد حسنی هدف از اجرای این طرح را شناسایی نقاط بحرانی ناشی از مصرف شیر خام و فرآورده‌های حاصل از آن و در نتیجه ارتقای سلامت شیر خام و آموزش‌های لازم جهت ارتقای دانش و آگاهی واحد‌های مورد پایش و همچنین ارائه راهکار‌های اصولی و فنی جهت کاهش مخاطرات شیر عنوان کرد.

رئیس اداره بهداشت نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خوزستان در ادامه با بیان اینکه این برنامه به صورت فصلی در تمام ایام سال برگزار می‌شود، اظهار داشت: شاخص‌های بهداشتی از جمله؛ میزان بار میکروبی، تقلب‌ها شامل؛ افزودنی‌های غیرمجاز از جمله؛ اضافه کردن جوش شیرین، نشاسته، هیپوکلریت، فرمالئین و آب و همچنین آفلاتوکسین M۱ و توتال مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

این مقام مسئول دامداری‌های صنعتی و سنتی، مراکز جمع آوری شیر فعال و کارخانه‌ها لبنی استان را واحد‌های هدف در این طرح اعلام کرد و ادامه داد: از شهروندان خواهشمندیم شیر و سایر فرآورده‌های لبنی پاستوریزه و استریلیزه را از مراکز فروش مجاز و تحت نظارت ادارات دامپزشکی تهیه کنند.

براساس این گزارش؛ در فاز اول طرح پایش شیر خام در خوزستان بیش از ۴۰۰ نمونه اخذ می‌شود که تعداد ۳۴۹ نمونه از واحد‌های دامداری، ۴۰ نمونه از واحد‌ها و مراکز جمع آوری شیر و ۱۲ نمونه از کارخانه‌های لبنی سطح استان صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.