مرغ گرم که از یکشنبه در بازار استان بوشهر کم شده بود، به گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی این استان از شنبه با افزایش تولید، کمبودش برطرف می‌شود.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: از چندی پیش می‌دانستیم که با توجه به اختلال در جوجه‌ریزی مرغ‌داری‌ها در اواخر اسفند پارسال و اوایل فروردین امسال، در اردیبهشت دچار کمبود مرغ می‌شویم و بر همین اساس مرغ منجمد ذخیره کردیم.

احمد جهانگیرلو افزود: از دو روز پیش توزیع ۲۰۰ تن مرغ منجمد را در استان  آغاز کردیم و ۵۰ تن از این میزان دیروز و امروز توزیع شده است.

او قیمت هر کیلوگرم مرغ منجمد را در سردخانه ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام و بیان کرد: عید فطر را هم در پیش داریم و برنامه ریزی کردیم که کمبود مرغ گرم را با مرغ منجمد جبران کنیم و به اندازه کافی مرغ منجمد برای توزیع داریم.

کشتار مرغ گرم یک سوم شد

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه کمبود مرغ گرم از یکشنبه در استان رخ داده است، گفت: تعداد مرغ‌داری‌هایی که مرغ‌هایشان به مرحله کشتار رسیده کم است، در این هفته ۳ تا ۴ مرغداری مرغ‌هایشان رسید که بر این اساس شبی ۵۰ تا ۶۰ تن کشتار داریم در حالی که پیش از این هر شب ۱۵۰ تن کشتار داشتیم و مازاد بر مصرف استان بود.


بیشتر بخوانید


جهانگیرلو ادامه داد: اکنون شبی ۵۰ تا ۶۰ تن کشتار مرغ در استان بوشهر صورت می‌گیرد و ۴۰ تا ۵۰ تن هم مرغ منجمد توزیع می‌شود به این ترتیب مشکلی در تامین نیاز استان نداریم، زیرا نیاز استان روزانه ۹۰ تن است.

او تاکید کرد: از جمعه شب هم هیچ مشکلی در تامین مرغ گرم نخواهیم داشت و شنبه بازار مرغ عادی خواهد بود. حتی مازاد تولید خواهیم داشت که می‌توانیم به استان‌های همسایه بفرستیم.

علت کمبود مرغ گرم چیست؟

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: قیمت مرغ در استان‌های همسایه بالاست، اما مرغ‌داران استان ما قیمت مصوب ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان را رعایت می‌کنند.

جهانگیرلو با اشاره به فعالیت ۲۱۳ مرغ‌داری در استان بوشهر، عنوان کرد: البته در هر دوره تعدادی از آن‌ها جوجه‌ریزی می‌کنند که در اواخر اسفند ابتدا اختلاف قیمت جوجه باعث شد مرغ‌دار مردد شود که جوجه ریزی کند یا نه، و بعد هم بحث حمل جوجه و نهاده  مطرح شد که با توجه به برخی محدودیت‌های تردد در نوروز و تعطیلات این ایام، مرغ‌داری‌ها نتوانستند به موقع جوجه ریزی کنند و وقفه ۵ تا ۶ روزه به وجود آمد. این وقفه در جوجه‌ریزی اکنون خود را در بازار مرغ نشان داده است.

او افزود: استان بوشهر از بهترین استان‌ها در مدیریت جوجه ریزی و کشتار مرغ است. هم مرغ‌داران همکاری کردند و هم سازمان‎های دولتی در تامین نهاده‌ها کمک کردند که مشکلی پیش نیاید. اکنون برخی استان‎‌ها مانند خوزستان، فارس و هرمزگان با وجود تعداد زیاد مرغ‌داری با مشکلات زیادی رو به رو هستند.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: قیمت مرغ تغییری نخواهد کرد و هر کیلوگرم مرغ زنده ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان  و برای مصرف کننده ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است. قیمتی که مصوب شده در این استان به خوبی رعایت می‌شود.

فقط مرغ مازاد به استان‌ها دیگر فرستاده می‌شود

جهانگیرلو درباره فرستادن مرغ به خارج از استان هم توضیح داد: هر زمان که مازاد تولید داشته باشیم مرغ‌دار با مجوز دامپزشکی می‌تواند مرغ را به خارج از استان بفرستد اما وقتی نیاز استان تامین نشود اجازه خروج نمی‌دهیم.

او تایید کرد که قیمت بالای مرغ در دیگر استان‌ها باعث می‌شود که مرغ‌دار تمایل داشته باشد مرغ را به آن استان‌ها بفرستد، اما در همین حال گفت: مرغ‌دار برای این کار مجوز می‌خواهد و زمانی که ما مجوز به او ندهیم پس نمی‌تواند مرغ را از استان خارج کند.

پیش از کمبود رخ داده، ما با توجه به اینکه استان معین کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و هرمزگان بودیم و مازاد تولید را به این استان‎‌ها با قیمت مصوب دادیم.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: در این چند روز که با کمبود مواجه شدیم دیگر امکان فرستادن به دیگر استان‎ها وجود نداشت و بنابراین مجوزی صادر نشد.

جهانگیرلو عنوان کرد: طبق برنامه وزارت جهاد کشاورزی ما استان معین دو- سه استان دیگر هستیم زمانی که مازاد تولید داریم به آن استان‌ها مرغ می‌فرستیم و زمانی هم که ما کمبود داشته باشیم آن‌ها باید نیاز ما را تامین کنند.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.