به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، آذربایجان شرقی باوجود ۳ شرکت داروسازی توانسته است حدود ۱۰ درصد داروی کشور را تامین کند که با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت هایی که این شرکت های داروسازی در استان برای تولید دارو دارند، می توانند علاوه بر تامین نیازهای داخلی صادرات به کشورهای دیگر دنیا را نیز افزایش دهند.
اسلامی مدیرعامل شرکت داروسازی زهراوی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این شرکت در سال ۶۵ با هدف تولید و عرضه داروهای تخصصی در زمینه پیوند عضو و ام اس بصورت پروژه تعریف و نهایتاً در سال ۷۰ به بهره برداری رسید.
او افزود: شرکت توانسته است با تولید وعرضه داروی تخصصی ایمینورال (سیکلوسپورین) که بر پایه نانوتکنولوژی ونانو دارو تولید و عرضه گردیده در فهرست شرکتهای دانش بنیان قرار گیرد که حدود ۹۵ درصد از نیاز کشور بر این دارو توسط شرکت داروسازی زهراوی تولید و مرتفع می گردد.
یکی ازمهندسان شرکت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان نیز گفت:علاوه بر خطوط فوق، سایت بایوتکنولوژی شرکت نیز با آخرین تجهیزات و ماشین آلات آماده تولید و عرضه محصولات بایو است.
هرگلی مسئول فنی شرکت همچنین در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: بیش از ۱۵۰ پروانه تولید انواع محصولات دارویی و مکملهای دارویی بنام شرکت ثبت شده که معمولاً حدود ۱۰۰ پروانه نهایی است.
کیافر مدیرشرکت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان افزود: شرکت داروسازی زهرآوری باهدف تولید وعرضه داروهای تخصصی، در زمینه پیوند عضو و ام اس راه اندازی شده است.
اوگفت:در این شرکت حدود ۴۰۰ نفر پرسنل بصورت مستقیم و ۱۶۰۰ نفربه صورت غیرمستقیم مشغول بکار هستند.
او می گوید: بر اساس آخرین برآورد سال ۹۹ که از ۴۲ هزار میلیادتومان بازار دارویی حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان سهم تولیدات داخلی میباشد، که مربوط به محصولات تولید زهراوی بوده است.
مدیرکارخانه گفت: سهم داروهای تخصصی تولیدی شرکت در زمینه بیماران پیوند عضو از کل تولید داخلی کشور حدود ۶۰ درصد و این درصد در خصوص داروهای تولیدی شرکت در زمینه بیماران ام اس نیز حدود ۴۰ درصد میباشد.
کیافر بابیان اینکه این شرکت توانسته انحصارچندین ساله شرکتهای آمریکایی وصهیونیستی را دوربزند گفت: شرکت با فرمولاسیون و تولید داروی تخصصی گلاتیرامراستات با نام تجاری کوپامر که در زمینه بیماران ام اس مورد استفاده قرار میگیرد، توانسته انحصار چندین ساله تولید این دارو که در اختیار یک شرکت آمریکایی و اسرائیلی بود را دوربزند و در حال حاضر نیازکلی کشور به این دارو در داخل توسط زهراوی و دیگر شرکتهای دارویی تولید و تامین میگردد.
مسئول فروش شرکت نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: علیرغم تحریمهای تجاری و محدودیتهای شدید در سال گذشته که سال جهش تولید نام داشت شرکت زهراوی با تولید و فروش بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان انواع محصولات دارویی رشد بیش از ۴۰ درصدی را در کارنامه تولیدی خودش نسبت به سال ۹۸ ثبت نماید.
او افزود:امیدواریم در سالی که مزین به نام تولید، پشتیبانی و مانع زداییها، سایر سازمانها و ارگان های مرتبط با فعالیت شرکت و از جمله سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی با تامین و تخصیص بموقع ارز مورد نیاز شرکت، بمعنای واقعی شرکت را در ادامه مسیر تولید و ایفای رسالت ملی و میهنی خود پشتیبانی نمایند.
ملازاده مدیربهره برداری شرکت داروسازی نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان می گوید:کپسول دوتاستراید برای اولین بار درکشور توسط شرکت داروسازی زهرآوی در تبریز تولید وعرضه گردید.
مسئول آزمایشگاه نیزدر گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:واحدتحقیق وتوسعه این شرکت قادراست هرمحصول ومولکول جدید که درعرصه بین المللی تولیدوعرضه میشود ،باتوجه به فرآیندهای موجود دربرنامه کاری خود قرار دهد.
یکی از کارگران این شرکت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: کلیه دسیسهها وتحریمهای چندساله ظالمانه که به کشورما اعلام شده بود که امروزه با وجود افزادمجرب توانستیم باصدای دستگاهها وحرکت چرخ تولید تحریم هارا خنثی کنیم.
مسئول آزمایشگاه فنی نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:در حال حاضر خطوط تولید قرص و کپسول معمولی و هازارد و همینطور خطوط سافت ژل معمولی و تخصصی و خط تزریقی و استریل انواع اشکال دارویی را تولید و عرضه مینماید.
اوافزود: کلیه مواداولیه ورودی شرکت آنالیز وتست می شود ودرصورت تایید مجوز تولید صادرمی شود.
متخصص فنی شرکت نیزدر گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوانر با اشاره به تخصص نیروهای داخلی وهمکاری پیمانکاران در داخل شهر تبریزگفت: این شرکت با طراحی وساخت ۲۰۰ نوع قطعه درداخل شرکت توانسته تحریم هارا دوربزند.
گزارش ناهیدخدادادی
انتهای پیام/