به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، هر سال به صورت میانگین بیش از ۸۷۰ هزار تن گندم دیم و آبی در کرمانشاه برداشت میشد که بر اساس پیش بینیهای سازمان جهاد کشاورزی، این میزان امسال با افتی بیش از ۳۵۰ هزار تنی روبه رو خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه گفت : کشاورزان مناطق گرمسیری روند برداشت گندم از مزارع خود را آغاز کردهاند، اما تولید در زمینهای آنان بدلیل خشکسالی چندان رونقی ندارد.
نوربخش حاتمی افزود: میزان خسارت به گندمزارهای مناطق گرمسیری کرمانشاه در حدی است که در برخی از آنها گندم قابل برداشت نیست.
امسال در مجموع ۳۹۳ هزار و ۹۳۰ هکتار اراضی استان امسال زیر کشت گندم رفته که از این میزان، ۲۹۹ هزار هکتار دیم و مابقی آبی است که به گفته کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی زمینهای دیم استان متحمل بیشترین میزان خسارت شدهاند.
حاتمی گفت: ابتدای سال پیش بینی کرده بودیم حدود ۷۰۰ تن گندم در کرمانشاه برداشت شود که این میزان به نظر میرسد به دلیل کاهش محسوس بارشهای بهاری به ۵۰۰ تن برسد.
او گفت: دولت برای خرید ۴۵۵ هزار تن از گندم مازاد کشاورزان کرمانشاه آمادگی دارد.
براساس اعلام سازمان هواشناسی میزان بارشهای کرمانشاه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۰ درصد کاهش یافته است و این استان با ۱۸۰ میلی متر منفی نسبت به میانگین دراز مدت، بیشترین میزان کاهش بارندگی را بین استانهای کشور دارد.
معاون سازمان هواشناسی کرمانشاه کاهش بارش باران در استان طی ۵۰ سال گذشته را نادر و کم سابقه اعلام کرد و گفت: سالهایی بود که در فصل پاییز کمبود بارش داشته باشیم.
محمد زورآوند افزود: کاهش بارندگی در پاییز، در فصل بهار جبران شد، اما امسال در دو فصل بشدت کاهش بارش داشتهایم.
کاهش بارندگیهای منجر به کاهش منابع آبی استان شده است، به نحوی که ۱۲ سد استان با ظرفیت یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعب، با کاهش ۱۰ درصدی آب ذخیره شده روبه رو هستند.
عضو هیات مدیره شرکت آب منطقهای کرمانشاه وضعیت منابع آبی استان را نگران کننده دانست و گفت: فروردین امسال در برخی رودخانههای استان با کاهش بیش از ۹۰ درصدی روان آب نسبت به مدت مشابه پارسال روبه رو هستیم.
بهرام درویشی گفت: منابع آب زیر زمینی کرمانشاه با افت ۲۸ درصدی و آب چشمهها با کاهش ۷۲ درصدی نسبت به پارسال روبه هستند که این موضوع بسیار نگران کننده است.
دولت به منظور مقابله با کم آبی و مدیریت منابع در استان کرمانشاه تا کنون چندین نشست اضطراری تشکیل و کارگروه سازگاری با کم آبی را تشکیل داده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه که مسئولیت این کارگروه را بر عهده دارد، بر برخورد جدی در استفاده از چاههای غیر مجاز در باغهای تفریحی اطراف شهر کرمانشاه تاکید کرد.
مهرداد سالاری افزود: طی چند سال گذشته با اپیدمی احداث باغات تفریحی در اطراف شهر کرمانشاه مواجه شدیم که بعضاً چاه غیر مجاز دارند لذا دستگاههای ذیربط موظف هستند که با اینگونه باغات و باغداران غیر علمی و غیر تخصصی که غیر از باغهای مثمر هستند، برخورد جدی کنند.
از سوی دیگر دولت به منظور کاهش استفاده غیر مجاز از منابع زیر زمینی آب و حمایت از کشاورزان در حال تدوین بستهای حمایتی از کشاورزان است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه پیشتر در جلسه بررسی پیامدهای اقتصادی ناشی از خشکسالی، گفت: این بسته اکنون توسط سازمان جهاد کشاورزی در حال تدوین است که پس از تدوین اعلام خواهد شد.
بهزاد باباخانی افزود: با توجه به اینکه نزدیک به ۷۰ درصد اراضی کشاورزی استان دیم و وابسته به بارندگی است بنابراین کاهش بارشهای امسال خسارتهای قابل توجهی به کشاورزی استان وارد کرده و امسال جزو سختترین سالها برای حوزه کشاورزی است.
او از سازمان جهاد کشاورزی ستان خواست در اسرع وقت، گزارش جامعی از خسارت وارد شده به کشاورزان تهیه و بسته حمایتی به منظور کاهش تبعات اقتصادی بویژه در خصوص بذر، خوراک دام و مساعدت به کشاورزان تدوین شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه از دستگاههای اجرایی خواست رسیدگی به تبعات اقتصادی ناشی از خشکسالی را در اولویت برنامههای کاری خود قرار دهند.
باباخانی افزود: در این راستا لازم است سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تمهیدات لازم برای تامین اعتبارات مورد نیاز به عمل آورده و در جلسه آتی ستاد مدیریت بحران مطرح کند .
منبع ایرنا
انتهای پیام/د