به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از هلث، سوالی که همواره درباره سلامت مطرح میشود این است که آیا مواد غذایی سالم مصرف میکنید؟ اگر شما از جمله افرادی هستید که تنها به رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئینهای گیاهی مانند حبوبات اکتفا میکنید، احتمالاً از چرخه مواد مغذی دور هستید.
در این مطلب به مواد غذایی که نباید مصرف کنید و موادی که باید بیشتر مصرف کنید میپردازیم:
۱- بهترین سبزیجات
بهترین سبزیجاتی که میتوانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید، سبزیجاتی با برگهای سبز و تیره است. این سبزیجات غنی از مواد مغذی و دارای کالری بسیار پایینی هستند. اسفناج و سیب زمینی شیرین دارای سطح بالایی از آهن هستند. همچنین سیب زمینی شیرین دارای بتاکاروتن است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
زمانی که از بهترین سبزیجات سخن میگوییم، این سوال مطرح خواهد شد که بدترین سبزیجات کدام است؟ پاسخ به این سوال روشن است؛ هر سبزیجات کنسرو شده! این سبزیجات دارای شکر یا سدیم و نیز مواد افزودنی مختلف هستند که باعث از بین رفتن خواص آنها میشوند.
۲- بهترین حبوبات
نخود، لوبیا سیاه و لوبیا چیتی یکی از منابع غذایی فوق العادهای است که با ترکیب شدن با سایر مواد غذایی مانند غلات کامل و سبزیجات میتواند تضمین کننده سلامت بدن باشد. این حبوبات دارای سطح بالایی از فیبر بوده و جزو پروتئینهای گیاهی دسته بندی میشوند. تحقیقات نشان داده است مصرف حبوبات پخته شده باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و چاقی میشود.
همانند سبزیجات، بدترین حبوبات نیز حبوبات کنسرو شده مانند کنسرو لوبیا چیتی است.
۳- بهترین و بدترین میوه
در میان میوهها آووکادو به دلیل خواص بی شماری که دارد همواره مورد توجه متخصصان تغذیه است. در مقابل، آبمیوههای صنعتی که در بطریها و در قفسه فروشگاهها در دسترس است بدترین فرآوردهای است که میتوانید به عنوان میوه مورد استفاده قرار دهید. این نوشیدنیهای غالبا دارای شکر، نمک و یا افزودنیهای مختلف هستند که برای سلامت بدن مفید نیست.
۴- بهترین و بدترین غلات
غلات کامل مانند نان سبوس دار، پاستا و ماکارونی کامل از تمامی بخشهای غلات شامل سبوس تشکیل شده اند. بسیاری از مواد معدنی و ویتامینها در بخش سبوس غلات وجود دارند. همچنین غلات کامل دارای سطح بالایی از فیبر است که مانع از افزایش ناگهانی قند خون، کاهش خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش و بروز یبوست میشود.
در مقابل، آرد سفید تصفیه شده که از آن برای تهیه نان سفید و پاستا صنعتی استفاده میشود بدترین غلاتی است که میتواند مورد استفاده قرار گیرد. تحقیقات نشان داده است که مصرف آرد سفید خطر چاقی و ابتلا به دیابت و بیماریهای مزمن را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/