به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیر جهاد کشاورزی کازرون از آغاز برداشت چغندرقند پاییزه در مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: در سال زراعی جاری این شهرستان با ۲۳۰ هکتار سطح زیر کشت چغندر قند پاییزه رتبه دوم در استان فارس را داراست.
حمید رشیدی متوسط عملکرد چغندر قند پاییزه در کازرون را ۶۵ تن در هکتار عنوان کرد و افزود: پیش بینی میشود امسال ۱۵ هزار تن چغندر قند پاییزه از مزارع این شهرستان برداشت شود.
او با بیان اینکه برداشت این محصول تا اواخر خرداد ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: برای اولین بار ۶۸ هکتار از اراضی بخشهای کنارتخته و فامور این شهرستان به کشت چغندر قند پاییزه اختصاص یافت است.
به گفته رشیدی، شهرستان کازرون مستعد کشت چغندر قند پاییزه است و این محصول یک الگوی مناسب برای رعایت تناوب کشت در کنار غلات محسوب میشود.
این مقام مسئول ابراز کرد: کشت چغندر قند در قالب کشاورزی قراردادی و با انعقاد قرارداد کشت انجام میشود و طبق قرارداد با کارخانه قند مرودشت، محصول برداشت شده از کشاورزان با قیمت هر کیلو ۱۲۰۰ تومان خریداری میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون بیان کرد: مصرف آب کمتر در مزارع، بالاتر بودن میانگین عملکرد، تحمل به شوری و اصلاح خاک از مزایای کشت پاییزه چغندر قند در مناطق جنوبی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت ازبرداشت ۶۵۰ تن شلغم خارج از فصل در ۲۰ هکتار از اراضی شهر سیدان از توابع این شهرستان خبر داد.
کاووس همتی با بیان اینکه کشت این نوع شلغم با هدف صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام میشود، اظهار کرد: شلغم خارج از فصل در اواسط اسفند ماه کشت میشود و در اواخر اردیبهشت به مرحله برداشت میرسد.
او با اشاره به اینکه طول دوره رشد معمول این رقم ۴۵ تا ۵۵ روز و ارتفاع بوتهی آن ۳۵ تا ۴۰ سانتی متر است، ابرازکرد: این محصول در شهرستان طی یک دوره ۶۰ روزه به مرحله برداشت رسیده است.
به گفته همتی؛ کشت مرسوم گیاه شلغم با توجه به درجه حرارت محیط در مرودشت اوایل شهریور تا اوایل مهر ماه انجام میشود که محصول بهتری عاید میشود.
همتی با بیان اینکه این شلغم رقم "کانیون "و از نوع هیبرید است، تصریح کرد: طول دوره رشد بسیار کوتاه، عدم استفاده از نهادهها از جمله کود و سم، مصرف کم آب (هفتهای یک ساعت با روش تیپی و مه پاش)، سرعت رویش بسیار بالا و درآمد زایی مناسب از مزایای کشت این رقم شلغم است.
این مقام مسئول، افزایش حاصل خیزی خاک را از دیگر مزایای این کشت عنوان و خاطر نشان کرد: با کشت این گیاه در اراضی که مشکل بیماری و علف هرز دارند به دلیل رعایت تناوب میتواند موثر واقع شود.
عابدینی معاون جهاد کشاورزی شهرستان اقلید با بیان این که بیش از هزار و ۷۵۰ هکتار باغ زردآلو در استان فارس وجود دارد گفت: حدود ۲۰۰ هکتار از این میزان باغ در اقلید واقع شده است.
او با بیان اینکه از هر هکتار بیش از ۲۰ تن زردآلوی مرغوب برداشت میشود افزود: زردالوی اقلید به دلیل تولید در ارتفاع بیش از دو هزار متری از لحاظ کیفیت و طعم منحصر به فرد هست و از محصولات مرغوب این شهرستان به شمار میرود.
عابدینی اضافه کرد: زردآلوی اقلید که بیشتر از ارقام تخم گردی، فلکه ای، آصفی و عسکرابادی هستند علاوه بر شیراز به استانهای اصفهان، مشهد، تهران و سیستان و بلوچستان نیز ارسال میشود.
تقیه مروج مرکز جهاد کشاورزی حومهی اقلید هم با اشاره به اینکه امسال سرمازدگی باعث خسارت ۴۰ درصدی به ۷۰ هکتار از باغات این شهرستان شده گفت: میزان خسارت ریال به باغداران این شهرستان ۱۸ میلیارد تومان برآورد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از آمادگی ۲۳ مرکز خرید تضمینی گندم، جو و کلزا در این شهرستان خبر داد و گفت: از دهم خرداد ماه کد خرید به طور همزمان برای همه مراکز فعال خواهد شد.
کاووس همتی با بیان اینکه برداشت گندم ده روز زودتر از موعد مقرر سالهای قبل آغاز خواهد شد، تصریح کرد: پیش بینی میشود برداشت گندم از بیستم خرداد ماه آغاز شود.
او با تاکید بر اینکه سال زراعی آینده توزیع کود صرفا بر اساس محصول تحویلی به مراکز خرید دولتی انجام خواهد شد، از کشاورزان خواست به منظور تخصیص نهادهها در سال زراعی آینده محصول خود را به مراکز دولتی تحویل دهند.
همتی با اشاره به اینکه به منظور برداشت به موقع محصول در اوج برداشت به حدود ۳۵۰ دستگاه کمباین نیاز داریم، خاطر نشان کرد: با برگزاری جلسات متعدد، هماهنگی لازم به منظور تامین سوخت کمباینها، انجام معاینه فنی، تشکیل تیمهای کنترل برداشت برای نظارت بر برداشت گندم، تنظیم کمباین ها، کنترل ریزش و نظارت بر کاه و کلش انجام شده است.
این مقام مسئول بیان کرد: همانند سالهای گذشته با در نظر گرفتن عاملین تشخیص و ذیحساب بر فعالیت مراکز خرید و به خصوص فرآیند افت زنی نظارت مداوم خواهیم داشت.
همتی از مراکز خرید درخواست کرد ضمن کالیبراسیون باسکولها و تجهیز مراکز در زمان خرید محصول چک لیستها را هر چه سریعتر در سامانه وارد کنند تا در پرداخت به موقع وجه محصول کشاورزان خللی وارد نشود.
دبیر ستاد برداشت شهرستان مرودشت ضمن هشدار جدی به متخلفان آتش زدن کاه و کلش از بهره برداران خواست نسبت به جمع آوری کاه و کلش مزارع خود اقدام کرده و در صورت آتش زدن کاه و کلش مطابق مقررات با آنان برخورد خواهد شد.
همتی با اشاره به گرانی و کمبود علوفه و با توجه به تاکید فرماندار ویژه مرودشت نسبت به جمع آوری بقایای گیاهی از بهره برداران درخواست کرد پس از برداشت محصول نسبت به درو و کف بری باقیمانده کاه مزرعه خود اقدام کنند تا علاوه بر کسب درآمد از عوارض زیست محیطی آتش زدن کاه و کلش جلوگیری شود.
همتی با بیان اینکه امسال هیچ گونه محصول دیم در شهرستان نداریم، یادآور شد: پیش بینی میشود، ۲۵۰ هزار تن گندم تولید و به مراکز خرید تحویل شود.
مرودشت با تولید ۲۵ درصد گندم استان فارس قطب تولید گندم در استان و از قطبهای تولید این محصول در کشور محسوب میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش از برداشت انگور یاقوتی در بیش از ۱۷ هکتار از تاکستانهای این شهرستان خبر داد و گفت: برداشت انگور یاقوتی هر ساله از نیمه دوم اردیبهشت آغاز میشود و تا اواسط خردادماه ادامه دارد.
حسن مرادی با بیان اینکه بیش بینی میشود امسال بیش از ۷۰ تن انگور یاقوتی نوبرانه از تاکستانهای گراش برداشت و روانه بازار مصرف شود، بیان کرد: نیاز آبی کم و تولید محصول نوبرانه از مهمترین دلایل انتخاب انگور یاقوتی در برنامه تغییر الگوی کشت این شهرستان است.
او افزود: بخش عمده محصول نوبرانه گراش به بازار و میدانهای تره بار در شیراز، اصفهان و تهران ارسال میشود.
برداشت انگور یاقوتی (دردانه سیاه) از دل کویر و زمینهای خشک در مناطق جنوبی فارس از جمله گراش در حالی آغاز شده که همواره به دلیل نبود سردخانه و کارخانههای تولید فرآوری این محصول، کشاورزان و باغداران را مجبور به فروش فوری آن در بازار میکند.
این معضل و نبود کارخانههای فرآوری و سردخانه باعث شده که برخی دلالان و افراد سودجو محصول را با قیمت پایین و ناچیز از کشاورز بخرند و با قیمتی چند برابر در بازار و میدانهای میوه و تره بار استان فارس و یا کشور بفروشند.
شهرستان گراش دارای حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی اعم از دیم و آبی است.
شهریار اسماعیلی فر مسئول مرکز جهاد کشاورزی آسپاس گفت: کشت ذرت علوفهای در بیش از ۲۵۰ هکتار از مزارع این منطقه آغاز شده است.
او با بیان اینکه متوسط برداشت ذرت علوفهای ۵۰ تن در هکتار است افزود: پیش بینی میشود بیش از ۱۲ هزار تن علوفه از این مزارع برداشت شود.
به گفته اسماعیلی با توجه به شرایط اقلیمی شهرستان اقلید و برای پیشگیری از خسارت سرمازدگی، ارقام مورد استفاده در منطقه از نوع زودرس است.
مسئول مرکز جهاد کشاورزی آسپاس گفت: علوفه تولیدی علاوه بر مصرف در گاوداریهای شهرستان به دامداریهای شهرستانهای همجوار نیز عرضه میشود.
مسئول زراعت شهرستان داراب از آغاز برداشت ۳۰۰ هکتار سیب زمینی از مزارع داراب خبر داد و گفت: پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت بیش از ۸ هزار و ۴۰۰ تن محصول از زمینهای کشاورزی این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
محمد مهدی خورسند نیا میانگین عملکرد محصول سیبزمینی در شهرستان را ۲۸ تن در هر هکتار اعلام کرد و افزود: برداشت این محصول زراعی از اواخر اردیبهشت ماه در شهرستان شروع شده و تا اواخر خرداد ماه امسال ادامه دارد.
خورسندنیا مهمترین ارقام سیب زمینی کشت شده در این شهرستان را بامبو، فابولا، کلمبا و سانتا اعلام کرد و تصریح کرد: بیشترین سطح کاشت این محصول در بخش فسارود و حومه شهرستان قرار دارد.
انتهای پیام/