به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، افرادی که خودباوری، قدرت اختیار و اعتقاد بالایی دارند، از بقیه جلو میزنند؛ وقتی میخواهید برای آینده برنامه برنامه ریزی کنید، این دو ویژگی نقش اساسی دارند.
قدرت اختیار
یعنی اینکه باور داشته باشید توانایی لازم برای رسیدن به اهدافتان را دارید.
خودباوری
یعنی اینکه باور داشته باشید خودتان اتفاقات زندگیتان را رقم میزنید، نه عوامل بیرونی.
اما متاسفانه برخی از افراد خودباوری پایینی دارند و قدرت اختیار را قبول ندارند، تحقیقات زیادی نشان داده است که این افراد خصوصیات مشترکی دارند مانند اینکه سراغ اهداف چالش برانگیز نمیروند، رهبری تیمی را برعهده نمیگیرند، سریعتر دچار افسردگی و اضطراب میشوند، با مشکلات روحی بیشتر روبرو میشوند، دچار کمبود انگیزه هستند، نسبت به آینده نیز بدبین و از زندگی و شغل خود هم ناراضی هستند.
بیشتر بخوانید
چرا به خودباوری احتیاج دارید؟
داشتن خودباوری برای همه ضروری است و نداشتن آن نتیجهای به جز از دست دادن فرصت انجام کارها و چیزهایی که آرزوی انجام آنها را دارید، نخواهد داشت.
یکی از دلایلی که نمیتوانید تواناییهای خودتان را باور کنید، این است که دیگران آنها را باور ندارند، اما باید بدانید که هیچکس نمیتواند حس حقارت و ناتوایی را به شما القا کند مگر اینکه خودتان با آن موافق باشید که در این صورت شک و تردید به ذهنتان راه پیدا میکند مانند اینکه دیگران از من بهتر هستند و صلاحیت بیشتری برای انجام دادن فلان کار را دارند، موفقیت برای دیگران است نه امثال من!، نمیتوانم خطر شکست را بپذیرم و ... که این افکار منفی خودباوری شما را در معرض خطر قرار میدهد و راه رسیدن به موفقیت را مسدود میکند.
راههای رسیدن به خودباوری
یکی از ارکان مهم برای رسیدن به موفقیت خودباوری است، اما بسیاری از افراد نقش خودباوری در موفقیت را نادیده میگیرند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از انجام کاری بترسید یا ترس صحبت کردن در جمع را داشته باشید یا موقعیتهای مهمی در زندگیتان راعلیرغم اینکه استعداد و توانایی کافی برای انجام آن را داشتهاید، به شخصی دیگر واگذار کردهاید.
برای عبور از موانع ساخته شده در ذهنتان باید خودتان را باور کنید و با انجام چند کار اجازه از دست رفتن موقعیتها و فرصتها را ندهید مانند استعدادهای خود را باور کنید، پیروزیهایتان را ثبت کنید، با خودتان مثل یک قهرمان صحبت کنید، لیستی از ویژگیهای مثبت آماده کنید، خودشناسی و آگاهی از خود را تقویت کنید.
اگر خودتان را باور ندارید انتظار هم نداشته باشید که دیگران نیز شما را باور داشته باشند. مردان و زنانی که توانستهاند جهان را تغییر دهند به قدرت شگفت انگیز خودباوری ایمان آوردهاند، چراکه رابطه تنگاتنگی با مثبت اندیشی و موفقیت دارد.
نیاز انسان به قدرت اختیار و راه رسیدن به آن
ترس مانع بزرگی برای انتخاب کردن و تصمیم گیری است.
افرادی که نمیتوانند راحت تصمیم بگیرند انسانهایی ترسو هستند که با محافظه کاری خود قصد دارند در ازای به دست آوردن چیزی، چیزهایی را از دست ندهند. «ترس از دست دادن و به دست نیاوردن» اکثر اوقات در وجود این افراد است که مبادا، با یک گزینش فرصت مناسب دیگری را از دست دهند، یا اینکه حاصل انتخاب و تصمیم گیری افراد در یک زمینه خاص باعث از دست دادن منافع شخصی یا آدمهای مورد علاقه زندگیشان میشود.
بنابراین عدهای از این عمل فرار میکنند و خود را به اصطلاح به دست تقدیر میسپارند یا مینشینند تا کسی بیاد و به جای آنها تصمیم بگیرد، که اگر خوب بود خودشان را مورد تشویق قرار میدهند که به آن شخص اعتماد کردند و در صورت اشتباه و تصمیم غلط کسی را برای مواخذه کردن و انداختن تقصیرها به گردنش داشته باشند، انتخاب کردن و تصمیم گیری جزء یکی از مهارتهای لازم زندگی است که باید از همان دوران کودکی در انسان رشد کند و تحت آموزش قرار قرار گیرد تا منجر شود که شخص در دوران بزرگسالی بدون ترس و با مهارت کافی بهترین های زندگیاش را در هر مقطعی انتخاب کند.
انتهای پیام/