به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، غلات وفرآورده های آن به ویژه نان ،غذای اصلی بسیاری از ملل دنیا را تشکیل می دهند . نان یکی از قدیمی ترین تولیدات بشر به شمارمی آید . نانی که امروز مصرف می کنیم تاریخچه ای شش هزار ساله دارد و از دیر باز استفاده از خمیر ور آمده جهت پخت نان بطور تجربی کشف شده بود. مصریان قدیم از اولین اقوامی بودند که استفاده از خمیر ترش را در تولید نان فرا گرفته بودند.
گندم پیش از هر گیاه دیگری در جهان کشت می شود ،تعداد گونه ها و ارقام آن که روی زمین کاشته می شود از هر نوع گیاه مولد دانه دیگری بیشتر می باشد . درجهان هیچ ماهی از سال نمی گذرد که درآن محصول گندم بدست نیامده و یا کشت نشود.
در دنیای کنونی ،گندم نه تنها یک ماده غذایی اساسی و مهم است بلکه به لحاظ سیاسی نیز از اهمیت استراتژیکی هم پایه نفت برخوردار است. باید گفت سلاح گندم از سلاح نظامی قدرتمندتر است .اهمیت سیاسی ، اقتصادی غلات به ویژه گندم از آنجا ناشی می شود که صادر کنندگان غلات گروهی متشکل و منسجم می باشند که این انسجام منجر به قدرت فزاینده این کشورها مشهور به "قدرت سبز" شده است که تحریمهای غذائی حربه این قدرت به شمار می روند.
بنابراین در کشورهایی مانند کشور ما با مصرف نان بالا باید تمام سعی و تلاشمان مبتنی بر کشت صحیح گندم ، بالا بردن مرغوبیت دانه،نحوه نگهداری دانه و آسیاب آن و در نهایت جلوگیری از ضایعات آن باشد.
نان و فرآوردههای آردی ،مهمترین منابع غذائی در تغذیه مردم ایران و تامین کنندۀ عمدۀ کالری ،پروتئین و ویتامین های گروه ،و از نظر مواد معدنی نیز دارای اهمیت ویژه ای هستند.
تا سه ده قبل ، روش تهیه نان در ایران بصورت صد در صد سنتی بوده از آن زمان به بعد ،به تدریج که در کنار واحدهای سنتی واحدهای تولید نان های حجیم نیز شروع به کار نمودند ،این شیوه جدید تولید بدون هیچ پژوهش و برنامه مدون ادامه یافت .در حالی که تهیه نان خوب نیاز به اطلاعات دقیق از" شناخت آرد، روش های تهیه خمیر ،عمل آوری و دقت در سیستم پخت" دارد.
بسته بندی و نگهداری دقیق و صحیح نان نیز زمینه های لازم جهت کاهش ضایعات و در نتیجه ،حرکت بسوی خود کفائی در تولید و صرفه جوئی در مصرف گندم را مهیا می سازد .با به کارگیری روش های نوین تهیه وعمل آوری خمیر ،ماشین آلات مناسب و تکنولوژی مدرن می توان نانی خوب،با ارزش غذائی بالاتر و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تهیه و تولید نمود تاریخچه تولید و مصرف نان در جهان نشان می دهد که ابتدا نان به صورت نازک و مسطح تولید می گردیده لیکن به تدریج نیمه حجیم و در کشورهای پیشرفته به شکل کاملا حجیم در آمده است .
انتهای پیام/پ