به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هیچ شیرینی و خوشمزهجاتی مثل شیرینی پیراشکی یا دونات یادآور خاطرات گذشته نیست. دوناتهایی که لای کاغذ پیچیده شده بودند و با پوشش شکلاتی و شکری در شیرینی فروشیها و بعضا در بساط دست فروشها به چشم میخوردند. درست کردن این شیرینی خوشمزه در خانه نه تنها برای خودتان و فرزندتان دلچسب است بلکه رژِیمیتر و قطعا سالمتر است. در ادامه طرز تهیه شیرینی پیراشکی با چند فیلینگ خوشمزه را در اختیارتان قرار دادیم. همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پیراشکی
آرد نان سفید ۵۰۰ گرم
قند کاستوره طلایی ۶۰ گرم
مخمر تازه (خرد شده) ۱۵ گرم
تخم مرغ دو عدد
نمک دریایی دو قاشق چایخوری
وانیل نوک قاشق چایخوری
کره پاستوریزه ۱۲۵ گرم
روغن آفتابگردان (برای سرخ شدن) دو لیتر
شکر، شکلات، قهوه یا شکلات برای فیلینگ پیراشکیها به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی؛ از خوراک بیگوس و قلیه دزفولی تا مَکش غذای خوشمزه ایلامی + تصاویر
طرز تهیه شیرینی پیراشکی با فیلینگ خوشمزه
پیراشکی شیرینی یا پیراشکی بازاری از شیرینیهای خوشمزهای است که یادآور خاطرات خوش کودکی در بیشتر افراد است؛ روزهایی که برای خرید با پدر یا مادرتان به بازار میرفتید و برای رفع خستگی یک دونات خوشمزه خودتان را مهمان میکردید. حالا اگر بخواهید همان شیرینی را در خانه بپزید باید ابتدا خمیر پیراشکی خود را آماده کنید. برای شروع ابتدا مخمر تازه را داخل یک لیوان شیشهای آب ولرم بریزید و اجازه دهید برای مدتی همانطور بماند تا روی آب حباب بزند و کف کند و به اصطلاح مخمر عمل بیاید.
یک ظرف مناسب انتخاب کنید بهتر است یک کاسه بزرگ و گود برای درست کردن خمیر بردارید. سپس خمیر مایه عمل آمده را داخل کاسه بریزید. دو عدد تخم مرغ و ۱۲۵ گرم کره پاستوریزه نرم شده را اضافه کنید و هم بزنید. بهتر است کره را به یکبارهه اضافه نکنید. هر بار حدود ۲۵ گرم کره اضافه کنید و به همزدن ادامه دهید. نصف لیوان قند کاستوره طلایی، نوک قاشق چایخوری وانیل و نوک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید و پنج دقیقه مواد را با همزن دور تند مخلوط کنید تا زمانی که خمیر براق، صاف و کشدار شود.
روی کاسه را با یک حوله یا پارچه تمیز بپوشانید تا حجم خمیر دوبرابر شود. سپس خمیر را به مدت کوتاهی به یک کاسه برگردانید و دوباره روی ظرف را با پارچه تمیز بپوشانید. ظرف را داخل یخچال قرار دهید تا یک شب استراحت کند. روز بعد خمیر را از یخچال بیرون آورده و آن را به قطعات ۵۰ گرمی برش دهید (باید حدود ۲۰ عدد پیراشکی داشته باشید.)
تکههای خمیر را به صورت نانهای صاف در بیاورید و آنها را در یک سینی که آرد به آن پاشیدید، قرار دهید. بگذارید فضای زیادی بین خمیرها بماند تا در حین مراحل پخت به هم نچسبند. روی سینی را با سلفون بپوشانید و بگذارید تا حدود چهار ساعت خمیر به حالت خود بماند و دوبرابر شود. یک سرخ کن یا قابلمه بزرگ بردارید و آن را تا نیمه از روغن پر کنید. روغن را تا دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد داغ کنید.
وقتی روغن داغ شد، پیراشکی یا همان دوناتها را با احتیاط داخل روغن داغ قرار دهید. بسته به اندازه قابلمه یا سرخ کن هر سری چند دونات را سرخ کنید. دونات را از هر طرف ۲ دقیقه سرخ کنید تا طلاییرنگ شود و پف کند. برای این که دوناتها رنگ یکنواختی داشته باشند بهتر است بعد از یک دقیقه آنها را به سمت پایین فشار دهید تا یکنواخت شوند.
بعد از این که دوناتها سرخ شدند آنها را روی یک کاغذ آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافیشان برود. سپس داخل یک کاسه مقداری شکر بریزید و دوناتها را در حالیکه هنوز گرم هستند داخل شکر بزنید. برای پر کردن دوناتها، با چاقو از کنارههای دونات یک سوراخ ایجاد کنید و آن را با فیلینگ دلخواهتان پر کنید. حدود ۲۰ تا ۵۰ گرم هر دونات را با فیلینگ پر کنید. اگر دوناتها را با فیلینگ پر میکنید باید خیلی زود آنها را مصرف کنید و آنها را در ظرف هوای بسته نگهدارید.
فیلینگ شکر قهوه ای: مقداری شکر قهوهای را با زنجبیل رنده شده و کره فندق با هم ترکیب کنید و به آن کمی خامه قنادی اضافه کنید.
فیلینگ شکلات: ۱۵۰ گرم شکلات تیره را درون شیر مخلوط کنید و به آن خامه قنادی اضافه کنید.
فیلینگ قهوه: چهار قاشق غذاخوری قهوه غلیظ تازه آسیاب شده را به شیر اضافه کنید.
فیلینگ زعفران: مقدار کمی زعفران را به شیر اضافه کنید و به آن خامه قنادی اضافه کنید.
فوت و فنهای طرز تهیه شیرینی پیراشکی
مواظب باشید اگر دمای روغن خیلی بالا باشد، دوناتها میسوزند و وسطشان خام میماند.
اگر دمای روغن کم باشد روغن جذب دوناتها شده و خیلی چرب میشوند.
حتما دوناتها را تا زمانی که داغ هستند داخل شکر بزنید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/