او افزود: سرمایههایی که در داخل استفاده میشوند، نیز به سوی بازارهای غیر مولد رفتهاند که به هیچ عنوان برای اقتصاد و گردش اقتصادی کشور مناسب نیست.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: حجم زیادی از این مشکلات و دست اندازهای اقتصاد کشور، بحث تورم و ناتوانی دولت در کنترل آن است بنابراین مهمترین و سر سختترین برنامه رئیس جمهور دولت آینده باید کنترل و در ادامه کاهش نرخ تورم باشد.
خوانساری ادامه داد: وضعیت بازارهای غیر مولد بدین شکل است که در سال ۹۹ دلار ۶۰ درصد، مسکن ۸۰ درصد، سکه ۸۳ درصد و بورس ۱۵۰ درصد بازدهی داشتهاند، اما سرمایه گذاران پولی و بانکی به دلیل نرخ سوددهی بانکها بیشترین ضرر را دیدهاند.
او تصریح کرد: این وضعیت نشان دهنده این است که سرمایه گذاری در داخل کشور رشد منفی داشته و سرمایه گذاری در بخش مولد و تولید از بین رفته است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تورم اقلام آشامیدنی و خوراکی ابراز کرد: تورم در اقلام خوراکی و نوشیدنی برای دهکهای یک تا چهار که کم درآمدترین اقشار هستند، ۴۰.۸ درصد، اما برای دهک ۱۰ حدود ۳۶ درصد بوده است؛ در حالی که برخی از این اقلام توسط ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد شده است.
خوانساری مطرح کرد: این موضوع نشان دهنده این است که ارز ترجیحی و یارانهای که دولت برای واردات اقلام اساسی میدهد هم به نفع دهکهای بالاتر جامعه تمام میشود.
او با ذکر این مطلب که پیش بینی میشود چهار سال آینده چالشیترین و حساسترین سالهای اقتصاد کشور خواهد بود، افزود: بخش خصوصی به دلیل فعالیت مستقیم در بخش اقتصاد مشکلاتی در این بخش دارد که رئیس جمهور آینده باید برای رفع این مشکلات از بخش خصوصی کمک بگیرد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: بخش خصوصی وظیفه خود میداند که رئیس جمهور آینده را با چالشهای پیش روی اقتصاد کشور رو به رو کند و دولت جدید هم نباید بخش خصوصی را در انجام وظایف تنها بگذارد.
خوانساری در پایان با اشاره به اشتغالزایی در کشور اظهار کرد: طی ۱۶ سال گذشته ۱۷ میلیون نفر به جمعیت کار کشور اضافه شدند، اما متوسط اشتغال در مدت مشابه ۳ میلیون اشتغال مفید بوده است؛ این موضوع یکی از مهمترین مباحثی است که نامزد انتخاباتی باید برای آن برنامه جامع و دقیق داشته باشد.
انتهای پیام/