به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اکبر کریمی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در توضیح سوال خود از وزیر آموزش و پرورش، با انتقاد از به کارگیری افراد بازنشسته و فاقد صلاحیت در صندوق ذخیره فرهنگیان در دوره دولت، گفت طرح این مسائل و مشکلات نافی زحمات آن دسته از مدیران و کارکنان شریف صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکتهای تابعه نیست.
وی ادامه داد: صندوق ذخیره فرهنگیان به استناد تبصره ۶۳ قانون برنامه دوم در سال ۷۴ تاسیس شد و مطابق اساسنامه این صندوق همه فرهنگیان میتوانند معادل ۵ درصد از حقوق خود را به صندوق بریزند و دولت نیز موظف است معادل همین میزان را به صندوق واریز کند تا سهم آن در زمان بازنشستگی و از کارافتادگی به فرهنگیان تعلق گیرد.
نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در حال حاضر صندوق ذخیره فرهنگیان حدود ۹۰۰ هزار عضو داشت و در حال حاضر نیز حدود یک میلیون و ۷۵۴ هزار نفر عضو دارد، این صندوق دارای ۴ شرکت هلدینگ بزرگ بوده که در زمینههای پتروشیمی و انرژی، مالی و سرمایه گذاری، ساختمانی و خدماتی با حدود ۶۷ شرکت وابسته فعالیت میکنند و نکته مهم این است که فرهنگیان در کل فعالیتهای مالی صندوق شریک هستند.
کریمی یادآور شد: وجوه واریزی فرهنگیان در صندوق در طرحهای مختلف سرمایه گذاری میشود و در زمان بازنشستگی باید این ارقام به فرهنگیان پرداخت شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در واقع فرهنگیان در ارزش افزوده صندوق شریک هستند و سهم آنان باید در این سود محاسبه شود، کل مانده حساب و سود انباشته سالهای قبل صندوق از بدو تاسیس آن ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است و در شرایط کنونی تسویه حساب با فرهنگیان باید براساس این مبلغ صورت گیرد.
وی ارزش داراییهای صندوق در حال حاضر را نیز بیش از یکصد میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: ارزش افزوده دارایی صندوق در هر مقطع زمانی باید مبنای محاسبه تسویه حساب فرهنگیان صورت گیرد. اگر این مبنا اعمال شود هر فرهنگی در زمان تسویه حساب با صندوق به جای دریافت ۳۰ الی ۴۰ میلیون باید چند صد میلیون تن دریافت کند که این مبلغ میتواند گرههای بزرگی را از فرهنگیان که کمترین سطح دریافتی در میان کارکنان دولت را دارند باز کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: از سال ۹۲ تا سال ۹۷ که دولت تدبیر و امید در کشور مستقر شد هیچ اقدامی برای احقاق حقوق فرهنگیان صورت نگرفت و نهایتا در سال ۹۷ به جای حق تضییع شده فرهنگیان اساسنامه جدیدی برای صندوق به تصویب رسید، این اقدام بزرگترین خیانت و جنایت در حق یک میلیون و ۷۰۰ هزار فرهنگی عضو صندوق است.
کریمی افزود: همین اقدامات موجب کاهش انگیزه برای ادامه عضویت فرهنگیان در صندوق ذخیره فرهنگیان شد. قرار بوده است که ۸۵ درصد از داراییهای صندوق وارد بورس شود و سهام به فرهنگیان اختصاص یابد، ولی این مهم نیز اتفاق نیفتاد.
کریمی در بخش دوم اظهارات خود با تاکید بر اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان امانت بزرگی در دست مسئولان است، تصریح کرد: متاسفانه اولین انتصاب دولت تدبیر و امید در صندوق ذخیره فرهنگیان پس از ۳ سال به واسطه وجود یک پرونده مفاسد اقتصادی بازداشت شد و هنوز هم افرادی که در تیم آن فرد بودند در صندوق مشغول به کارند که یکی از پروندههایی که در آن مقطع مطرح شد فساد بزرگ در بانک سرمایه بود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی مدیریت فعلی صندوق ذخیره فرهنگیان را فرد محترمی دانست، ولی در عین حال گفت: این فرد و همکارانش عمدتا افرادی هستند که در صنعت خودرو فعالیت داشتند و هیچ قرابتی با اداره یک بنگاه اقتصادی بزرگ مثل صندوق ذخیره فرهنگیان را ندارند، اگرچه این افراد عمدتا منتسب به باند بهزاد نبوی و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور هستند.
وی با بیان اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان به مدرسه پیرمردها و بازنشستهها تبدیل شده است، تصریح کرد: در ستاد صندوق مدیرعامل، قائم مقام و جمع کثیری از مدیران صندوق همگی بازنشسته هستند. همچنین از ۴ هلدینگ زیرمجموعه صندوق مدیرعامل سه هلدینگ بازنشسته بوده؛ چه توجیحی دارد این امانت بزرگ به دست این افراد بازنشسته سپرده شود.
کریمی با استناد به نظر معاونت قوانین مجلس، گفت: معاونت قوانین صراحتا اعلام کرده است قوانین منع به کارگیری بازنشستگان به صندوق تسری دارد و بازنشستگان نباید در این صندوق مشغول به کار باشند، متاسفانه صندوق به بهانه خصوصی بودن فاقد حراست بوده و در جایی که هزاران میلیارد تومان اموال فرهنگیان در آن جا وجود دارد نظارتی وجود ندارد.
انتهای پیام/