سعید معین مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت مبارزه علیه ملخ صحرایی اظهار کرد: بنابر آخرین آمار حدود ۱۵ هزار هکتار مبارزه علیه ملخ صحرایی صورت گرفته و همواره پایش و مراقبت در ۱۰ استان در حال انجام است.
او با اشاره به اینکه خبری از حمله ملخ صحرایی نیست، افزود: طی ۲ تا ۳ هفته آینده این احتمال وجود دارد که یک تا ۲ دسته ملخ از سمت عراق، اردن و سوریه وارد استان خوزستان و سپس ایلام شود و همواره آمادگی برای مبارزه علیه این آفت وجود دارد و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
معین ادامه داد: گرچه برآورد دقیقی در خصوص مبارزه علیه ملخ صحرایی به سبب تغییر سطح مبارزه نمیتوان داشت، اما این احتمال وجود دارد که سطح مبارزه به ۴۰ تا ۵۰ هزار هکتار برسد.
مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات درباره آخرین وضعیت مبارزه علیه ملخ بومی بیان کرد: تاکنون ۸۴ هزار هکتار مبارزه با انواع ملخ بومی صورت گرفته و همواره پیش بینی میشود که سطح مبارزه به ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار هکتار برسد.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به آنکه از اواخر اردیبهشت جهت باد به سمت کشور ما کمتر و بیشتر به سمت هند و پاکستان است، از این رو احتمال حمله گسترده به کشور وجود ندارد.
او با اشاره به اینکه تاکنون حمله ملخهای صحرایی خسارتی به باغات و مزارع وارد نکرده است، بیان کرد: با کمک ستاد بحران، سازمان مدیریت مشکلی در خصوص مبارزه علیه ملخ صحرایی نداریم و قبل از آنکه ملخ وارد مزارع و باغات شود، در مراتع و بیابان از بین میروند.
معین ادامه داد: با توجه به آنکه بخشی از ملخها در عربستان به علت سرما و یخبندان اخیر از بین رفتند، بخش دیگر هم به عراق و اردن وارد شدند که طی یک تا ۲ هفته آینده به استانهای جنوبی کشور وارد میشوند و سپس به سمت هند و پاکستان میروند.
مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در پایان با اشاره به اینکه کمبودی از لحاظ اعتبار برای مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی نداریم، تصریح کرد: در اسفند ۱۶ میلیارد تومان اعتبار تخصیص و بین استانها توزیع شد و همواره درخواست اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای فصل بهار داشتیم که پیش بینی میشود، سازمان مدیریت طی هفتههای آتی ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان از این میزان را در اختیار ما قرار دهد.
انتهای پیام/