یکی از عادت‌هایی که بسیاری از ما به آن توجه داریم، داغ کردن نان روی گاز یا ماکروویو است.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه امارات نیوز، بسیاری از ما عادت داریم به هنگام خرید نان مقدار بیشتری خریداری کرده و آن را در فریزر قرار می‌دهیم و بعدا آن را روی گاز و ماکروویو داغ کرده و مصرف می‌کنیم؛ حال آنکه کارشناسان معتقدند این کار، برای سلامتی ما ضرر دارد.

یک کارشناس تغذیه مصری در این خصوص گفت: هنگامی که نان را داغ می‌کنید، گاز‌های سمی مانند متان تولید می‌شود که این هم به دلیل آن است که مواد نشاسته‌ای در معرض دمای بالا قرار گرفته و اجزای نشاسته‌ای آن از بین رفته و به مواد خطرناکی برای بدن تبدیل می‌شوند که می‌تواند سبب سرطان شود؛ همچنانکه رنگ نان نیز تغییر می‌کند.

او در ادامه بیان کرد: این کار همچنین می‌تواند گاز «گوگرد دی اکسید» تولید کند که بر سیستم گوارش ما اثر می‌گذارد و سبب زخم معده، روده و سوء هاضمه شود.

این پزشک همچنین در خصوص گرم کردن نان در مایکروویو گفت آن را در معرض اشعه‌های مضری قرار می‌دهد که می‌تواند سبب سرطان شود.


بیشتر بخوانید


 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۲۱ بهمن ۱۴۰۰
خدایی ممنون میشم اگه کسی واقعا اطلاع علمی داره من رو راهنمایی کنه اخه از وقتی کرونا اومده نون رو داغ میکنم وحتی کیک و شیرینی اولا تو فر ولی الان تو قابلامه با بخار آب داغ میکنم یه مدتی فکر میکنم نکنه اصلا ترکیباتشون عوض شه و سرطانزا بشن برای همین این سایت رو باز کردم ولی اینجا گفته شده با گرم کردن دوباره نشاسته تبدیل به دی اکسید گوگرد و متان میشه خب این گازا مگه بوی بد نمیدن اگه اینطور باشه من که یه خروار نون داغ میکنم درحدی که دست میسوزه باید خونه بوی گند بگیره ولی برعکس بوی خوش نون و شیرینی بلند میشه و هیچ تغییر رنگ و مزه ای هم حاصل نمیشه البته کیک و شیرینی باید سرد بشه تا دوباره مثل مزه اولش بشه پس فکر میکنم این تحقیق و مقاله اشتباهه و اینکه فکر کنم اصلا هم کاری نداره که واقعا بببینن با داغ کردن دوباره ترکیبات مواد غدایی مضر میشه با نه فقط کافیه نون و شیرینی که داغ شده تو یه آزمایشگاه صنایع غذای ترکیباتش بررسی بشه ای کاش یه آشنا داشتم تو این صنایع ازش خواهش میکردم این ازمایش رو انجام بده دیگه نیازی به دانشمند پانشمد نداره که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
اخرش همیجورم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
یکم بیشتر تحقیق کنید شاید به این نتیجه برسید که اصلا نباید گندم رو آرد و بعد آرد رو خمیر و بعد نون کرد، چون مواد سمی درست میکنه، بلکه باید گندم رو باید درسته با ساقه و ریشه خورد تا املاح معدنی کامل جذب شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
من که هرموقع مشکل گوارشی داشتم نان روی گاز گرم می کنم کم کم می خورم حالم خوب میشه
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۰۶:۲۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام ،

بوی عطرش ما را دیوانه می کند ،


پ ، ن ،
ما در شهر خود به وسیله درست کردن نان در قدیم بریزه می گفتیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
بهتربود راه کارهایی رابیان میکرد بنده شعله پخش کن روی شعله قرار میدهم تا مستقیم حرارت نخورد و با ویروس مقابله میکنم در قدیم کسانیکه قند بالا داشتند پزشکان اروپایی میگفتند نون سوخته بخور چون نشاسته ش از بین میرفت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
الان به خاطر کرونا چاره ای جز داغ کردن مجدد نان نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
بهتر است نان را بوسیله بخار آب داغ گرم کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۹ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
نون داغ کباب داغ عیال وار بچه دار بیا که ارزونش کردم
Germany
Reza
۲۳:۰۸ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
من به عنوان دکتر واقعا متاسفم که اخباری رو نشر میدین که حتی ۱۰ دقیقه هم برای بررسی صحت عملی اون وقت نمی‌گذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدمت جناب آقای دکتر

1- مقاله منتشر شده در پایگاه بی بی سی به تاریخ (23 ژانویه 2017) با عنوان
Browned toast and potatoes are 'potential cancer risk', say food scientists

(دانشمندان تغذیه می گویند: نان تست و سیب زمینی های سرخ شده به رنگ قهوه درآمده (به روی آتش) دارای خطر بالقوه سرطان هستند)

2- مقاله منتشر شده از سوی دکتر سیمون کوتون ( Dr Simon Cotton) مدرس ارشد شیمی که در پایگاه دانشگاه بیرمنگام انگلیس منتشر شده با عنوان:
Does burnt food give you cancer
(آیا غذای سوخته سبب سرطان می شود؟)

دوست عزیز این مطالب پیشتر هم از سوی برخی دانشمندان غربی مطرح شده و در پایگاه های خارجی با یه سرچ ساده قابل دسترس هست، اینکه برخی پزشکان و یا محققان با برخی دیگر در برخی مسائل مثل ضرر داشتن ماکروویو یا موارد دیگر اختلاف داشته و دارند، چیز جدیدی نیست؛ اما عیب اینه که ما چون یه مطلب علمی رو یک کارشناس عرب بیان کرده سریع رد می کنیم، اما اگه همین رو یه کارشناس غربی مطرح کرده بود، سریع می پذیرفتیم و یا لااقل در مورد صحت و یا عدم صحت آن سکوت می کردیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
من اون پزشک نیستم
ولی صرف یک مقاله نمی توان نتیجه علمی قطعی وثابت شده قلمداد کرد.
اصلا کاری به عرب یا غرب ندارم.
به نظر شما صرف یک مقاله یا فرضیه و حتی یک نظر ولو از دانشمندان هم که باشد تا اثبات علمی و قطعیت پیدا نکند نمی توان ملاک عمل قرار گیرد.
مثلا مضر بودن اشعه موبایل را هنوز اختلاف نظر وجود دارد و هیچکدام با ادله محکم علمی نتوانستند حرفشان را ثابت کنند هرچند در مورد موبایل می توان به مهاجرت زنبورهای عسل از مناطق روستایی و حتی کاهش پرندگان نسبت به قبل در مناطق روستایی می توان استناد کرد که این اشعه ها حتی سایر موجودات را نیز آزار داده و سبک زندگی آنها را نیز بهم ریخته ولی اثبات علمی این موضوع مهم است.
ضمنا به فرض اثبات باید راه جایگزین را هم بعد از بیان مشکل ارائه کنند.
الان برای گرم کردن نان منجمد راهکار جایگزینی که برای عموم مردم امکان پذیر باشد چیست؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۷:۵۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدمت جناب ناشناس
چرا سریع موضع میگیری همان منبع ها را نام بردی کافی بود.
تازه فقط به این منابع نمیشه دل خوش کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۶ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
خبر های تایید نشده از طرف مراکز علمی را در سایت قرار ندهید
در مورد گرم کردن نان ویا غذا در مایکرویو سیستم کار به صورتی نیست که
مصری گفته مایکرویو مولکولهای اب را به جنبش در می اورد سبب گرما می شود
اجتناب از مایکرویو برای سلامتی کافی است از ان فاصله داشته باشیم کمی
همینطور در ظرف مناسب غذا را گرم کنیم