متخصصان آمریکایی می‌گویند بالا آوردن خون می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که مرگبارترین آن سرطان ریه است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از وِری وِل هلث، بالا آوردن خون یکی از علائمی است که می‌تواند بسیار اضطراب آور و نگران کننده باشد. این موضوع همچنین می‌تواند باعث ایجاد سردرگمی شود، آیا این خون از ریه‌ها بالا آمده است یا ناشی از خونریزی در بینی یا معده است؟

متخصصان می‌گویند گرچه بالا آوردن خون یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های ابتلا به سرطان ریه است، اما این موضوع می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. به طور معمولی بالا آوردن یک سوم فنجان خون می‌تواند ۳۰ درصد خطر مرگ به همراه داشته باشد. در هر صورت، اگر به اندازه یک قاشق غذاخوری یا بیشتر خون بالا آوردید بدون فوت وقت باید به پزشک مراجعه کنید.

بسیاری از مردم علائم بالا آوردن خون را همانند مخاط خونی توصیف می‌کنند. بهتر است در گام نخست خاستگاه بروز خونریزی را شناسایی کنید، زیرا بسیار مهم است که بدانید خونریزی از دهان آغاز شده یا از گلو و دیگر بخش‌های تحتانی بدن شروع شده است. به طور معمول خونی که از داخل بدن نشأت گرفته شده باشد همراه با مخاط و به صورت کف مانند است.

خونریزی از قسمت‌های مختلف بدن می‌تواند باعث بالا آوردن خون شود. در واقع در معاینات پزشکی مشخص شده است تنها ۷ درصد افرادی که خون بالا می‌آورند مبتلا به سرطان ریه هستند. از رایج‌ترین دلیل بالا آوردن خون می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- التهاب و تحریک مجاری هوایی با سرفه‌های مکرر
۲- برونشیت
۳- برونشکتازی (بزرگ شدن بخش‌های مختلف مجاری هوایی ریه)
۴- سرطان ریه، تقریباً ۲۰ درصد از کسانی که از سرطان ریه رنج می‌برند در طول بیماری ممکن است شاهد بالاآوردن خون باشند.
۵- ذات الریه
۶- اِدم ریوی (تجمع مایعات در ریه به دلایل مختلف)
۷- لخته شدن خون در ریه که می‌تواند ناشی از آمبولی ریه باشد.
۸- بیماری سِل
۹- استنشاق مواد خارجی
۱۰- اختلالات خونریزی، این موضوع می‌تواند ارثی بوده یا ناشی از مصرف دارو‌های ضد انعقادی باشد.

بالا آوردن خون؛ رعب آورترین علامت بیماری در انسان

علائم بالا در بزرگسالان رایج است. با این حال، بالا آوردن خون در کودکان می‌تواند دلایل و علائم دیگری نسبت به افراد بالغ داشته باشد. رایج‌ترین دلایل بالا آوردن خون در کودکان عفونت‌هایی مانند ذات الریه، برونشیت و بیماری سِل است.

همچنین در یک سوم موارد دلیل بالا آوردن خون در کودکان ناشناخته است و این موضوع به مرور زمان مرتفع می‌شود. متاسفانه بیماری‌های قلبی دومین دلیل اصلی بالا آوردن خون در کودکان است.

به طور کلی توصیه می‌شود چه در افراد بالغ و چه در کودکان، پس از مشاهده حجم قابل توجهی از خون در سرفه (بیش از یک قاشق غذا خوری) به پزشک متخصص رجوع کنید. متخصصان می‌تواند با تشخیص درست بیماری، روند درمانی را آغاز کنند. با درمان بیماری، علائم مرتبط با آن که شامل بالا آوردن خون می‌شود نیز از بین می‌رود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
سما
۲۳:۴۴ ۳۰ آبان ۱۴۰۰
سلام، همسرم یه مدت خیلی طولانی هست که غصه زیادی میخوره بخاطر مشکلات و استرس هم خیلی داره تقریبا دو هفته میشه فقط خون خالص بالا میاره خیلیم زیاده دو لیوان میشه تقریبا هر کاریم میکنم نمیره دکتر باید چیکار کنم؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۱۳ آبان ۱۴۰۰
به اندازه یک قاشق بود لخته خون بالا اورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
مشکلات گوارشی و وجود توده داخل معده هم باعث بالا اوردن خون میشه.اونم نه ی قاشق یا نصف فنجان .یه تشت پر خون بالا میاری .
آخرین اخبار